Ładowanie Warsztaty
Find Events
Lipiec 2017
honey

Warsztat rodzinny: O miodzie

27 lipca 17:00

Zapraszamy całe rodziny na warsztat o miodzie (i to miodzie miejskim!), prowadzony przez Łukasza Przybyła z Pszczelarium. Podczas warsztatu zajmiemy się przede wszystkim praktyką: zobaczymy, co dzieje się ramkami po wyjęciu z ula, jak poznaje się, że miód jest już dojrzały. Przejdziemy cały proces odzyskiwania miodu ? od ramki po gotowy słoiczek. Będzie też oczywiście teoria, czyli wykład o miodzie, jego powstawaniu, właściwościach, rodzajach. Skupimy się również na miodzie miejskim i tym, jak to się dzieje, że jest zdrowy i…

Zapisz się
przetwory-logo

Robimy przetwory

25 lipca 17:00

Pełnia lata to najlepszy czas, aby jego pełne, dojrzałe smaki zamknąć w słoikach i cieszyć się nimi całą zimę. A Pracownia SMAKU to najlepsze miejsce, aby takie przetwory wspólnie przygotować. W jedno lipcowe popołudnie spotkamy się zatem, by razem przetworzyć góry chrupiących warzyw i słodkich od lipcowego cukru owoców, a później zamknąć szczelnie i ustawić pokornie na regałach naszej spiżarni. Kto chce nam pomóc i przy okazji poznać nasze najlepsze przepisy, niech czym prędzej się zapisuje. Będzie smacznie i niesztampowo.…

Zapisz się
kulianrne kolonie 2 strona

Kulinarne kolonie

24 lipca 10:00 - 28 lipca 14:00

Zapraszamy wszystkie dzieci na wakacyjną kulinarną przygodę!   Już w lipcu nasze dzieci mają szansę na cały tydzień zamienić się w prawdziwych kucharzy i nauczyć wszystkiego o zdrowym żywieniu i różnych kuchniach świata. Przez pięć kolejnych dni tygodnia będziemy odwiedzać inny kraj i zgłębiać tajemnice jego kuchni oraz przygotowywać typowe dla niego dania, które zasmakują wszystkim dzieciom. Ponadto każdy dzień zaczniemy od wspólnego przygotowania orzeźwiającej lemoniady albo soku, a zakończymy pysznym zdrowym deserem i filmem lub bajką, pozostającą w tematyce…

Zapisz się
zdjecie w tle

Sezonowa kuchnia roślinna

22 lipca 10:00

Prowadząca Alicja Rokicka, znana jako Wegan Nerd – właścicielka 100% roślinnego bloga wegańskiego, który uhonorowano tytułem Kulinarnego Bloga Roku 2014 oraz Blogiem Roku 2015 przez 100 Best Poland Restaurants. Jej przepisy są zróżnicowane, kolorowe i pełne aromatów oraz dopracowane w najmniejszych szczegółach, aby niczego w nich nie brakowało. Jej receptury i zdjęcia pojawiają się zarówno w prasie krajowej, jak i zagranicznej. Jej profil na FB polubiło już prawie 50 tysięcy osób, a każdy nowy przepis komentują setki, ba! tysiące zakochanych…

Zapisz się
kulinarne kolonie

Kulinarne kolonie

17 lipca 10:00 - 21 lipca 14:00

Zapraszamy wszystkie dzieci na wakacyjną kulinarną przygodę!   Już w lipcu nasze dzieci mają szansę na cały tydzień zamienić się w prawdziwych kucharzy i nauczyć wszystkiego o zdrowym żywieniu i różnych kuchniach świata. Przez pięć kolejnych dni tygodnia będziemy odwiedzać inny kraj i zgłębiać tajemnice jego kuchni oraz przygotowywać typowe dla niego dania, które zasmakują wszystkim dzieciom. Ponadto każdy dzień zaczniemy od wspólnego przygotowania orzeźwiającej lemoniady albo soku, a zakończymy pysznym zdrowym deserem i filmem lub bajką, pozostającą w tematyce…

Zapisz się
grillowanie

Warsztaty otwarte – Wielkie grillowanie

15 lipca 12:00

Zapraszamy na wielkie sobotnie grillowanie z AGNIESZKĄ JASIŃSKĄ – finalistką Hell`s Kitchen. Agnieszka to pasjonatka zdrowej i polskiej kuchni, która udowadnia, że warto podążać za marzeniami. Bazuje na świeżych i sezonowych składnikach, bo uważa, że w nich jest to, co w smaku jest najważniejsze. Wychowała się na wsi i docenia prawdziwość produktów regionalnych, które stosuje w kuchni. Tym razem zorganizuje dla nas prawdziwą wakacyjną imprezę na świeżym powietrzu, pełną letnich, sezonowych smaków i pysznych produktów w niecodziennym wydaniu. Będziemy zatem…

Zapisz się
zamkniety-min

Warsztat zamknięty

14 lipca 17:00

Impreza firmowa

Zapisz się
zamkniety-min

Warsztat zamknięty

13 lipca 18:00

Impreza formowa

Zapisz się
zamkniety-min

Warsztat zamknięty

11 lipca 18:00

Impreza firmowa

Zapisz się
sushi

Warsztaty otwarte – SUSHI

7 lipca 18:00

Prowadzący MARCIN PODLIŃSKI – od 11 lat zawodowo zajmuje się przygotowaniem sushi na otwartych barach (live cooking). Pracował i zbierał doświadczenie w wielu restauracjach w całej Polsce, od 4 lat pracuje w jednej z najlepszych polskich restauracji sushi Sakana Sushi Bar, która była pierwszym w Polsce „pływającym barem sushi” i do tej pory jest wyznacznikiem trendów sushi w Polsce. Sushi to dla Marcina nie tylko praca, ale też pasja, której poświęca całe życie. To dla niego gra szczegółów, w której…

Zapisz się
+ Export Events