Ładowanie Warsztaty
Find Events
Luty 2020
SLODKIE-PRZYJECIE

WARSZTATY CUKIERNICZE – SIOSTRY PSZCZÓŁKI I SŁODKIE PRZYJĘCIE

8 lutego 10:00 - 14:00

Candy bar to trend zza oceanu, który zagościł w Polsce i zdaje się, że zostanie z nami na długo! To prawdziwe szaleństwo wypieków, zarówno dla dzieci jak i dla dorosłych. Na warsztatach uczestnicy przygotują 6 słodkich deserów. Uczestnicy będą pracować w dwóch grupach, z których każda przygotuje podobne techniką desery, różniące się kolorystyką i formą podania. Wspólnie stworzymy słodki stół, który z powodzeniem sprawdzi się podczas uroczystości rodzinnych, wieczorów panieńskich i innych wspaniałych wydarzeń. Menu: Babeczki czekoladowe z konfiturą wiśniową…

260zł
Zapisz się
Japanese food restaurant, sushi maki gunkan roll plate or platter set. Chopsticks, ginger, soy sauce, wasabi. Sushi on rustic wood background, take away, delivery box. Top view.

WARSZTATY Z MARCINEM PODLIŃSKIM- FESTIWAL SUSHI

10 lutego 18:00 - 21:00

Przed nami festiwal sushi z Marcinem Podlińskim. Chodźcie z nami porolować! Klasyka i nowoczesność Zaczniemy jak zwykle klasycznie – Marcin opowie o profesjonalnym zaprawianiu ryżu, przygotowywaniu bazy, dodatkach. Nauczycie się przygotowywać tradycyjne nigiri, które tylko z pozoru wygląda najprościej. W drugiej zaś części przejdziemy do tego, co lubicie najbardziej – zupełnie zaskakujących połączeń i smaków w najbardziej finezyjnych rolkach. Najlepsze ryby i owoce morza przygotujecie tak, że sami będziecie zaskoczeni efektem! Podczas warsztatu Marcin nauczy Was też, jak profesjonalnie posługiwać…

225zł
Zapisz się
Asian Food: Ingredients for Asian Cooking Still LIfe

WARSZTATY Z MARCINEM MORKIEM- SMAKI AZJI #1

11 lutego 18:00 - 21:00

Zapraszamy na kolejną edycję warsztatów z aromatycznej kuchni AZJATYCKIEJ. W tajniki jednej z najpopularniejszych kuchni na świecie zabierze Was Marcin Morek, którego część z Was miała okazje już poznać. Olbrzymia różnorodność – to pierwsze słowo, które przychodzi na myśl, kiedy myślimy o kuchni Azjatyckiej.  Jedno jednak jest pewne: wśród szerokiego wachlarzu egzotycznych smaków na pewno każdy znajdzie coś dla siebie. Smaki Azji to bez wątpienia soczyste mango, charakterystyczna w smaku kolendra czy trawa cytrynowa, której smak wzbogaca wiele dań. Dania kuchnia Azjatyckiej to…

225zł
Zapisz się
grafiki FB Pracownia SMAKU-6-kopia

PRZYJĘCIE IDEALNE Z JOLANTĄ KLESER #6 – AZJATYCKIE SZALEŃSTWO

13 lutego 18:00 - 21:00

Jolanta Kleser zaprasza wszystkich na kolejne, lutowe spotkanie z cyklu akademii „Przyjęcie idealne”.  Karnawał wchodzi w decydującą fazę, dlatego nasza azjatycka propozycja dotrzyma tempa każdej, nawet najbardziej szalonej imprezie! Zapraszamy do stołu. Jedną z największych przyjemności Jolanty Kleser jest karmienie przyjaciół i rodziny.  Spotkania w jej domu to uczta pobudzająca wszystkie zmysły – przede wszystkim smaku, ale także wzroku, zapachu.  Na przyjęciu Joli każdy gość już od samego progu czuje się ważny i dopieszczony. Tutaj równie ważne jak menu są również  zastawa, szkło, piękny stół, atmosfera. Podczas…

170zł
Zapisz się
Walentynkowe warsztaty dla Par - Hiszpańska fiesta (3)

Walentynkowe warsztaty dla Par – Hiszpańska fiesta

14 lutego 18:00 - 21:00

Zapraszamy wszystkich Zakochanych na Walentynki w hiszpańskim klimacie.   Nie od dziś wiadomo, że do serca ukochanej czy ukochanego najłatwiej trafić… przez żołądek! W ten dzień naszych gości witać będziemy Hiszpańskim winem Cava. Zapraszamy pary na wspólną hiszpańską ucztę. Ucztę pobudzającą wszystkie zmysły! W tajniki kuchni hiszpańskiej wprowadzi Was Jolanta Kleser, której Paella jest istną petardą!  Wspólne gotowanie wywołuje mnóstwo pozytywnych emocji.  Każda para zrobi swoją Paellę Mixta z ulubionymi dodatkami. Będzie pysznie! Do tego przygotujecie hiszpańskie tapasy, którymi zastawicie…

400zł
Zapisz się
Shellfish Mussels in copper bowl with lemon and herbs. Shellfish seafood. Top view

WARSZTATY Z JOLANTĄ KLESER – PORTUGALIA OD KUCHNI

19 lutego 18:00 - 21:00

Zapraszamy na absolutny hit Pracowni SMAKU – warsztaty kuchni portugalskiej z Jolantą Kleser.   Portugalska mozaika. Portugalia, która niepozornie przycupnęła sobie na samym skraju Europy, wreszcie wychodzi z ukrycia. Kultura tego małego, acz niezwykłego kraju to bajeczne połączenie jej uwarunkowań geograficznych oraz jej bogatej przeszłości i historii. Nie inaczej jest w przypadku portugalskiej gastronomii – z jednej strony zdominowanej przez nierozerwalną więź z oceanem, z drugiej strony czerpiącej z podbojów portugalskich podróżników i nawiązującej do swojej arabskiej historii.    Portugalia…

200zł
Zapisz się
1

Warsztaty cukiernicze z Sarą Szal – Tłusty Czwartek

20 lutego 18:00 - 21:00

Serdecznie zapraszamy na wyjątkowe warsztaty cukiernicze z Sarą Szal z okazji Tłustego Czwartku. Pamiętajcie w tłusty czwartek pączki i faworki mają zero kalorii!    Na warsztatach stworzycie klasyczne pączki z nadzieniem z płatków róży oraz z kremem pâtissière z nutą pomarańczy. Sara omówi z wami różne metody garowania ciasta drożdżowego i przeanalizujecie ten proces technologiczny. Wspólnie zrobicie wyśmienite faworki z cukrem pudrem. Na koniec spróbujecie swoich sił z pączkami w wersji wegańskiej i bezglutenowej (czy to w ogóle możliwe?! Tak!). To będzie wyjątkowy tłusty czwartek!   Menu: Klasyczne pączki z nadzieniem…

215zł
Zapisz się
sardines-1489630_1920

Włoska Akademia z Edoardo Mallozzim – Ryby we Włoskim stylu

24 lutego 18:00 - 21:00

  Buongiorno! Przygotowaliśmy dla Was cykl 10 spotkań tym razem w stylu włoskim. Przez 10 miesięcy – do września do czerwca – będziemy poznawać i smakować prawdziwych Włoch, do których zabierze nas włoski Chef Edoardo Mallozzi Buona Appetit! Wszyscy kochamy włoskie klasyki – aksamitne tiramisu z obłędną masą z mascarpone, miękką focaccie z pachnącym rozmarynem czy ravioli, którego ciasto jest idealne a farsz rozpływa się w ustach! Jeśli nie mieliście odwagi lub wam nie wyszło jedno z tych dań to najlepsza…

200zł
Zapisz się
Warsztaty Zero Waste z Sylwią Majcher

AKADEMIA MAŁEGO KUCHARZA – EDYCJA SPECJALNA ZUZANNA BULA

25 lutego 17:00 - 20:00

Akademia MAŁEGO KUCHARZA – edycja specjalna  to comiesięczne zajęcia stworzone z myślą o dzieciach, które wolny czas lubią spędzać w kuchni, a gotowanie to dla nich sposób na kreatywne spędzanie wolnego czasu. Jeśli Twoje dziecko ma serce do gotowania, zapisz je na nasze comiesięczne zajęcia dodatkowe. Młodzi w akcji. Podczas 9 wtorkowych spotkań Akademii MAŁEGO KUCHARZA, najmłodsi kucharze przekażą wiedzę zdobytą w programie oraz swoje doświadczenie w kuchni. Nauczą przygotowywać swoje popisowe dania i komponować menu, które w łatwy sposób dzieci…

135zł
Zapisz się
Steki 31.10.2019-2

STEKI NA WARSZTACIE Z PRZEMKIEM BŁASZCZYKIEM

26 lutego 18:00 - 21:30

Szef Przemek Błaszczyk kolejny raz pokaże i nauczy, jak przygotować stek idealny aż z sześciu różnych kawałków mięsa. Jakość i prostota. Jakie mięso wybrać? Jak odpowiednio je przygotować? Jak smażyć? Jak podawać? Odpowiemy na wszystkie te pytania.  Steki, na których będziemy pracować, pochodzą z polskich hodowli, z krów rasy Limusine, Hereford i Angus. Były sezonowane na sucho 21 dni. Do steków przygotujemy obowiązkowo cały szereg dodatków i sosów. MENU: Steki: Hanger steak – stek ze świecy Stek bavette – stek z łaty wołowej New York – stek z rostbefu Rib Eye – stek z antrykotu…

250zł
Zapisz się
+ Export Events