fbpx
Ładowanie Warsztaty
Find Events
Kwiecień 2020
Warsztaty z Gagikiem Grigoryanem (1)

Warsztaty z Gagikiem Grigoryanem – Kuchnia Gruzińska

25 kwietnia 10:00 - 14:00

Zapraszamy na warsztaty z Gagikiem Grigoryanem i przepyszną kuchnią gruzińską.   Magia prostoty.   W Gruzji je się przede wszystkim pysznie. Łagodny klimat i położenie geograficzne sprawiają, że Gruzja to raj dla miłośników dojrzałych warzyw i aromatycznych ziół.  Obowiązkowymi dodatkami do dań są orzech włoski, granat i kolendra które nawet z najprostszej sałatki uczynią arcydzieło. Dodatkowo Gruzini do perfekcji opanowali przepisy mączne – bo czyż istnieje kuchnia gruzińska bez pierożków hinkali albo lawasza? Podczas warsztatu przygotujemy klasyki gruzińskiej kuchni, ale też…

245zł
Zapisz się
Warsztaty Świadome odżywianie roślinne ze Smakoterapią

Warsztaty Świadome odżywianie roślinne ze Smakoterapią

26 kwietnia 10:00 - 14:00

Zapraszamy na smakowite warsztaty z Iwoną Zasuwą.  Roślinne menu na wiosnę – dbałość o własny dobrostan i matkę Ziemię.   Masowa produkcja żywności, w tym przede wszystkim przemysł mięsny,  już dawno przestała służyć naszemu zdrowiu a jej konsekwencje sięgają głęboko, naruszając ekosystem, stawiając pod znakiem zapytania przyszłość całej naszej planety. Jakich dokonywać wyborów by ograniczyć ten negatywny  proces? Czy nasze codzienne wybory mają znaczenie?   W trosce o zdrowie i przyszłość dla nas i naszych dzieci przyjrzymy się naszemu codziennemu menu, przygotujemy pyszne…

330zł
Zapisz się
edo pizza 22 07 2019-25

Warsztaty z Edoardo Mallozzim – Pizza Italiana

27 kwietnia 18:00 - 21:00

Zapraszamy na kolejne warsztaty z szefem Edoardo Mallozzim i prawdziwą, włoską pizzą.  Jak we włoskim domu. Edoardo podzieli się swoją rodzinną recepturą na ciasto i wprowadzi Was w tajniki tego wypieku w jego oryginalnej wersji – na cienkim cieście, z tradycyjnymi składnikami.  Opowie też o różnych rodzajach mąki i wytłumaczy, który typ jest najlepszy do tego włoskiego specjału. Podpowie też, jak szukać produktów na półkach polskich sklepów i jak upiec placek idealny w domowych warunkach. Porozmawiamy też o tradycyjnych włoskich dodatkach i najbardziej…

225zł
Zapisz się
Maj 2020
warsztaty z pyza made in poland

WŁOSKA AKADEMIA Z EDOARDO MALLOZZIM – TGLIATELLE NIE JEDNO MA IMIĘ

4 maja 18:00 - 21:00

Buongiorno! Przygotowaliśmy dla Was cykl 10 spotkań tym razem w stylu włoskim. Przez 10 miesięcy – do września do czerwca – będziemy poznawać i smakować prawdziwych Włoch, do których zabierze nas włoski Chef Edoardo Mallozzi Buona Appetit! Wszyscy kochamy włoskie klasyki – aksamitne tiramisu z obłędną masą z mascarpone, miękką focaccie z pachnącym rozmarynem czy ravioli, którego ciasto jest idealne a farsz rozpływa się w ustach! Jeśli nie mieliście odwagi lub wam nie wyszło jedno z tych dań to najlepsza okazja,…

200zł
Zapisz się
Green asparagus; seen from above

AKADEMIA SEZONOWA JOLANTY KLESER #9 – WRESZCIE MAJ!

6 maja 18:00 - 21:00

Zapraszamy na kolejny rok z Jolantą Kleser i jej sezonową Akademią. Przez 10 miesięcy – od września do czerwca – będziemy zgłębiać tajniki sezonowości, gotowania z łatwo dostępnych produktów oraz komponowania pełnowartościowego, zbilansowanego i co najważniejsze pysznego codziennego jadłospisu. Kulinarne ABC. Codziennie gotowanie wydaje się trudne, czasochłonne i przytłaczające? Nie, jeśli poznasz podstawowe zasady komponowania składników i przygotowywania posiłku. Kluczem do sukcesu jest idealnie zaopatrzona spiżarnia, korzystanie z produktów sezonowych i umiejętność komponowania tego wszystkiego w szybkie codziennie posiłki -…

180zł
Zapisz się
WARSZTATY Z KUBĄ KORCZAKIEM - KNIFE SKILLS PO AZJATYCKU

Warsztaty z Kubą Korczakiem – Knife Skills Azja

9 maja 10:00 - 14:00

Zapraszamy na warsztaty inne niż wszystkie!  Jeśli chcecie kroić i siekać jak prawdziwi szefowie kuchni, to te zajęcia są właśnie dla Was.    Sprawne posługiwanie się nożem to jedna z podstawowych umiejętności potrzebnych w kuchni – ułatwia i uprzyjemnia pracę. Kuba Korczak odkryje przed Wami niestandardowe techniki korzystania z noży oraz porady, triki i tajniki szefa kuchni! Kuba przygotował menu specjalnie pod techniki, krojenia. To cudowne smaki dań Azjatyckich! Świerzej i orzeźwiającej sałatki z ogórków, bogato nadziewanych pierożków won to czy  bogatej w owoce morza zupy na mleczku kokosowym z…

245zł
Zapisz się
greece

Przyjęcie idealne z Jolantą Kleser #9 – Wielkie Greckie Wakacje

14 maja 18:00 - 21:00

Do lata coraz bliżej, a zatem Jolanta Kleser zaprasza wszystkich na majowe, przedwakacyjne spotkanie z cyklu „Przyjęcie idealne”.  Tym razem zabierzemy Was na nasze wielkie, greckie wakacje.  Zapraszamy do stołu. Jedną z największych przyjemności Jolanty Kleser jest karmienie przyjaciół i rodziny.  Spotkania w jej domu to uczta pobudzająca wszystkie zmysły – przede wszystkim smaku, ale także wzroku, zapachu.  Na przyjęciu Joli każdy gość już od samego progu czuje się ważny i dopieszczony. Tutaj równie ważne jak menu są również  zastawa, szkło, piękny stół, atmosfera.…

190zł
Zapisz się
Dodaj podtytuł

Warsztaty z Dominiką Wójciak – Wege Ramen

16 maja 10:00 - 14:00

Zapraszamy na Wege Ramen z Jarzynovą czyli Dominiką Wójciak!   Na warsztatach poznacie słownik ramenu i nauczycie się jak komponować domowy ramen krok po kroku. Zrobicie domowy alkaliczny makaron na bazie japońskiej mąki i kansui oraz przygotujecie dwa wegańskie buliony, na bazie których zbudujecie dwie miski ramenu pełne sezonowych, jarzynowych dodatków. Menu: wegańskie dashi (z pieczona papryką i wędzoną solą) mineralny bulion z grzybów, wodorostów i warzyw (bez soli) tare – shoyu i miso olej aromatyczny – mayu z palonego czosnku i…

240zł
Zapisz się
Jolanta Kleser6

KULINARNY ONLINE Z JOLANTĄ KLESER

22 maja 18:00 - 19:30

Zapraszamy na WARSZTATY ONLINE  z Jolantą Kleser. Doczekaliśmy się! Maj wybuchną obfitością warzyw i owoców, zaskoczył nasze oczy zielenią, pozwolił nacieszyć się smakiem udręczonym zimą żołądkom. Podczas najbliższych warsztatów będziemy zajadać się świeżymi szparagami. SZPARAGOWELOVE MENU: 1.Szparagi w tempurze- idealne na przystawkę 2.Zupa krem z białych szparagów z oliwą truflową 3.Tarta z kozim serem i szparagami z wiosenną sałatką ze szparagami i truskawkami I z ulgą powiemy: Wiosno, nareszcie nadeszłaś!  Podczas warsztatów będziemy zgłębiać tajniki sezonowości oraz komponowania pełnowartościowego, zbilansowanego…

30zł
Zapisz się
edo pizza 22 07 2019-25

WARSZTATY Z EDOARDO MALLOZZIM – PIZZA ITALIANA

25 maja 18:00 - 21:00

Zapraszamy na kolejne warsztaty z szefem Edoardo Mallozzim i prawdziwą, włoską pizzą.  Jak we włoskim domu. Edoardo podzieli się swoją rodzinną recepturą na ciasto i wprowadzi Was w tajniki tego wypieku w jego oryginalnej wersji – na cienkim cieście, z tradycyjnymi składnikami.  Opowie też o różnych rodzajach mąki i wytłumaczy, który typ jest najlepszy do tego włoskiego specjału. Podpowie też, jak szukać produktów na półkach polskich sklepów i jak upiec placek idealny w domowych warunkach. Porozmawiamy też o tradycyjnych włoskich dodatkach i najbardziej…

225zł
Zapisz się
+ Export Events