Ładowanie Warsztaty
Find Events
Luty 2020
Steki 31.10.2019-2

STEKI NA WARSZTACIE Z PRZEMKIEM BŁASZCZYKIEM

26 lutego 18:00 - 21:30

Szef Przemek Błaszczyk kolejny raz pokaże i nauczy, jak przygotować stek idealny aż z sześciu różnych kawałków mięsa. Jakość i prostota. Jakie mięso wybrać? Jak odpowiednio je przygotować? Jak smażyć? Jak podawać? Odpowiemy na wszystkie te pytania.  Steki, na których będziemy pracować, pochodzą z polskich hodowli, z krów rasy Limusine, Hereford i Angus. Były sezonowane na sucho 21 dni. Do steków przygotujemy obowiązkowo cały szereg dodatków i sosów. MENU: Steki: Hanger steak – stek ze świecy Stek bavette – stek z łaty wołowej New York – stek z rostbefu Rib Eye – stek z antrykotu…

250zł
Zapisz się
Steki 31.10.2019-2

STEKI NA WARSZTACIE Z PRZEMKIEM BŁASZCZYKIEM #2

27 lutego 18:00 - 21:30

Szef Przemek Błaszczyk kolejny raz pokaże i nauczy, jak przygotować stek idealny aż z sześciu różnych kawałków mięsa. Jakość i prostota. Jakie mięso wybrać? Jak odpowiednio je przygotować? Jak smażyć? Jak podawać? Odpowiemy na wszystkie te pytania.  Steki, na których będziemy pracować, pochodzą z polskich hodowli, z krów rasy Limusine, Hereford i Angus. Były sezonowane na sucho 21 dni. Do steków przygotujemy obowiązkowo cały szereg dodatków i sosów. MENU: Steki: Hanger steak – stek ze świecy Stek bavette – stek z łaty wołowej New York – stek z rostbefu Rib Eye – stek z antrykotu…

250zł
Zapisz się
DSC01111

Warsztaty z Tapi Gotuje – Południowe Indie

29 lutego 10:00 - 14:00

Zapraszamy serdecznie na warsztaty z Tapi Gotuje. Będzie to wyjątkowe doznanie kulinarne, którym będziecie zarażać swoich domowników i przyjaciół.   Tapi to Hindus z pochodzenia, Polak z wyboru. Doskonale radzi sobie z łączeniem tych skrajnie różnych kultur prywatnie oraz zawodowo. W kuchni pozostaje jednak wierny swojej hinduskiej, a w dodatku wegetariańskiej naturze.   Jak mawia Tapi „W Indiach nie jemy, żeby żyć. My żyjemy, żeby jeść! Całe życie kręci się wokół jedzenia!.” W Indiach śniadanie musi być obfite, lunch do pracy koniecznie…

260zł
Zapisz się
Marzec 2020
edo pizza 22 07 2019-25

Warsztaty z Edoardo Mallozzim – Pizza Italiana

2 marca 18:00 - 21:00

Zapraszamy na kolejne warsztaty z szefem Edoardo Mallozzim i prawdziwą, włoską pizzą.  Jak we włoskim domu. Edoardo podzieli się swoją rodzinną recepturą na ciasto i wprowadzi Was w tajniki tego wypieku w jego oryginalnej wersji – na cienkim cieście, z tradycyjnymi składnikami.  Opowie też o różnych rodzajach mąki i wytłumaczy, który typ jest najlepszy do tego włoskiego specjału. Podpowie też, jak szukać produktów na półkach polskich sklepów i jak upiec placek idealny w domowych warunkach. Porozmawiamy też o tradycyjnych włoskich dodatkach i najbardziej…

225zł
Zapisz się
Asian Food: Ingredients for Asian Cooking Still LIfe

WARSZTATY Z MARCINEM MORKIEM- SMAKI AZJI #2

3 marca 18:00 - 21:00

Zapraszamy na kolejną edycję warsztatów z aromatycznej kuchni AZJATYCKIEJ. Nowe menu, nowe smaki prosto z Malezji! W tajniki jednej z najpopularniejszych kuchni na świecie zabierze Was Marcin Morek, którego część z Was miała okazje już poznać. Olbrzymia różnorodność – to pierwsze słowo, które przychodzi na myśl, kiedy myślimy o kuchni Azjatyckiej.  Jedno jednak jest pewne: wśród szerokiego wachlarzu egzotycznych smaków na pewno każdy znajdzie coś dla siebie. Smaki Azji to bez wątpienia soczyste mango, charakterystyczna w smaku kolendra czy trawa cytrynowa, której…

225zł
Zapisz się
fasola

AKADEMIA SEZONOWA JOLANTY KLESER #7 – FASOLA

4 marca 18:00 - 21:00

Zapraszamy na kolejny rok z Jolantą Kleser i jej sezonową Akademią. Przez 10 miesięcy – od września do czerwca – będziemy zgłębiać tajniki sezonowości, gotowania z łatwo dostępnych produktów oraz komponowania pełnowartościowego, zbilansowanego i co najważniejsze pysznego codziennego jadłospisu. Kulinarne ABC. Codziennie gotowanie wydaje się trudne, czasochłonne i przytłaczające? Nie, jeśli poznasz podstawowe zasady komponowania składników i przygotowywania posiłku. Kluczem do sukcesu jest idealnie zaopatrzona spiżarnia, korzystanie z produktów sezonowych i umiejętność komponowania tego wszystkiego w szybkie codziennie posiłki -…

170zł
Zapisz się
Julien Secher i klasyka kuchni Francuskiej

Julien Secher i klasyka kuchni Francuskiej

5 marca 18:00 - 21:00

Zapraszamy na cudowne jak Francja warsztaty kulinarne z Julianem Secherem!   Pierwsze skojarzenie z kuchnią rodem z Francji to z pewnością różnorodne sery oraz wszechobecne bagietki. Jednak trzeba wiedzieć, że kuchnia francuska i charakterystyczne dla niej potrawy są bardzo zróżnicowane regionalnie. Zapraszamy na klasykę kuchni francuskiej!   Wspólnie z Julienem przygotujecie Les crêpes suzette czyli obłędne naleśniki z sosem pomarańczowym, po prostu palce lizać!    Jako danie główne zrobicie Cassolette a l’armoricaine, które ma ciekawą historię. Szef kuchni Pierr nie był zadowolony , gdyż w lodówkach nie miał zbyt…

230zł
Zapisz się
Steki 31.10.2019-2

STEKI NA WARSZTACIE Z PRZEMKIEM BŁASZCZYKIEM

6 marca 18:00 - 21:30

Szef Przemek Błaszczyk kolejny raz pokaże i nauczy, jak przygotować stek idealny aż z sześciu różnych kawałków mięsa. Jakość i prostota. Jakie mięso wybrać? Jak odpowiednio je przygotować? Jak smażyć? Jak podawać? Odpowiemy na wszystkie te pytania.  Steki, na których będziemy pracować, pochodzą z polskich hodowli, z krów rasy Limusine, Hereford i Angus. Były sezonowane na sucho 21 dni. Do steków przygotujemy obowiązkowo cały szereg dodatków i sosów. MENU: Steki: Hanger steak – stek ze świecy Stek bavette – stek z łaty wołowej New York – stek z rostbefu Rib Eye – stek z antrykotu…

250zł
Zapisz się
Dzień Kobiet z Charlesem Daigneault - Kolacja z elementami Live cooking (3)

Dzień Kobiet z Charlesem Daigneault – Kolacja z elementami Live cooking

7 marca 18:00 - 21:00

Serdecznie zapraszamy 7 marca na elegancką kolację z okazji Dnia Kobiet, która wyjdzie spod ręki czarującego Charlesa Daigneault.   Drogie Panie, zróbcie dla siebie coś wspaniałego w Dzień Kobiet – Drodzy Panowie podarujcie wyjątkowy prezent kobiecie, którą kochacie! Tego wieczoru nic nie będzie zwyczajne. To wspaniała okazja do tego, by świętować i zjeść wyśmienitą kolację!   To będzie wieczór wyjątkowy, na waszych oczach rozegra się kulinarne show! Zobaczycie jak powstają wyśmienite dania. Charles przygotował specjalnie na ten dzień eleganckie, porywające…

200zł
Zapisz się
pita

Przyjęcie idealne z Jolantą Kleser #7 – Bliskowschodnia Uczta

12 marca 18:00 - 21:00

Jolantą Kleser zaprasza wszystkich na kolejne, marcowe spotkanie z cyklu akademii „Przyjęcie idealne”.  Tym razem zasiądziemy przy stole pełnym bliskowschodnich przysmaków i uroczych mezze. Zapraszamy do stołu. Jedną z największych przyjemności Jolanty Kleser jest karmienie przyjaciół i rodziny.  Spotkania w jej domu to uczta pobudzająca wszystkie zmysły – przede wszystkim smaku, ale także wzroku, zapachu.  Na przyjęciu Joli każdy gość już od samego progu czuje się ważny i dopieszczony. Tutaj równie ważne jak menu są również  zastawa, szkło, piękny stół, atmosfera. Podczas każdego spotkania…

180zł
Zapisz się
+ Export Events