Ładowanie Warsztaty
Find Events
Kwiecień 2019
eggs 2

Warsztaty z Przemkiem Błaszczykiem – Wielkanoc (II grupa)

12 kwietnia 17:00 - 21:00

Zapraszamy na inny niż wszystkie warsztat wielkanocny z szefem Przemkiem Błaszczykiem.   Autorska Wielkanoc Niby klasyka gatunku: pasztet, faszerowane jajka, żurek, mazurek. Wiadomo. Na tym warsztacie nic jednak nie będzie tak po prostu tradycyjne.  Pasztet przygotujemy bowiem w stylu francuskim i podamy z cebulową konfiturą. Farsz do jajek pełen będzie aromatycznych ziół. Żurek podamy w formie kremu, a jaja przepiórcze zestawimy z kaszanką.  Dajcie się zaskoczyć autorskiemu menu szefa, a potem sami zaskoczcie domowników przy świątecznym stole. Po tym warsztacie…

220zł
Zapisz się

Warsztaty zamknięte

13 kwietnia 15:00 - 17:00
Zapisz się
31959678_1993786560937153_7440812570082017280_o

Warsztaty florystyczne: Wietrzne Pole – Wiosenna kompozycja w naczyniu

14 kwietnia 12:00 - 15:00

Zapraszamy na wiosenne, przedświąteczne warsztaty florystyczne z naszym ulubionym kwiatowym duetem Wietrzne Pole!   Wiosna w naczyniu. Przy użyciu sezonowych materiałów zbudujecie wiosenne kompozycje kwiatowe. Karolina i Dominika opowiedzą Wam o materiałach, zasadach kompozycji i palecie kolorystycznej. Każdy z uczestników wykona swoją aranżację w naczyniu gotowym do postawienia na przepiękny świąteczny stół. A my jak zawsze poczęstujemy Was pyszną kawą i naszymi herbatami.   Czas trwania warsztatu: około 3h Koszt warsztatu obejmuje  kwiaty, indywidualne naczynie i wszystkie materiały. 

295zł
Zapisz się
pizza 2

Warsztaty z Edoardo Mallozzim – Pizza italiana

15 kwietnia 18:00 - 21:00

Zapraszamy na kolejne warsztaty z szefem Edoardo Mallozzim i prawdziwą, włoską pizzą.  Jak we włoskim domu. Edoardo podzieli się swoją rodzinną recepturą na ciasto i wprowadzi Was w tajniki tego wypieku w jego oryginalnej wersji – na cienkim cieście, z tradycyjnymi składnikami. Opowie też o różnych rodzajach mąki i wytłumaczy, który typ jest najlepszy do tego włoskiego specjału. Podpowie też, jak szukać produktów na półkach polskich sklepów i jak upiec placek idealny w domowych warunkach. Porozmawiamy też o tradycyjnych włoskich dodatkach i najbardziej…

200zł
Zapisz się
boat

Przyjęcie idealne z Jolantą Kleser #8 – Morska przygoda

17 kwietnia 18:00 - 21:00

Jolantą Kleser zaprasza wszystkich na kwietniowe spotkanie z cyklu akademii „Przyjęcie idealne”.  Tym razem zabierzemy Was w rejs po najsmaczniejszych smakach mórz i oceanów, czyli imprezowych potrawach z ryb i owoców morza.   Zapraszamy do stołu. Jedną z największych przyjemności Jolanty Kleser jest karmienie przyjaciół i rodziny. Spotkania w jej domu to uczta pobudzająca wszystkie zmysły – przede wszystkim smaku, ale także wzroku, zapachu.  Na przyjęciu Joli każdy gość już od samego progu czuje się ważny i dopieszczony. Tutaj równie ważne jak menu…

175zł
Zapisz się

Warsztaty zamknięte

18 kwietnia 18:00 - 21:30
Zapisz się

Przerwa Wielkanocna

19 kwietnia - 22 kwietnia
Zapisz się
King prawns with chimichurri

Warsztaty z Jolantą Kleser – Festiwal Krewetek

23 kwietnia 18:00 - 21:00

Ukochane owoce morza Jolanty Kleser.  Przygotowywane na różne sposoby, inspirowane podróżami po całym świecie. Jeśli też uwielbiacie krewetki, ten warsztat jest dla Was! Krewetka nie taka straszna. Wstęp do warsztatu będzie jak zwykle pełen praktycznych informacji o tym, jak wybrać i kupić najlepsze krewetki i co z nimi dalej począć. Nauczycie się je obierać i przełamiecie najdziwniejsze stereotypy. Poznacie też różne techniki ich przygotowania i podawania oraz najciekawsze przepisy przywiezione przez Jolę z całego świata.   MENU: krewetki pieczone w morskiej soli podawane…

180zł
Zapisz się
Japanese food restaurant, sushi maki gunkan roll plate or platter set. Chopsticks, ginger, soy sauce, wasabi. Sushi on rustic wood background, take away, delivery box. Top view.

Warsztaty z Marcinem Podlińskim – Festiwal Sushi

24 kwietnia 18:00 - 21:30

Zapraszamy na kolejny festiwal sushi z Marcinem Podlińskim. Klasyka i nowoczesność Zaczniemy jak zwykle klasycznie – Marcin opowie o profesjonalnym zaprawianiu ryżu, przygotowywaniu bazy, dodatkach. Nauczycie się przygotowywać tradycyjne nigiri, które tylko z pozoru wygląda najprościej. W drugiej zaś części przejdziemy do tego, co lubicie najbardziej – zupełnie zaskakujących połączeń i smaków w najbardziej finezyjnych rolkach. Najlepsze ryby i owoce morza przygotujecie tak, że sami będziecie zaskoczeni efektem! Podczas warsztatu Marcin nauczy Was też, jak profesjonalnie posługiwać się pałeczkami, jak…

200zł
Zapisz się
+ Export Events