fbpx
Ładowanie Warsztaty

« Wszystkie warszataty

  • Te warsztaty już się odbyły.
edo pizza 22 07 2019-26

[20/21] Akademia Małego Kucharza – Krótka historia pizzy

19 października 17:00 - 20:00

145zł

Akademia MAŁEGO KUCHARZA to zajęcia stworzone z myślą o dzieciach, które wolny czas lubią spędzać w kuchni, a gotowanie to dla nich coś więcej, niż pomaganie mamie i sypanie mąką po stole. Jeśli Twoje dziecko ma serce i zapał do pracy w kuchni, zapisz je na nasze zajęcia dodatkowe.

Młodzi w akcji.

Podczas 10 poniedziałkowych spotkań Akademii MAŁEGO KUCHARZA prowadząca Kinga Bałazy pokazuje i omawia podstawy zdrowego odżywiania, dietę z pełnowartościowych produktów, tajniki kuchni całego świata oraz stosowanych w nich technik.

Dzieci poznają zasady savoir-vivru, zdobywają kulinarne umiejętności i wiedzę. Każde ze spotkań realizuje inną tematykę, by dzieci poznały różne grupy produktowe, nauczyły się jak najwięcej o ich właściwościach, wpływie na swoje zdrowie, sposobach przygotowania, podawania.

Po ukończeniu całego kursu dzieci zostaną uhonorowane dyplomami Małego Kucharza i kulinarnymi nagrodami.

Wiek dzieci w grupie: 7-15 lat

Czas trwania zajęć: 3h

Harmonogram Akademii:

21.09 - Gofry
19.10 - Krótka historia pizzy
16.11 - Domowe burgery 
7.12 - Pierniki i pierniczki
18.01 - Śniadanie mistrzów
15.02 - Tarty słodkie i wytrawne
15.03 - Placki na każdą porę dnia
19.04 - Pierogi!
17.05 - Kluch pampuchy
21.06 - Kotlety w każdej formie

Krótka historia pizzy:

Pizza to jedno z najprostszych dań na świecie. Swoją historie rozpoczyna jeszcze w starożytnym Egipcie a potem razem z rzymskimi wojskami, przywędrowała do Włoch. Jeśli chcecie dowiedzieć się kilku ciekawostek historycznych i masy wiedzy kulinarnej, zapraszamy na kolejne spotkanie Akademi Małego Kucharza. Będzie pysznie!

Na tym spotkaniu poznasz:

– krótka historia pizzy

– czym jest ciasto na pizze i jak powstaje

– zaczynamy od margharitty – czyli wystarczą pomidory i ser

– ulubione dodatki – czyli z czym można jeść pizze?


O prowadzącej:

KINGA BAŁAZY- kucharz i cukiernik w jednym. Aktualnie pracuje w ARIES Hotel & SPA Wisła prowadząc sekcję cukierniczą. Zamiłowanie do słodkich wypieków odziedziczyła w genach po babci 😉 Uczestnik wielu kursów i warsztatów kulinarnych- dobrze wie, że ten zawód wymaga ciągłego rozwoju. Współpracuje z firmami jak i klientami indywidualnymi tworząc niepowtarzalne projekty gastronomiczne. Pasjonat własnoręcznego wypieku chleba oraz staropolskich kiszonek.

 

Details

Date:
19 października
Time:
17:00 - 20:00
Cost:
145zł
Warsztaty Category:

Miejsce

Pracownia Smaku

Organizator

Pracownia Smaku

Zapisz się