Ładowanie Warsztaty
Find Events
Wrzesień 2019
Processed with VSCO with a5 preset

Warsztaty z Bartoszem Sneczem Dębskim- RAMEN

28 września 10:00 - 14:00

Wraz z Bartoszem Sneczem Dębskim zapraszamy Was na kolejną wspaniałą przygodę po Azji. Tym razem przeniesiemy się do kraju Kwitnącej Wiśni. Poznamy wszystkie tajniki cudownego, japońskiego dania jakim jest RAMEN. Podczas części teoretycznej Snecz opowie nam czym charakteryzuje się Makaron Ramen. Dowiemy się, na czym polega jego wyjątkowość i czemu tak świetnie nadaje się do tego japońskiego dania. Poznamy i wspólnie wykonamy wywar Chintan – jeden bogaty i pełny smaku wywar, który będzie bazą do kilku rodzajów ramenu. Nauczymy się,…

240zł
Zapisz się
Zrzut ekranu 2019-09-13 o 15.29.07

Warsztaty BBQ z Borowiczem – wejście dla par

28 września 17:00 - 20:00

Zapraszamy na warsztaty „BBQ z Borowiczem, dla dwojga”. Adam to kulinarna gwiazda internetu i YouTuba. Prowadzący program kulinarny w TVP i TVP Rozrywka „To je Borewicz. Podróże ze smakiem”. Specjalna oferta cenowa dla par: 2 osób kupujących wejście na warsztaty to 440 zł za 2 osoby! 4 osoby ( 2 pary) kupujące wejście na warsztaty to 800 zł – 200 zł za osobę. Ślązak z krwi i kości, gaduła, wulkan energii i głowa pełna kulinarnych inspiracji przywiezionych z podróży. Uwielbia…

440zł - 800zł
Zapisz się
Zrzut ekranu 2019-09-13 o 15.29.07

Warsztaty BBQ z Borowiczem

28 września 17:00 - 20:00

Zapraszamy na warsztaty „BBQ z Borowiczem”. Adam to kulinarna gwiazda internetu i YouTuba. Prowadzący program kulinarny w TVP i TVP Rozrywka „To je Borewicz. Podróże ze smakiem”. Gaduła, wulkan energii i głowa pełna kulinarnych inspiracji przywiezionych z podróży. Uwielbia odkrywać ciekawe miejsca i smaki. Podczas warsztatów Adam przygotuje z Wami swoje popisowe menu na weekendowe barbecue! Wszystko przygotujecie na genialnym w swej prostocie urządzeniu OFYR, które wygląda jak designerska rzeźba, do gotowania na świeżym powietrzu. Po rozpaleniu ognia rzeźba zamieni…

240zł
Zapisz się
Październik 2019
Asian Food: Ingredients for Asian Cooking Still LIfe

Warsztaty z Marcinem Morkiem- SMAKI AZJI

1 października 18:00 - 21:00

Zapraszamy na kolejną edycję warsztatów z aromatycznej kuchni AZJATYCKIEJ. W tajniki jednej z najpopularniejszych kuchni na świecie zabierze Was Marcin Morek, którego część z Was miała okazje już poznać. Olbrzymia różnorodność – to pierwsze słowo, które przychodzi na myśl, kiedy myślimy o kuchni Azjatyckiej.  Jedno jednak jest pewne: wśród szerokiego wachlarzu egzotycznych smaków na pewno każdy znajdzie coś dla siebie. Smaki Azji to bez wątpienia soczyste mango, charakterystyczna w smaku kolendra czy trawa cytrynowa, której smak wzbogaca wiele dań. Dania kuchnia Azjatyckiej to…

200zł
Zapisz się
pomidory

Akademia Sezonowa Jolanty Kleser #2 PAŹDZIERNIK

2 października 18:00 - 21:00

Zapraszamy na kolejny rok z Jolantą Kleser i jej sezonową Akademią. Przez 10 miesięcy – od września do czerwca – będziemy zgłębiać tajniki sezonowości, gotowania z łatwo dostępnych produktów oraz komponowania pełnowartościowego, zbilansowanego i co najważniejsze pysznego codziennego jadłospisu. Kulinarne ABC. Codziennie gotowanie wydaje się trudne, czasochłonne i przytłaczające? Nie, jeśli poznasz podstawowe zasady komponowania składników i przygotowywania posiłku. Kluczem do sukcesu jest idealnie zaopatrzona spiżarnia, korzystanie z produktów sezonowych i umiejętność komponowania tego wszystkiego w szybkie codziennie posiłki -…

170zł
Zapisz się
IMG_3580-kopia

Domowa spiżarnia na co dzień

5 października 10:00 - 14:00

Domowa spiżarnia na co dzień – to warsztat dla osób ceniących sobie czas i zdrowe jedzenie. Na warsztacie przygotujecie ciekawe półprodukty, które doskonale dosmaczą, najprostsze z dań czyniąc je wybornymi i niewymagającymi wielu zabiegów przygotowawczych i do tego są zdrowe! Przygotujcie się na kilka słów o domowym pieczeniu produktów, o zbawiennej roli kiszonek w menu, o smakowitych sosach, salsach, zamkniętych w słoikach warzywach, zupach i leczo. O słodkościach – niezapomnianej czekośliwce z dwóch składników, smakowych octach i letnich lemoniadach. Przygotujcie się na smak,…

260zł
Zapisz się
tagliatelle

Akademia Kulinarna z Edoardo Mallozzim – Boska Italia #spaghetti

7 października 18:00 - 21:00

Buongiorno! Przygotowaliśmy dla Was cykl 10 spotkań tym razem w stylu włoskim. Przez 10 miesięcy – do września do czerwca – będziemy poznawać i smakować prawdziwych Włoch, do których zabierze nas włoski Chef Edoardo Mallozzi Buona Appetit! Wszyscy kochamy włoskie klasyki – aksamitne tiramisu z obłędną masą z mascarpone, miękką focaccie z pachnącym rozmarynem czy ravioli, którego ciasto jest idealne a farsz rozpływa się w ustach! Jeśli nie mieliście odwagi lub wam nie wyszło jedno z tych dań to najlepsza okazja,…

200zł
Zapisz się
table

Przyjęcie idealne z Jolantą Kleser #2 – Francja Elegancja

10 października 18:00 - 21:00

Jolantą Kleser zaprasza wszystkich na drugie już spotkanie z cyklu akademii „Przyjęcie idealne”.  Zapraszamy do stołu. Jedną z największych przyjemności Jolanty Kleser jest karmienie przyjaciół i rodziny.  Spotkania w jej domu to uczta pobudzająca wszystkie zmysły – przede wszystkim smaku, ale także wzroku, zapachu.  Na przyjęciu Joli każdy gość już od samego progu czuje się ważny i dopieszczony. Tutaj równie ważne jak menu są również  zastawa, szkło, piękny stół, atmosfera. Podczas każdego spotkania z nową akademią Jola Kleser nauczy Was przygotować inne, idealnie…

180zł
Zapisz się
Maia_Sobczak_by_Gosia_Opala

Warsztaty z Qmam Kaszę #2 w Pracowni SMAKU

12 października 16:00 - 19:00

Zapraszamy na warsztaty z Maią Sobczak autorką  książek pt.: „Qmam kaszę. Do ostatniego okruszka”. „Qumam kasze, czyli powrót do korzeni” , „Przepisy na szczęście. Qmam kasze 2”   Qmam Kasze to styl zdrowego życia na co dzień. Na warsztatach Maia pokaże Wam naturalne jedzenie zawierające w sobie dużą dawkę energii, którą to właśnie chcemy pozyskać z jedzenia.   Menu, które przygotuje z Wami Maia jest pełne zdrowych, pysznych warzyw, podanych w oryginalny i smaczny sposób. Takie menu będzie smakować każdemu! …

265zł
Zapisz się
nachos

Warsztaty z Marcinem Morkiem – Ale Meksyk!

15 października 18:00 - 21:00

Zapraszamy na kolejne warsztaty z Marcinem Morkiem i gorącą kuchnią meksykańską. Ale Meksyk! Kuchnia meksykańska jest pełna temperamentu. Słoneczna jak ich wszechobecna kukurydza, rozgrzewająca niczym papryczki habanero, temperamentna jak pikantne sosy, konkretna jak gar chilli con carne. Naszym przewodnikiem po tej kuchni będzie Marcin Morek, który zabierze Was w świat gorących jak plaże Acapulco dań i przygotuje z Wami tak popularne klasyki jak chilli con carne, burrito czy nachos. Sami ukręcicie też tradycyjne guacamole. Podczas warsztatu skosztujecie też oryginalnych, ręcznie robionych…

200zł
Zapisz się
+ Export Events