Ładowanie Warsztaty
Find Events
Listopad 2019
gęś-copy

Warsztaty z Przemkiem Błaszczykiem – Gęsina

12 listopada 17:30 - 22:00

Wyjątkowy produkt i wyjątkowy szef.  Już w listopadzie warsztaty z gęsiny poprowadzi sam Przemek Błaszczyk! Nie bójcie się trudnych nazw i nie panikujcie, że nigdy nie podejmowaliście tego tematu. Któż, jak nie Przemek, może Was nauczyć mistrzowskiego przygotowania gęsi? Listopad miesiącem gęsi Coraz chętniej i odważniej wracamy do tradycyjnych polskich produktów. Boimy się jednak pracować z mięsem, szczególnie tym mniej popularnym. My chcemy Wam pomóc oswoić te tematy i pokazać, że nie taki diabeł (tzn gęś) straszny. A że listopad i…

240zł
Zapisz się
gęś-copy

Warsztaty z Przemkiem Błaszczykiem – Gęsina #2

13 listopada 17:30 - 22:00

Wyjątkowy produkt i wyjątkowy szef.  Już w listopadzie warsztaty z gęsiny poprowadzi sam Przemek Błaszczyk! Nie bójcie się trudnych nazw i nie panikujcie, że nigdy nie podejmowaliście tego tematu. Któż, jak nie Przemek, może Was nauczyć mistrzowskiego przygotowania gęsi? Listopad miesiącem gęsi Coraz chętniej i odważniej wracamy do tradycyjnych polskich produktów. Boimy się jednak pracować z mięsem, szczególnie tym mniej popularnym. My chcemy Wam pomóc oswoić te tematy i pokazać, że nie taki diabeł (tzn gęś) straszny. A że listopad i…

240zł
Zapisz się
grafiki FB Pracownia SMAKU-5

Przyjęcie idealne z Jolantą Kleser #3 – Przy bułgarskim stole…

14 listopada 18:00 - 21:00

Jolantą Kleser zaprasza wszystkich na trzecie już spotkanie z cyklu akademii „Przyjęcie idealne”, podczas którego zabierzemy Was na nieśpieszną, tradycyjną bułgarską biesiadę.  Zapraszamy do stołu. Jedną z największych przyjemności Jolanty Kleser jest karmienie przyjaciół i rodziny.  Spotkania w jej domu to uczta pobudzająca wszystkie zmysły – przede wszystkim smaku, ale także wzroku, zapachu.  Na przyjęciu Joli każdy gość już od samego progu czuje się ważny i dopieszczony. Tutaj równie ważne jak menu są również  zastawa, szkło, piękny stół, atmosfera. Podczas każdego spotkania z nową akademią…

180zł
Zapisz się
jarzynova wielkanoc (24 of 36)

Warsztaty z Dominiką Wójciak – JARZYNOVA AZJA NA JESIEŃ

16 listopada 10:00 - 14:00

Serdecznie zapraszamy na Azjatyckie wasztaty z Jarzynovą!  Jesienią warzywne dania potrzebują więcej przypraw i umami dlatego tym razem będziemy gotować w azjatyckim stylu. Zrobimy japońskie placki z kapusty, które każdy dostosuje do swoich potrzeb i smaku. Przygotujemy wegański majonez na bazie dashi, czyli wywaru z wodorostów oraz pikantną posypkę z nori do kanapek, placków i ryżu. Przygotujemy wietnamską zupę pho na aromatycznym bulionie warzywnym ze smażonym selerem i boczniakami a z warzyw z bulionu upieczemy pasztet. Bakłażany będziemy zapiekać w…

230zł
Zapisz się
3

Warsztaty z Kurtem Schellerem – Mięso

23 listopada 10:00 - 16:00

Mistrz i legenda! Szef Kuchni Kurt Scheller razem z Pracownią SMAKU zaprasza na warsztaty. Tematem listopadowego spotkania jest mięso. Zapraszamy wszystkich smakoszy, będzie wyśmienicie. Pod okiem Szefa Kuchni Kurta Schellera nauczycie się, po czym sprawdzić dobrej jakości mięso, co więcej jak je oczyścić, porcjować, doprawić. Dodatkowo zdradzi, jaka jest idealna temperatura wysmażania i pieczenia poszczególnych mięs. Klasyczne dodatki uzupełnią dobre sztuki mięsa, tworząc w całości doskonałą ucztę. Wspólnie zakasacie rękawy, biorąc się do pracy. Zaczniecie od przygotowania mięs, które później podczas wspólnej…

495zł
Zapisz się
3

Warsztaty z Kurtem Schellerem – Mięso #2

24 listopada 09:00 - 15:00

Mistrz i legenda! Szef Kuchni Kurt Scheller razem z Pracownią SMAKU zaprasza na warsztaty. Tematem listopadowego spotkania jest mięso. Zapraszamy wszystkich smakoszy, będzie wyśmienicie. Pod okiem Szefa Kuchni Kurta Schellera nauczycie się, po czym sprawdzić dobrej jakości mięso, co więcej jak je oczyścić, porcjować, doprawić. Dodatkowo zdradzi, jaka jest idealna temperatura wysmażania i pieczenia poszczególnych mięs. Klasyczne dodatki uzupełnią dobre sztuki mięsa, tworząc w całości doskonałą ucztę. Wspólnie zakasacie rękawy, biorąc się do pracy. Zaczniecie od przygotowania mięs, które później podczas wspólnej…

495zł
Zapisz się
Melznozami

Akademia małego kucharza – edycja specjalna Amelia Gardaś

26 listopada 17:00 - 20:00

Akademia MAŁEGO KUCHARZA – edycja specjalna  to comiesięczne zajęcia stworzone z myślą o dzieciach, które wolny czas lubią spędzać w kuchni, a gotowanie to dla nich sposób na kreatywne spędzanie wolnego czasu. Jeśli Twoje dziecko ma serce do gotowania, zapisz je na nasze comiesięczne zajęcia dodatkowe. Młodzi w akcji. Podczas 9 wtorkowych spotkań Akademii MAŁEGO KUCHARZA, najmłodsi kucharze przekażą wiedzę zdobytą w programie oraz swoje doświadczenie w kuchni. Nauczą przygotowywać swoje popisowe dania i komponować menu, które w łatwy sposób dzieci…

135zł
Zapisz się
monodeser

Warsztaty cukiernicze – Siostry Pszczółki i zimowe monodesery

30 listopada 10:00 - 15:00

Zapraszamy na kultowe warsztaty z Siostrami Pszczółkami! Tym razem na warsztatach wykonacie dzieła sztuki na talerzach, czyli monodesery w świątecznym klimacie. Menu: Mikołajkowe czapeczki z lustrzaną glazurą na makowym francuskim herbatniku z żurawinową żelką i kremem marcepanowym. Dowiecie się od Sióstr Pszczółek: w jaki sposób przygotować lustrzaną polewę i perfekcyjny herbatnik francuski. Poznacie również fantastyczne przepisy na żelkę  żurawinową i krem marcepanowy, czyli świąteczne smaki zamknięte w półkuli. Zimowy monodeser z zamszem, musem jagodowym, kremem czekoladowym z pistacjami na ryżowym spodzie. …

260zł
Zapisz się
Grudzień 2019
marchew

Akademia Sezonowa Jolanty Kleser #4 GRUDZIEŃ

4 grudnia 18:00 - 21:00

Zapraszamy na kolejny rok z Jolantą Kleser i jej sezonową Akademią. Przez 10 miesięcy – od września do czerwca – będziemy zgłębiać tajniki sezonowości, gotowania z łatwo dostępnych produktów oraz komponowania pełnowartościowego, zbilansowanego i co najważniejsze pysznego codziennego jadłospisu. Kulinarne ABC. Codziennie gotowanie wydaje się trudne, czasochłonne i przytłaczające? Nie, jeśli poznasz podstawowe zasady komponowania składników i przygotowywania posiłku. Kluczem do sukcesu jest idealnie zaopatrzona spiżarnia, korzystanie z produktów sezonowych i umiejętność komponowania tego wszystkiego w szybkie codziennie posiłki -…

170zł
Zapisz się
13

Przyjęcie idealne z Jolantą Kleser #4 – Świąteczna kolacja

5 grudnia 18:00 - 21:00

Jolantą Kleser zaprasza wszystkich na czwarte, grudniowe spotkanie z cyklu akademii „Przyjęcie idealne”, podczas którego zaprosi Was do swojego świątecznego stołu. Zapraszamy do stołu. Jedną z największych przyjemności Jolanty Kleser jest karmienie przyjaciół i rodziny.  Spotkania w jej domu to uczta pobudzająca wszystkie zmysły – przede wszystkim smaku, ale także wzroku, zapachu.  Na przyjęciu Joli każdy gość już od samego progu czuje się ważny i dopieszczony. Tutaj równie ważne jak menu są również  zastawa, szkło, piękny stół, atmosfera. Podczas każdego spotkania z nową akademią Jola…

180zł
Zapisz się
+ Export Events