Ładowanie Warsztaty
Find Events
Luty 2019

Warsztaty zamknięte

22 lutego 11:00 - 14:00
Zapisz się

Warsztaty zamknięte

22 lutego 18:00 - 21:00
Zapisz się
1539270340756_totopho-1-36

Warsztaty z Pyza Made in Poland – Kuchnia wietnamska cz.2

23 lutego 10:00 - 14:00

Zapraszamy na drugie już warsztaty kuchni wietnamskiej z Wiktorią Górecką w Pracowni SMAKU.     Bogactwo przypraw. Kto raz rozsmakował się w kuchni wietnamskiej, będzie poszukiwał jej smaków, gdyż niewątpliwie oczarowuje ona i rozkochuje. Jej flagowym daniem jest aromatyczna zupa pho, której najważniejszym elementem jest odpowiednia mieszanka przypraw – m.in. imbiru, anyżu, cynamonu.  Wietnam to także wszechobecne sajgonki w wersji świeżej lub smażonej, szybkie, acz pełne smaku dania z woka, zielona kolendra oraz inne typowe dla Wietnamu zioła i dodatki. Jeśli Wy też…

215zł
Zapisz się

Warsztaty zamknięte

23 lutego 16:30 - 19:30
Zapisz się
tagliatelle

Warsztaty z Edoardo Mallozzim – Włoska pasta: tagliatelle

25 lutego 18:00 - 21:00

Nigdy Wam dość włoskich smaków, dlatego nasz włoski szef Edoardo Mallozzi zaprasza na warsztat ze świeżą pastą w roli głównej. Tym razem na warsztat pójdzie tagliatelle.   Jak we włoskim domu. Świeża pasta do podstawa włoskiej, domowej kuchni. Żaden makaron nie może się równać temu, który przygotowujemy samodzielnie, a tagliatelle to bodaj jeden z najpopularniejszych i najbardziej lubianych makaronowych kształtów.  Jego bazą będą oczywiście mąka i jaja, ale nie ograniczymy się do przepisu podstawowego. Pod okiem szefa przygotujemy aż trzy różne…

200zł
Zapisz się
grafiki FB Pracownia SMAKU-6-kopia

Przyjęcie idealne z Jolantą Kleser #6 – Azjatyckie szaleństwo

27 lutego 18:00 - 21:00

Jolantą Kleser zaprasza wszystkich na kolejne, lutowe spotkanie z cyklu akademii „Przyjęcie idealne”.  Karnawał wchodzi w decydującą fazę, dlatego nasza azjatycka propozycja dotrzyma tempa każdej, nawet najbardziej szalonej imprezie!   Zapraszamy do stołu. Jedną z największych przyjemności Jolanty Kleser jest karmienie przyjaciół i rodziny. Spotkania w jej domu to uczta pobudzająca wszystkie zmysły – przede wszystkim smaku, ale także wzroku, zapachu.  Na przyjęciu Joli każdy gość już od samego progu czuje się ważny i dopieszczony. Tutaj równie ważne jak menu są również  zastawa, szkło, piękny stół, atmosfera.…

175zł
Zapisz się
:
"Mali szefowie kuchni" promocja ksiazki Josepha Seeletso wydanej przez Edipresse Ksiazki podczas warsztatow kulinarnych, Joseph's Culinary Studio - ul. Duchnicka 3 (budynek 5), Warszawa, 2015.11.18;
fot. Krzysztof Jarosz / EPOKA

Warsztaty kulinarne z Josephem „Józkiem” Seeletso

28 lutego 18:00 - 21:00

Zapraszamy Was na absolutnie wyjątkowe, pierwsze warsztaty z szefem Josephem Seeletso w Pracowni SMAKU.   Kuchnia najwyższych lotów. Józek – bo tak pieszczotliwie nazywają go znajomi i fani – to kucharz najwyższych lotów.  W branży jest od ponad 20 lat, podczas których przeszedł naprawdę wspaniałą kulinarną drogę.  Mimo iż z pochodzenia jest Bostwańczykiem, od wielu lat mieszka w Polsce i jest z nią bardzo związany, niejednokrotnie reprezentując nasz kraj na polu międzynarodowym – nagrywał choćby spot reklamowy na antenie CNN czy spot promocyjny…

300zł
Zapisz się
Marzec 2019

Warsztaty zamknięte

1 marca 17:00 - 20:00
Zapisz się
Ciasto-jocodne-z-truskawkami2

Warsztaty z siostrami Domowe Wypieki – TORTY

2 marca 10:00 - 14:00

Zapraszamy na kolejny tortowy warsztat z Justyną i Dorotą, czyli siostrami Pszczółkami. Tym razem zajmiemy się pięknymi tortami przygotowywanymi francuską metodą pate decor.   Twój popisowy tort Na warsztatach uczestnicy będą pracować w parach, a każda przygotuje razem jeden tort. Tym razem zajmiemy się klasyczną francuską techniką dekorowania  “patissiere pate decor”, wykorzystywaną do przygotowywania tortów o charakterystycznych wzorkach. Ogromną zaletą tej techniki jest to, że sami możemy dopasować wzór i kolorystykę tortu odpowiednio do danej okazji. Dzięki warsztatowi poznamy zasady techniki, która da…

250zł
Zapisz się
Japanese food restaurant, sushi maki gunkan roll plate or platter set. Chopsticks, ginger, soy sauce, wasabi. Sushi on rustic wood background, take away, delivery box. Top view.

Warsztaty z Marcinem Podlińskim – Festiwal Sushi

4 marca 18:00 - 21:30

Zapraszamy na kolejny festiwal sushi z Marcinem Podlińskim. Klasyka i nowoczesność Zaczniemy jak zwykle klasycznie – Marcin opowie o profesjonalnym zaprawianiu ryżu, przygotowywaniu bazy, dodatkach. Nauczycie się przygotowywać tradycyjne nigiri, które tylko z pozoru wygląda najprościej. W drugiej zaś części przejdziemy do tego, co lubicie najbardziej – zupełnie zaskakujących połączeń i smaków w najbardziej finezyjnych rolkach. Najlepsze ryby i owoce morza przygotujecie tak, że sami będziecie zaskoczeni efektem! Podczas warsztatu Marcin nauczy Was też, jak profesjonalnie posługiwać się pałeczkami, jak…

200zł
Zapisz się
+ Export Events