fbpx
Ładowanie Warsztaty
Find Events
Czerwiec 2020
kinga.balazy

Kulinarny online z Kingą Bałazy

4 czerwca 18:00 - 20:00

Zapraszamy na następny WARSZTAT online  z Kingą Bałazy. AMERYKAŃSKI STREET FOOD  Kinga przygotowała dla Was  totalnie amerykańskie menu. Zapewniamy Was, że przygotujecie w swoich domach kolację na najwyższym poziomie. Chleb na maślance / sos rosyjski / grillowany stek z antrykotu/ pikle/ frytki belgijskie. Zaczniecie od zrobienia własnego chleba. Tak, to będzie wyjątkowy warsztat.Jak poznacie ten przepis już nigdy nie sięgniecie po gotowy chleb ze sklepu. Gdy chleb będzie wyrastał a następnie piekł się w piekarniku dostaniecie dużą dawkę wiedzy na…

30zł
Zapisz się
green peas

Akademia Sezonowa Jolanty Kleser #10 – Czerwiec, ach to Ty!

9 czerwca 18:00 - 21:00

Zapraszamy na ostatnie w tym cyklu spotkanie z Jolantą Kleser i jej sezonową Akademią. Przez 10 miesięcy – od września do czerwca – zgłębialiśmy tajniki sezonowości, gotowania z łatwo dostępnych produktów oraz komponowania pełnowartościowego, zbilansowanego i co najważniejsze pysznego codziennego jadłospisu. Kulinarne ABC. Codziennie gotowanie wydaje się trudne, czasochłonne i przytłaczające? Nie, jeśli poznasz podstawowe zasady komponowania składników i przygotowywania posiłku. Kluczem do sukcesu jest idealnie zaopatrzona spiżarnia, korzystanie z produktów sezonowych i umiejętność komponowania tego wszystkiego w szybkie codziennie posiłki -…

180zł
Zapisz się
edo pizza 22 07 2019-25

WARSZTATY Z EDOARDO MALLOZZIM – PIZZA ITALIANA

15 czerwca 18:00 - 21:00

Zapraszamy na kolejne warsztaty z szefem Edoardo Mallozzim i prawdziwą, włoską pizzą.  Jak we włoskim domu. Edoardo podzieli się swoją rodzinną recepturą na ciasto i wprowadzi Was w tajniki tego wypieku w jego oryginalnej wersji – na cienkim cieście, z tradycyjnymi składnikami.  Opowie też o różnych rodzajach mąki i wytłumaczy, który typ jest najlepszy do tego włoskiego specjału. Podpowie też, jak szukać produktów na półkach polskich sklepów i jak upiec placek idealny w domowych warunkach. Porozmawiamy też o tradycyjnych włoskich dodatkach i najbardziej…

225zł
Zapisz się
photo-1550293750-dde2bed30d54

Przyjęcie idealne z Jolantą Kleser #10 – Celebrujemy lato!

18 czerwca 18:00 - 21:00

To już nasz ostatni przystanek na trasie „Przyjęcia idealnego”. Dotarliśmy do lata i będziemy je celebrować najpyszniej, jak potrafimy! Zapraszamy do stołu. Jedną z największych przyjemności Jolanty Kleser jest karmienie przyjaciół i rodziny.  Spotkania w jej domu to uczta pobudzająca wszystkie zmysły – przede wszystkim smaku, ale także wzroku, zapachu.  Na przyjęciu Joli każdy gość już od samego progu czuje się ważny i dopieszczony. Tutaj równie ważne jak menu są również  zastawa, szkło, piękny stół, atmosfera. Podczas każdego spotkania z nową akademią Jola…

190zł
Zapisz się
Dodaj podtytuł

Warsztaty z Dominiką Wójciak – Wege Ramen

20 czerwca 10:00 - 14:00

Zapraszamy na Wege Ramen z Jarzynovą czyli Dominiką Wójciak! Na warsztatach poznacie słownik ramenu i nauczycie się jak komponować domowy ramen krok po kroku. Zrobicie domowy alkaliczny makaron na bazie japońskiej mąki i kansui oraz przygotujecie dwa wegańskie buliony, na bazie których zbudujecie dwie miski ramenu pełne sezonowych, jarzynowych dodatków. Menu: wegańskie dashi (z pieczona papryką i wędzoną solą) mineralny bulion z grzybów, wodorostów i warzyw (bez soli) tare – shoyu i miso olej aromatyczny – mayu z palonego czosnku i chili…

240zł
Zapisz się
edo pizza 22 07 2019-25

WARSZTATY Z EDOARDO MALLOZZIM – PIZZA ITALIANA

22 czerwca 18:00 - 21:00

Zapraszamy na kolejne warsztaty z szefem Edoardo Mallozzim i prawdziwą, włoską pizzą.  Jak we włoskim domu. Edoardo podzieli się swoją rodzinną recepturą na ciasto i wprowadzi Was w tajniki tego wypieku w jego oryginalnej wersji – na cienkim cieście, z tradycyjnymi składnikami.  Opowie też o różnych rodzajach mąki i wytłumaczy, który typ jest najlepszy do tego włoskiego specjału. Podpowie też, jak szukać produktów na półkach polskich sklepów i jak upiec placek idealny w domowych warunkach. Porozmawiamy też o tradycyjnych włoskich dodatkach i najbardziej…

225zł
Zapisz się
tagine 2

Warsztaty z Jolantą Kleser – Kolory Maroka

25 czerwca 18:00 - 21:00

Jolanta Kleser zaprasza na podróż po kuchni, która skradła jej serce podczas wyprawy do aromatycznego i wyjątkowego Maroko.  Targowisko aromatów. Sercem każdego arabskiego miasta jest targowisko – pełno na nim przypraw, kolorowych warzyw i owoców, świeżych produktów z pierwszej ręki. To jednak nie tylko miejsce zakupów, ale także codziennych spotkań i rozmów.  Sercem każdego marokańskiego domu jest z kolei kuchnia, w której codziennie przygotowywany jest tradycyjny tadżin. Z jego przepisem jest jak z naszym bigosem lub rosołem – każda Pani domu…

200zł
Zapisz się
Wegańskie bezglutenowe słodkości

WARSZTATY Z INĄ RYBARCZYK „TRUE TASTE HUNTERS” – WEGAŃSKIE BEZGLUTENOWE SŁODKOŚCI

27 czerwca 12:00 - 18:00

Zdrowe słodycze istnieją i można bardzo łatwo wykonać je w domu! Zapraszamy na słodkie warsztaty kulinarne z Iną Rybarczyk, twórcą roślinnego bloga kulinarnego True Taste Hunters. Ina pokaże Wam, że roślinne, bezglutenowe i bez dodatku rafinowanego cukru wypieki są w zasięgu w możliwości kulinarnych. Są to warsztaty dla każdego, kto chce polepszyć jakość życia poprzez jedzenie i podarować swojej rodzinie zdrowie na talerzu.  Udowodnicie na warsztatach, że zdrowa, roślinna kuchnia nie jest wcale taka trudna i nudna, jak wszystkim się wydaje.  Co…

220zł
Zapisz się
King prawns with chimichurri

Festiwal krewetek z Jolantą Kleser

29 czerwca 18:00 - 21:00

Zapraszamy na marcowy festiwal krewetek z Jolantą Kleser i jej ukochanymi owocami morza. Przygotowywane na różne sposoby, inspirowane podróżami po całym świecie. Jeśli też uwielbiacie krewetki, ten warsztat jest dla Was! Krewetka nie taka straszna. Wstęp do warsztatu będzie jak zwykle pełen praktycznych informacji o tym, jak wybrać i kupić najlepsze krewetki i co z nimi dalej począć.  Nauczycie się je obierać i przełamiecie najdziwniejsze stereotypy. Poznacie też różne techniki ich przygotowania i podawania oraz najciekawsze przepisy przywiezione przez Jolę z całego świata. MENU:…

200zł
Zapisz się
Lipiec 2020
Ramen 28.08.2019-33

WARSZTATY Z BARTOSZEM SNECZEM DĘBSKIM- RAMEN

4 lipca 10:00 - 14:00

Wraz z Bartoszem Sneczem Dębskim zapraszamy Was na kolejną wspaniałą przygodę po Azji. Tym razem przeniesiemy się do kraju Kwitnącej Wiśni. Poznamy wszystkie tajniki cudownego, japońskiego dania jakim jest RAMEN. Podczas części teoretycznej Snecz opowie nam czym charakteryzuje się Makaron Ramen. Dowiemy się, na czym polega jego wyjątkowość i czemu tak świetnie nadaje się do tego japońskiego dania. Poznamy i wspólnie wykonamy wywar Chintan – jeden bogaty i pełny smaku wywar, który będzie bazą do kilku rodzajów ramenu. Nauczymy się,…

240zł
Zapisz się
+ Export Events