Ładowanie Warsztaty
Find Events
Marzec 2020
Lunch Party

Warsztaty z Przemkiem Błaszczykiem – Wielkanoc

25 marca 18:00 - 21:30

Zapraszamy na inny niż wszystkie warsztat wielkanocny z szefem Przemkiem Błaszczykiem.   Autorska Wielkanoc Niby klasyka gatunku: domowa biała kiełbasa, chrzan, sernik. Wiadomo.  Dajcie się zaskoczyć autorskiemu menu szefa, a potem sami zaskoczcie domowników przy świątecznym stole. Po tym warsztacie żadne święta nie będą już takie same.  MENU: Domowa biała kiełbasa, mostarda z pieczonego czosnku Krem z chrzanu z rukwią i jajkiem w koszulce  Gicz jagnięca w cydrze z zapiekanką warzywną i sałatami z jajkiem Mimoza Sernik jak Pascha z…

250zł
Zapisz się
King prawns with chimichurri

Marcowy festiwal krewetek z Jolantą Kleser

27 marca 18:00 - 21:00

Zapraszamy na marcowy festiwal krewetek z Jolantą Kleser i jej ukochanymi owocami morza. Przygotowywane na różne sposoby, inspirowane podróżami po całym świecie. Jeśli też uwielbiacie krewetki, ten warsztat jest dla Was! Krewetka nie taka straszna. Wstęp do warsztatu będzie jak zwykle pełen praktycznych informacji o tym, jak wybrać i kupić najlepsze krewetki i co z nimi dalej począć.  Nauczycie się je obierać i przełamiecie najdziwniejsze stereotypy. Poznacie też różne techniki ich przygotowania i podawania oraz najciekawsze przepisy przywiezione przez Jolę z całego świata. MENU:…

200zł
Zapisz się
tort-warsztaty2 (1)

Profesjonalne warsztaty cukiernicze z Siostrami Pszczółkami – Tort Kwiatowy

28 marca 10:00 - 17:00

NOWOŚĆ od Domowe Wypieki! Profesjonalne Warsztaty cukiernicze – Tort Kwiatowy!   Zapraszamy na wyjątkowe i profesjonalne warsztaty cukiernicze, które poprowadzą ulubione Siostry Pszczółki. Takiego spotkania cukierniczego jeszcze nie było! Warsztaty cechują się dużą intensywnością oraz poziomem zaawansowania. Otrzymasz certyfikat, poświadczający zdobyte umiejętności!   Wyjdziesz z Pracowni Smaku z profesjonalną wiedzą i umiejętnościami tworzenia modnych tortów, których nie może zabraknąć na przyjęciach weselnych, czy celebracji urodzin. W trakcie nauczysz się, jak przygotować tort, który uwodzi smakiem i wyglądem.   Siostry Pszczółki…

950zł
Zapisz się
WARSZTATY Z KUBĄ KORCZAKIEM - KNIFE SKILLS PO AZJATYCKU (1)

WARSZTATY Z KURTEM SCHELLEREM – MIĘSO I RYBY

29 marca 10:00 - 14:30

Mistrz i legenda! Szef Kuchni Kurt Scheller razem z Pracownią SMAKU zaprasza na warsztaty.   Tematem marcowego spotkania jest mięso i ryby. Zapraszamy wszystkich smakoszy, będzie wyśmienicie. Pod okiem Szefa Kuchni Kurta Schellera nauczycie się, po czym sprawdzić dobrej jakości mięso, co więcej jak je oczyścić, porcjować, doprawić. Nasz mistrz Kurt Scheller nauczy Was, po czym rozpoznać świeżą rybę, jakiego noża użyć do filetowania, jak najlepiej obrać krewetki. Będzie intensywnie i pracowicie, ale satysfakcji z doskonale przygotowanych dań warta jest każdych wysiłków. 😉   Menu:…

500zł
Zapisz się
włoska akademia z edoardo mallozzim (2)

AKADEMIA MAŁEGO KUCHARZA – EDYCJA SPECJALNA WERONIKA STUDNICKA – WELKANOCNE WYPIEKI

31 marca 17:00 - 21:00

Akademia MAŁEGO KUCHARZA – edycja specjalna  to comiesięczne zajęcia stworzone z myślą o dzieciach, które wolny czas lubią spędzać w kuchni, a gotowanie to dla nich sposób na kreatywne spędzanie wolnego czasu. Jeśli Twoje dziecko ma serce do gotowania, zapisz je na nasze comiesięczne zajęcia dodatkowe. Młodzi w akcji. Podczas 9 wtorkowych spotkań Akademii MAŁEGO KUCHARZA, najmłodsi kucharze przekażą wiedzę zdobytą w programie oraz swoje doświadczenie w kuchni. Nauczą przygotowywać swoje popisowe dania i komponować menu, które w łatwy sposób dzieci…

135zł
Zapisz się
Kwiecień 2020
lentils

Akademia Sezonowa Jolanty Kleser #8 – Ciecierzyca i soczewica

1 kwietnia 18:00 - 21:00

Zapraszamy na kolejny rok z Jolantą Kleser i jej sezonową Akademią. Przez 10 miesięcy – od września do czerwca – będziemy zgłębiać tajniki sezonowości, gotowania z łatwo dostępnych produktów oraz komponowania pełnowartościowego, zbilansowanego i co najważniejsze pysznego codziennego jadłospisu. Kulinarne ABC. Codziennie gotowanie wydaje się trudne, czasochłonne i przytłaczające? Nie, jeśli poznasz podstawowe zasady komponowania składników i przygotowywania posiłku. Kluczem do sukcesu jest idealnie zaopatrzona spiżarnia, korzystanie z produktów sezonowych i umiejętność komponowania tego wszystkiego w szybkie codziennie posiłki -…

180zł
Zapisz się
boat

Przyjęcie idealne z Jolantą Kleser #8 – Morska przygoda

2 kwietnia 18:00 - 21:00

Jolanta Kleser zaprasza wszystkich na kwietniowe spotkanie z cyklu akademii „Przyjęcie idealne”.  Tym razem zabierzemy Was w rejs po najsmaczniejszych smakach mórz i oceanów, czyli imprezowych potrawach z ryb i owoców morza. Zapraszamy do stołu. Jedną z największych przyjemności Jolanty Kleser jest karmienie przyjaciół i rodziny.  Spotkania w jej domu to uczta pobudzająca wszystkie zmysły – przede wszystkim smaku, ale także wzroku, zapachu.  Na przyjęciu Joli każdy gość już od samego progu czuje się ważny i dopieszczony. Tutaj równie ważne jak menu są…

190zł
Zapisz się
Ramen 28.08.2019-33

WARSZTATY Z BARTOSZEM SNECZEM DĘBSKIM- RAMEN

4 kwietnia 10:00 - 14:00

Wraz z Bartoszem Sneczem Dębskim zapraszamy Was na kolejną wspaniałą przygodę po Azji. Tym razem przeniesiemy się do kraju Kwitnącej Wiśni. Poznamy wszystkie tajniki cudownego, japońskiego dania jakim jest RAMEN. Podczas części teoretycznej Snecz opowie nam czym charakteryzuje się Makaron Ramen. Dowiemy się, na czym polega jego wyjątkowość i czemu tak świetnie nadaje się do tego japońskiego dania. Poznamy i wspólnie wykonamy wywar Chintan – jeden bogaty i pełny smaku wywar, który będzie bazą do kilku rodzajów ramenu. Nauczymy się,…

240zł
Zapisz się
włoska akademia z edoardo mallozzim (1)

WŁOSKA AKADEMIA Z EDOARDO MALLOZZIM – MIĘSA NA WŁOSKIM STOLE

6 kwietnia 18:00 - 21:00

Buongiorno! Przygotowaliśmy dla Was cykl 10 spotkań tym razem w stylu włoskim. Przez 10 miesięcy – do września do czerwca – będziemy poznawać i smakować prawdziwych Włoch, do których zabierze nas włoski Chef Edoardo Mallozzi Buona Appetit! Wszyscy kochamy włoskie klasyki – aksamitne tiramisu z obłędną masą z mascarpone, miękką focaccie z pachnącym rozmarynem czy ravioli, którego ciasto jest idealne a farsz rozpływa się w ustach! Jeśli nie mieliście odwagi lub wam nie wyszło jedno z tych dań to najlepsza okazja,…

200zł
Zapisz się
Julien Secher i klasyka kuchni Francuskiej

Julien Secher i klasyka kuchni Francuskiej

7 kwietnia 18:00 - 21:00

Zapraszamy na cudowne jak Francja warsztaty kulinarne z Julianem Secherem!   Pierwsze skojarzenie z kuchnią rodem z Francji to z pewnością różnorodne sery oraz wszechobecne bagietki. Jednak trzeba wiedzieć, że kuchnia francuska i charakterystyczne dla niej potrawy są bardzo zróżnicowane regionalnie. Zapraszamy na klasykę kuchni francuskiej!   Wspólnie z Julienem przygotujecie Les crêpes suzette czyli obłędne naleśniki z sosem pomarańczowym, po prostu palce lizać!    Jako danie główne zrobicie Cassolette a l’armoricaine, które ma ciekawą historię. Szef kuchni Pierr nie był zadowolony , gdyż w lodówkach nie miał zbyt…

230zł
Zapisz się
+ Export Events