fbpx
Ładowanie Warsztaty
Find Events
Wrzesień 2020
Asian Food: Ingredients for Asian Cooking Still LIfe

AZJA – Podróż do Malezji

5 września 10:00 - 14:00

AZJA – Podróż do Malezji W tajniki  kuchni malezyjskiej, zabierze Was Marcin Morek, którego część z Was miała okazje już poznać. Kuchnia Malezyjska to zbitka kuchni azjatyckich. Znajdziemy tam smaki środkowowschodniej Azji, Indii, Chin oraz Indonezji. Potrawy cechują się rozmaitymi smakami, którym aromat nadaje soczyste mango, kolendra czy trawa cytrynowa, używana niemal w każdym daniu.  Doznania smakowe gwarantowane! Nowo przygotowane menu Marcina, skupia się głównie na ulicznych szaszłykach oraz duszonym mięsie wołowym w mleku kokosowym. Do tego oczywiście pasty oraz sosy,…

225zł
Zapisz się
Marcin sushi 10.02.2020-25

Festiwal Sushi z Marcinem Podlińskim

12 września 10:00 - 14:00

Przed nami festiwal sushi z Marcinem Podlińskim. Chodźcie z nami porolować! Klasyka i nowoczesność Zaczniemy jak zwykle klasycznie – Marcin opowie o profesjonalnym zaprawianiu ryżu, przygotowywaniu bazy, dodatkach. Nauczycie się przygotowywać tradycyjne nigiri, które tylko z pozoru wygląda najprościej. W drugiej zaś części przejdziemy do tego, co lubicie najbardziej – zupełnie zaskakujących połączeń i smaków w najbardziej finezyjnych rolkach. Najlepsze ryby i owoce morza przygotujecie tak, że sami będziecie zaskoczeni efektem! Podczas warsztatu Marcin nauczy Was też, jak profesjonalnie posługiwać…

225zł
Zapisz się
edo pizza 22 07 2019-1

[20/21]Akademia Kulinarna z Edoardo Mallozzim – Boska Italia

14 września 18:00 - 21:00

Buongiorno! Przygotowaliśmy dla Was cykl 10 spotkań tym razem w stylu włoskim. Przez 10 miesięcy – do września do czerwca – będziemy poznawać i smakować prawdziwych Włoch, do których zabierze nas włoski Chef Edoardo Mallozzi Buona Appetit! Wszyscy kochamy włoskie klasyki – aksamitne tiramisu z obłędną masą z mascarpone, miękką focaccie z pachnącym rozmarynem czy ravioli, którego ciasto jest idealne a farsz rozpływa się w ustach! Jeśli nie mieliście odwagi lub wam nie wyszło jedno z tych dań to najlepsza…

2025zł
Zapisz się
risotto włoskie

[20/21] Włoska akademia z Edoardo Mallozzim – Risotto

14 września 18:00 - 21:00

Buongiorno! Przygotowaliśmy dla Was cykl 10 spotkań tym razem w stylu włoskim. Przez 10 miesięcy – do września do czerwca – będziemy poznawać i smakować prawdziwych Włoch, do których zabierze nas włoski Chef Edoardo Mallozzi Buona Appetit! Wszyscy kochamy włoskie klasyki – aksamitne tiramisu z obłędną masą z mascarpone, miękką focaccie z pachnącym rozmarynem czy ravioli, którego ciasto jest idealne a farsz rozpływa się w ustach! Jeśli nie mieliście odwagi lub wam nie wyszło jedno z tych dań to najlepsza…

225zł
Zapisz się
pomidory

[20/21] Akademia Sezonowa Jolanty Kleser – Wrzesień

16 września 18:00 - 21:00

Zapraszamy na kolejny rok z Jolantą Kleser i jej sezonową Akademią. Przez 10 miesięcy – od września do czerwca – będziemy zgłębiać tajniki sezonowości, gotowania z łatwo dostępnych produktów oraz komponowania pełnowartościowego, zbilansowanego i co najważniejsze pysznego codziennego jadłospisu. Kulinarne ABC. Codziennie gotowanie wydaje się trudne, czasochłonne i przytłaczające? Nie, jeśli poznasz podstawowe zasady komponowania składników i przygotowywania posiłku. Kluczem do sukcesu jest idealnie zaopatrzona spiżarnia, korzystanie z produktów sezonowych i umiejętność komponowania tego wszystkiego w szybkie codziennie posiłki -…

200zł
Zapisz się
gofry

[20/21] Akademia Małego Kucharza – Wakacyjne gofry

21 września 17:00 - 20:00

Akademia MAŁEGO KUCHARZA to zajęcia stworzone z myślą o dzieciach, które wolny czas lubią spędzać w kuchni, a gotowanie to dla nich coś więcej, niż pomaganie mamie i sypanie mąką po stole. Jeśli Twoje dziecko ma serce i zapał do pracy w kuchni, zapisz je na nasze zajęcia dodatkowe. Młodzi w akcji. Podczas 10 poniedziałkowych spotkań Akademii MAŁEGO KUCHARZA prowadząca Kinga Bałazy pokazuje i omawia podstawy zdrowego odżywiania, dietę z pełnowartościowych produktów, tajniki kuchni całego świata oraz stosowanych w nich technik.…

145zł
Zapisz się
Warsztat Oceany 10 2018-8

Morskie ABC – Krewetki

23 września 18:00 - 21:00

  Morskie ABC Gdy wyjeżdżamy na wakacje, zajadamy się owocami morza. Krewetki, kalmary, przegrzebki i ośmiornica są przygotowywane na całym świecie. A czy wiedzieliście, że prawdziwego eksperta w tej dziedzinie kuchni macie pod samym nosem? Jola Kleser, bo to właśnie o niej mowa, jest numerem 1 na Śląsku jeśli chodzi o morskie przysmaki.  Jeśli chcecie dowiedzieć się jak rozpoznać świeże owoce morza, gdzie najlepiej je kupić, jak je oczyścić i gdzie przechowywać, to odwiedźcie nasze studio. Na pierwszych warsztatach weźmiemy…

220zł
Zapisz się
Perfect Party #4-30

[20/21] Przyjęcie idealne z Jolantą Kleser – Wspomnienie Wakacji

24 września 18:00 - 21:00

Zapraszamy do stołu. Jedną z największych przyjemności Jolanty Kleser jest karmienie przyjaciół i rodziny. Spotkania w jej domu to uczta pobudzająca wszystkie zmysły – przede wszystkim smaku, ale także wzroku, zapachu.  Na przyjęciu Joli każdy gość już od samego progu czuje się ważny i dopieszczony. Tutaj równie ważne jak menu są również kwiaty, zastawa, atmosfera. Podczas każdego spotkania z nową akademią Jola Kleser nauczy Was przygotować inne, idealnie skomponowane 4-daniowe menu, którym oczarujecie swoich gości. Od wprowadzającego w wyjątkową atmosferę aperitifu, poprzez zaskakującą…

200zł
Zapisz się
edo pizza 22 07 2019-25

Warsztaty z Edoardo Mallozzim – Pizza Italiana

26 września 10:00 - 14:00

Zapraszamy na kolejne warsztaty z szefem Edoardo Mallozzim i prawdziwą, włoską pizzą.  Jak we włoskim domu. Edoardo podzieli się swoją rodzinną recepturą na ciasto i wprowadzi Was w tajniki tego wypieku w jego oryginalnej wersji – na cienkim cieście, z tradycyjnymi składnikami.  Opowie też o różnych rodzajach mąki i wytłumaczy, który typ jest najlepszy do tego włoskiego specjału. Podpowie też, jak szukać produktów na półkach polskich sklepów i jak upiec placek idealny w domowych warunkach. Porozmawiamy też o tradycyjnych włoskich dodatkach i najbardziej…

225zł
Zapisz się
Przemek steki 06 06 2019-31-kopia

Warsztaty z Kingą Bałazy – Dzień Chłopaka

30 września 18:00 - 21:00

Znów jak chłopiec! Zapraszamy na warsztaty kulinarne z Kingą Bałazy z okazji dnia chłopaka. W tym dniu to faceci stawiani są na pierwszym miejscu. Dlatego właśnie powstały te warsztaty! Nauczcie się gotować ciekawe potrawy, które oczarują Waszą drugą połówkę lub przyjdźcie razem na wieczór pełen wrażeń. Tak czy inaczej, nie może Was tam zabraknąć Menu: Starter – Ceviche z krewetek / leche de tigre / kokos / chili / kolendra Danie główne – Rostbef / salsa werde / podpłomyk / cukinia Deser – Gruszka…

225zł
Zapisz się
+ Export Events