ROBIMY PRZETWORY!

Pełnia lata to najlepszy czas, aby jego pełne, dojrzałe smaki zamknąć w słoikach i cieszyć się nimi całą zimę. A Pracownia SMAKU to najlepsze miejsce, aby takie przetwory wspólnie przygotować. W jedno lipcowe popołudnie spotkamy się zatem, by razem przetworzyć góry chrupiących warzyw i słodkich od lipcowego cukru owoców, a później zamknąć szczelnie i ustawić pokornie na regałach naszej spiżarni. Kto chce nam pomóc i przy okazji poznać nasze najlepsze przepisy, niech czym prędzej się zapisuje. Będzie smacznie i niesztampowo. A kogo najdzie ochota na zabranie najfajniejszych weków do domu, będzie mógł je kupić za symboliczne kilka złotych.

 

Co planujemy?

- dżem truskawkowo-różany

- morele w waniliowym cukrze

- chutney pomidorowo-jabłkowy z imbirem

- marynowane młode marchewki po marokańsku

- pikle cukiniowe po azjatycku

- chrupiące pikantne ogórki

 

I kto wie, co jeszcze wymyślimy...

Start:
25, 07, 2017
17:00
Zakończenie:
25, 07, 2017
20:00
50.00 zł
Odbył się
ROBIMY PRZETWORY!
Regular (50.00 zł)
Miejsc: 16
Ilość miejsc:
Koszt:
Suma:
50.00
50.00
Proszę czekać ...
Rezerwacja zakończona sukcesem
Proszę sprawdzić e-mail w celu dokończenia zamówienia.

SEZONOWA KUCHNIA ROŚLINNA

Prowadząca Alicja Rokicka, znana jako Wegan Nerd - właścicielka 100% roślinnego bloga wegańskiego, który uhonorowano tytułem Kulinarnego Bloga Roku 2014 oraz Blogiem Roku 2015 przez 100 Best Poland Restaurants. Jej przepisy są zróżnicowane, kolorowe i pełne aromatów oraz dopracowane w najmniejszych szczegółach, aby niczego w nich nie brakowało. Jej receptury i zdjęcia pojawiają się zarówno w prasie krajowej, jak i zagranicznej. Jej profil na FB polubiło już prawie 50 tysięcy osób, a każdy nowy przepis komentują setki, ba! tysiące zakochanych w jej przepisach osób. Jesienią ubiegłego roku ukazała się pierwsza, autorska książka kulinarna zatytułowana "Wegan Nerd. Moja roślinna kuchnia". Nam opowie o swojej wegańskiej kuchni, zdradzi tajniki wybierania i gotowania z sezonowych produktów oraz nauczy swoich ulubionych przepisów na lato.

MENU:

- orientalny chłodnik z botwinki

- steki z kalafiora z kminem rzymskim

- pulpety z bobu z miętą

- risotto z młodej marchewki z groszkiem

- sałatka z pieczonym pomidorów

- lody brzoskwiniowe z wegańską bezą

Start:
22, 07, 2017
10:00
Zakończenie:
22, 07, 2017
14:00
180.00 zł
Odbył się
SEZONOWA KUCHNIA ROŚLINNA
Regular (180.00 zł)
Miejsc: 0
Ilość miejsc:
Koszt:
Suma:
180.00
180.00
Proszę czekać ...
Rezerwacja zakończona sukcesem
Proszę sprawdzić e-mail w celu dokończenia zamówienia.

KULINARNE KOLONIE #2

Zapraszamy wszystkie dzieci na wakacyjną kulinarną przygodę!

Już w lipcu nasze dzieci mają szansę na cały tydzień zamienić się w prawdziwych kucharzy i nauczyć wszystkiego o zdrowym żywieniu i różnych kuchniach świata. Przez pięć kolejnych dni tygodnia będziemy odwiedzać inny kraj i zgłębiać tajemnice jego kuchni oraz przygotowywać typowe dla niego dania, które zasmakują wszystkim dzieciom. Ponadto każdy dzień zaczniemy od wspólnego przygotowania orzeźwiającej lemoniady albo soku, a zakończymy pysznym zdrowym deserem i filmem lub bajką, pozostającą w tematyce kulinarnej.

Poznamy także zasady zachowywania się przy stole - po tych koloniach kulinarnych zasady savoir-vivre nie będą już maluchom obce. Wszyscy, którzy lubią gotować, zdobędą nowe kulinarne umiejętności. Dopełnieniem gotowania będą smaczne degustacje i kulinarne ciekawostki z całego świata. Po wakacjach będziecie mogli przygotować najlepszy posiłek dla przyjaciół czy wyśmienity deser! Kolonie organizowane są dla dzieci w wieku 9-14 lat.

Prowadząca AGNIESZKA JASIŃSKA - finalistka Hell`s Kitchen. Pasjonatka zdrowej i polskiej kuchni, która udowadnia, że warto podążać za marzeniami. Miłośniczka słodkości i deserów, która przedstawia oczywiste składniki w nowoczesnym i smacznym wydaniu. Bazuje na świeżych i sezonowych składnikach, bo uważa, że w nich jest to co w smaku jest najważniejsze. Wychowała się na wsi i docenia prawdziwość produktów regionalnych, które stosuje w kuchni. W Pracowni SMAKU prowadzi swoje autorskie warsztaty i urodzinki kulinarne, a dzieci zakochują się w niej od pierwszego przepisu.

MENU:

- DZIEŃ 1: Włochy - pizza i spaghetti

- DZIEŃ 2: Japonia - sajgonki i owocowe sushi

- DZIEŃ 3: Francja - omlety i creme brulee

- DZIEŃ 4: USA - burgery i amerykańskie naleśniki

- DZIEŃ 5: Polska - pierogi i racuchy z owocami

Dodatkowe atrakcje:

- tajniki kuchennej wiedzy: czym się różni dżem od powideł, a pieczenie od duszenia czy smażenia

- wakacyjne przysmaki: lody dla ochłody i orzeźwiające lemoniady

- świat przypraw: curry, szafran czy kardamon. Poznanie przyprawy stosowane w kuchniach całego świata

- kulinarne tradycje i zwyczaje: w Polsce i na świecie

- savoir-vivre przy stole: dobre maniery, prawidłowe nakrycie stołu, ułożenie sztućców, serwetek i zastawy

- zasady zdrowego odżywiania: menu dla wegetarian, bez cukru, odchudzające
Start:
24, 07, 2017
10:00
Zakończenie:
28, 07, 2017
14:00
500.00 zł
Odbył się
KULINARNE KOLONIE #2
Regular (500.00 zł)
Miejsc: 9
Ilość miejsc:
Koszt:
Suma:
500.00
500.00
Proszę czekać ...
Rezerwacja zakończona sukcesem
Proszę sprawdzić e-mail w celu dokończenia zamówienia.

KULINARNE KOLONIE

Zapraszamy wszystkie dzieci na wakacyjną kulinarną przygodę!

Już w lipcu nasze dzieci mają szansę na cały tydzień zamienić się w prawdziwych kucharzy i nauczyć wszystkiego o zdrowym żywieniu i różnych kuchniach świata. Przez pięć kolejnych dni tygodnia będziemy odwiedzać inny kraj i zgłębiać tajemnice jego kuchni oraz przygotowywać typowe dla niego dania, które zasmakują wszystkim dzieciom. Ponadto każdy dzień zaczniemy od wspólnego przygotowania orzeźwiającej lemoniady albo soku, a zakończymy pysznym zdrowym deserem i filmem lub bajką, pozostającą w tematyce kulinarnej.

Poznamy także zasady zachowywania się przy stole - po tych koloniach kulinarnych zasady savoir-vivre nie będą już maluchom obce. Wszyscy, którzy lubią gotować, zdobędą nowe kulinarne umiejętności. Dopełnieniem gotowania będą smaczne degustacje i kulinarne ciekawostki z całego świata. Po wakacjach będziecie mogli przygotować najlepszy posiłek dla przyjaciół czy wyśmienity deser! Kolonie organizowane są dla dzieci w wieku 9-14 lat.

Prowadząca AGNIESZKA JASIŃSKA - finalistka Hell`s Kitchen. Pasjonatka zdrowej i polskiej kuchni, która udowadnia, że warto podążać za marzeniami. Miłośniczka słodkości i deserów, która przedstawia oczywiste składniki w nowoczesnym i smacznym wydaniu. Bazuje na świeżych i sezonowych składnikach, bo uważa, że w nich jest to co w smaku jest najważniejsze. Wychowała się na wsi i docenia prawdziwość produktów regionalnych, które stosuje w kuchni. W Pracowni SMAKU prowadzi swoje autorskie warsztaty i urodzinki kulinarne, a dzieci zakochują się w niej od pierwszego przepisu.

MENU:

- DZIEŃ 1: Włochy - pizza i spaghetti

- DZIEŃ 2: Japonia - sajgonki i owocowe sushi

- DZIEŃ 3: Francja - omlety i creme brulee

- DZIEŃ 4: USA - burgery i amerykańskie naleśniki

- DZIEŃ 5: Polska - pierogi i racuchy z owocami

Dodatkowe atrakcje:

- tajniki kuchennej wiedzy: czym się różni dżem od powideł, a pieczenie od duszenia czy smażenia

- wakacyjne przysmaki: lody dla ochłody i orzeźwiające lemoniady

- świat przypraw: curry, szafran czy kardamon. Poznanie przyprawy stosowane w kuchniach całego świata

- kulinarne tradycje i zwyczaje: w Polsce i na świecie

- savoir-vivre przy stole: dobre maniery, prawidłowe nakrycie stołu, ułożenie sztućców, serwetek i zastawy

- zasady zdrowego odżywiania: menu dla wegetarian, bez cukru, odchudzające
Start:
17, 07, 2017
10:00
Zakończenie:
21, 07, 2017
14:00
500.00 zł
Odbył się
KULINARNE KOLONIE
Regular (500.00 zł)
Miejsc: 7
Ilość miejsc:
Koszt:
Suma:
500.00
500.00
Proszę czekać ...
Rezerwacja zakończona sukcesem
Proszę sprawdzić e-mail w celu dokończenia zamówienia.