Ładowanie Warsztaty
Find Events
Wrzesień 2018
King prawns with chimichurri

Warsztaty z Jolantą Kleser – Festiwal Krewetek

12 września 18:00 - 21:00

Ukochane owoce morza Jolanty Kleser.  Przygotowywane na różne sposoby, inspirowane podróżami po całym świecie. Jeśli też uwielbiacie krewetki, ten warsztat jest dla Was! Smaki podróży. Wstęp do warsztatu będzie jak zwykle pełen praktycznych informacji o tym, jak wybrać najlepsze krewetki i co z nimi dalej począć. Nauczycie się je obierać i przełamiecie najdziwniejsze stereotypy. Poznacie też różne techniki ich przygotowania i podawania oraz najciekawsze przepisy przywiezione przez Jolę z całego świata MENU: krewetki pieczone w morskiej soli podawane z sosem aioli ulubione…

180zł
Zapisz się
Japanese food restaurant, sushi maki gunkan roll plate or platter set. Chopsticks, ginger, soy sauce, wasabi. Sushi on rustic wood background, take away, delivery box. Top view.

Festiwal Sushi z Marcinem Podlińskim 2. termin

14 września 18:00 - 21:00

Nasze warsztaty z sushi w roli głównej polubiliście tak bardzo, że na stałe weszły do kalendarza Pracowni SMAKU. Już we wrześniu zapraszamy wszystkich sushi-maniaków na kolejne spotkania z Marcinem Podlińskim i jego nieziemską wersją tego japońskiego przysmaku. Klasyka i nowoczesność Zaczniemy jak zwykle klasycznie – Marcin opowie o profesjonalnym zaprawianiu ryżu, przygotowywaniu bazy, dodatkach. Nauczycie się przygotowywać tradycyjne nigiri, które tylko z pozoru wygląda najprościej. W drugiej zaś części przejdziemy do tego, co lubicie najbardziej – zupełnie zaskakujących połączeń i smaków w najbardziej…

200zł
Zapisz się
Japanese food restaurant, sushi maki gunkan roll plate or platter set. Chopsticks, ginger, soy sauce, wasabi. Sushi on rustic wood background, take away, delivery box. Top view.

Festiwal Sushi z Marcinem Podlińskim

15 września 10:00 - 13:30

Nasze warsztaty z sushi w roli głównej polubiliście tak bardzo, że na stałe weszły do kalendarza Pracowni SMAKU. Już we wrześniu zapraszamy wszystkich sushi-maniaków na kolejne spotkanie z Marcinem Podlińskim i jego nieziemską wersją tego japońskiego przysmaku. Klasyka i nowoczesność Zaczniemy jak zwykle klasycznie – Marcin opowie o profesjonalnym zaprawianiu ryżu, przygotowywaniu bazy, dodatkach. Nauczycie się przygotowywać tradycyjne nigiri, które tylko z pozoru wygląda najprościej. W drugiej zaś części przejdziemy do tego, co lubicie najbardziej – zupełnie zaskakujących połączeń i smaków w najbardziej…

200zł
Zapisz się
overhead view of girls making dough for cookies on wooden table

Akademia Małego Kucharza – Grupa Młodsza

17 września 17:00 - 20:00

Akademia MAŁEGO KUCHARZA to comiesięczne zajęcia stworzone z myślą o dzieciach, które lubią towarzyszyć rodzicom w kuchni, a gotowanie to dla nich sposób na kreatywne spędzanie wolnego czasu. Jeśli Twoje dziecko ma serce do gotowania, zapisz je na nasze comiesięczne zajęcia dodatkowe. Młodzi w akcji. Podczas 10 poniedziałkowych spotkań Akademii MAŁEGO KUCHARZA prowadząca Agnieszka Jasińska pokazuje i omawia podstawy zdrowego odżywiania, pełnowartościowych produktów, kuchni całego świata, stosowanych technik.   Dzieci poznają zasady savoir-vivru, zdobywają kulinarne umiejętności i wiedzę. Każde ze spotkań realizuje inną…

115zł
Zapisz się
pomidory

Akademia Sezonowa Jolanty Kleser #1 WRZESIEŃ

18 września 18:00 - 21:00

Zapraszamy na kolejny rok z Jolantą Kleser i jej sezonową Akademią. Przez 10 miesięcy – od września do czerwca – będziemy zgłębiać tajniki sezonowości, gotowania z łatwo dostępnych produktów oraz komponowania pełnowartościowego, zbilansowanego i co najważniejsze pysznego codziennego jadłospisu.   Kulinarne ABC. Codziennie gotowanie wydaje się trudne, czasochłonne i przytłaczające? Nie, jeśli poznasz podstawowe zasady komponowania składników i przygotowywania posiłku. Kluczem do sukcesu jest idealnie zaopatrzona spiżarnia, korzystanie z produktów sezonowych i umiejętność komponowania tego wszystkiego w szybkie codziennie posiłki…

160zł
Zapisz się

Urodzinki kulinarne

20 września 15:30 - 17:00
Zapisz się

Warsztaty zamknięte

21 września 10:30 - 17:00
Zapisz się
glodny swiata

Warsztaty z Głodym Świata – W 4 talerze dookoła świata

22 września 10:00 - 13:30

Spragniony kulinarno-podróżniczych wrażeń? Daj się porwać w świat i odwiedź z nami Amerykę Południową, Bliski Wschód i Azję. Porozmawiajmy o podróżach, jedzeniu i smakowaniu świata! Na wielkie wojaże zaprasza Głody Świata Filip Turowski.   Cały świat na talerzu. Zaczniemy na gorącym karaibskim wybrzeżu, gdzie spróbujemy kolumbijskich placków kukurydzianych „arepas”. Z Ameryki Południowej polecimy na Bliski Wschód, by przygotować turbo kremowy humus z obłędnymi, karmelizowanymi daktylami i chrupiącymi pistacjami. W magicznej Japonii posmakujemy smażonego udonu, czyli yaki udon w bardzo tradycyjnej wersji,…

220zł
Zapisz się
+ Export Events