Ładowanie Warsztaty
Find Events
Czerwiec 2019
Japanese food restaurant, sushi maki gunkan roll plate or platter set. Chopsticks, ginger, soy sauce, wasabi. Sushi on rustic wood background, take away, delivery box. Top view.

Warsztaty z Marcinem Podlińskim – Festiwal Sushi

22 czerwca 10:00 - 13:30

Przed nami ostatni przedwakacyjny festiwal sushi z Marcinem Podlińskim. Chodźcie z nami porolować! Klasyka i nowoczesność Zaczniemy jak zwykle klasycznie – Marcin opowie o profesjonalnym zaprawianiu ryżu, przygotowywaniu bazy, dodatkach. Nauczycie się przygotowywać tradycyjne nigiri, które tylko z pozoru wygląda najprościej. W drugiej zaś części przejdziemy do tego, co lubicie najbardziej – zupełnie zaskakujących połączeń i smaków w najbardziej finezyjnych rolkach. Najlepsze ryby i owoce morza przygotujecie tak, że sami będziecie zaskoczeni efektem! Podczas warsztatu Marcin nauczy Was też, jak profesjonalnie…

200zł
Zapisz się
kolonie 2019

Kulinarne kolonie 2019 w Pracowni SMAKU

24 czerwca 09:00 - 28 czerwca 13:00

Zapraszamy wszystkie dzieci w wieku 8-15 lat na kolejną edycję naszych corocznych Kulinarnych Kolonii dla małych Szefów Kuchni.   Kulinarna przygoda! Spędzanie wakacji w Pracowni Smaku to pyszna przyjemność. Dzieci na cały tydzień zamienią się w prawdziwych kucharzy i pod okiem naszej prowadzącej Agnieszki Jasińskiej będą uczyć się wszystkiego o zdrowym żywieniu i poznają kuchnię całego świata! Potrawy będą przygotowywane ze specjalnie wyselekcjonowanych, zdrowych produktów (z uwzględnieniem ewentualnych alergii naszych Uczestników). Zajęcia mają na celu również uświadomienie maluchom, jak ważne jest…

Zapisz się
nachos

Warsztaty z Marcinem Morkiem – Ale Meksyk!

24 czerwca 18:00 - 21:00

Zapraszamy na premierowe warsztaty z naszym nowym prowadzącym, Marcinem Morkiem i gorącą kuchnią meksykańską.   Ale Meksyk! Kuchnia meksykańska jest pełna temperamentu. Słoneczna jak ich wszechobecna kukurydza, rozgrzewająca niczym papryczki habanero, temperamentna jak pikantne sosy, konkretna jak gar chilli con carne. Naszym przewodnikiem po tej kuchni będzie Marcin Morek, który zabierze Was w świat gorących jak plaże Acapulco dań i przygotuje z Wami tak popularne klasyki jak chilli con carne, burrito czy nachos. Sami ukręcicie też tradycyjne guacamole. Podczas warsztatu…

200zł
Zapisz się
grafika przetwory

Warsztat z Jolantą Kleser – Robimy przetwory!

29 czerwca 10:00 - 14:00

Sezon w pełni, a zatem zapraszamy Was na tegoroczną edycję warsztatów z Jolą Kleser i  „Zdrowymi przetworami”. Powrót do korzeni. Domowe przetwory to dla Jolanty Kleser sentymentalna powrót do czasów dzieciństwa – wakacji spędzanych na wsi, u babci. Zbieranie malin i wiśni, wekowanie ogórków.  Przetwory to także wybór zdrowia i oszczędność czasu – o ileż prościej w kryzysowej sytuacji wyciągnąć ze spiżarni gotowy sos, który sami zawekowaliśmy, niż przygotowywać obiad od zera lub posiłkować się sklepową chemią. Oprócz totalnej klasyki oraz…

50zł
Zapisz się
Lipiec 2019
ravioli

Warsztaty z Edoardo Mallozzim – Włoska uczta

1 lipca 18:00 - 21:00

Lipiec zaczynamy w stylu włoskim! Szef Edoardo Mallozzi zaprasza wszystkich na 3-daniową ucztę.   Viva Italia. Kolejny włoski warsztat z Edoardo Mallozzim znowu będzie bazował na trzydaniowym menu. Wstępem będzie zaskakująca grzeszna przystawka rodem z Neapolu – ukryta w chrupiącym, smażonym toście mozzarella di bufala z prosciutto i anchois.  Na danie główne wjadą ravioli – poznacie zatem tajniki świeżego ciasta na makaron oraz technikę przygotowywania tych wdzięcznym pierożków. Ucztę zwieńczy kruche ciasto z ryżowym kremem, malinami i orzeszkami piniowymi.    MENU:…

200zł
Zapisz się
Shellfish Mussels in copper bowl with lemon and herbs. Shellfish seafood. Top view

Warsztaty z Jolantą Kleser – Portugalia od kuchni

3 lipca 18:00 - 21:00

Zapraszamy na wakacyjną, lipcową edycję warsztatów kuchni portugalskiej z Jolantą Kleser. Portugalska mozaika. Portugalia, która niepozornie przycupnęła sobie na samym skraju Europy, wreszcie wychodzi z ukrycia. Kultura tego małego, acz niezwykłego kraju to bajeczne połączenie jej uwarunkowań geograficznych oraz jej bogatej przeszłości i historii. Nie inaczej jest w przypadku portugalskiej gastronomii – z jednej strony zdominowanej przez nierozerwalną więź z oceanem, z drugiej strony czerpiącej z podbojów portugalskich podróżników i nawiązującej do swojej arabskiej historii.    Portugalia na stole. Portugalia to przede…

180zł
Zapisz się
hiszpania

Warsztaty z Jolantą Kleser – Słoneczna Hiszpania

4 lipca 18:00 - 21:00

Zapraszamy na kolejny wakacyjny warsztat z Jolantą Kleser i jej ukochaną Hiszpanią. Południowa uczta. Na spotkaniu poznacie czym są tapas – niewielkie przekąski podawane zazwyczaj do napojów, które można spotkać w Hiszpanii niemal w każdym barze, zwłaszcza przy plaży. Przyrządza się je z najróżniejszych składników – owoców morza, warzyw, mięs, jajek… a liczba rodzajów tych przekąsek jest naprawdę ogromna! Z Jolą przygotujecie najpopularniejszą z nich –  hiszpańską tortillę – rodzaj omleta z ziemniakami. Jako danie główne w menu pojawi się słynna…

180zł
Zapisz się
Prac Smaku Wigilia 2016-25

Warsztat z Jolantą Kleser – Co dobrego kryją oceany?

5 lipca 18:00 - 21:00

Warsztat-klasyk Jolanty Kleser, właścicielki Pracowni SMAKU – dobroci mórz i oceanów, czyli Wasze ukochane owoce morza w wakacyjnym wydaniu! Owoce morza nie takie trudne Kolejny raz Jola pokaże jak szybko i prosto wykonać fantastyczne przystawki z morskich stworzeń – stąd pojawi się ośmiornica gotowana i marynowane w oliwie z czosnkiem -idealna jako powalająca przystawka w formie carpaccio. Krewetki przygotowane z winem i oliwą znikną prosto z patelni, a chrupiące kalmary w tempurze zaserwujemy z azjatyckim sosem. MENU: – ośmiornica gotowana i…

190zł
Zapisz się
+ Export Events