fbpx
Ładowanie Warsztaty

« Wszystkie warszataty

  • Te warsztaty już się odbyły.
table

[20/21] Przyjęcie idealne z Jolantą Kleser – Francja Elegancja

8 października 18:00 - 21:00

200zł

Jolantą Kleser zaprasza wszystkich na drugie już spotkanie z cyklu akademii "Przyjęcie idealne". 

Zapraszamy do stołu.

Jedną z największych przyjemności Jolanty Kleser jest karmienie przyjaciół i rodziny. 
Spotkania w jej domu to uczta pobudzająca wszystkie zmysły - przede wszystkim smaku, ale także wzroku, zapachu. 
Na przyjęciu Joli każdy gość już od samego progu czuje się ważny i dopieszczony.
Tutaj równie ważne jak menu są również  zastawa, szkło, piękny stół, atmosfera.

Podczas każdego spotkania z nową akademią Jola Kleser nauczy Was przygotować inne, idealnie skomponowane 4-daniowe menu, którym oczarujecie swoich gości. 
Od wprowadzającego w wyjątkową atmosferę aperitifu, poprzez zaskakującą przystawkę, królewskie danie główne, na powalającym deserze kończąc. 

Poznacie klasyki, które od lat królują na jej imprezach oraz nowości i inspiracje przywiezione z podróży i skomponowane tak, by stać się bohaterami wspaniałego przyjęcia - od niezobowiązujących letnich kolacji w ogrodzie, przez smakowite przyjęcia świąteczne, aż po bogate menu na najbardziej wyjątkowe okazje. 

Dowiecie się też, jak planować pracę w kuchni, gotowanie czy zakupy, by samo przygotowywanie przyjęcia samo w sobie było już przyjemnością i budowało atmosferę.

Nie zabraknie również porad nt. tego, jak poprawnie nakryć do stołu, jak ważna w każdym przyjęciu jest zastawa, sztućce, szkło czy kwiaty i delikatne dekoracje. 
Dzięki wszystkim tym elementom absolutnie każdy z Was może zostać prawdziwą królową (lub królem) przyjęcia.

Francja elegancja!

Kuchnia francuska jest absolutnie wyjątkowa i zasługuje na wszelkie pochwały. 
Jej smakami zachwycała się już Julia Child, dzięki której francuska kuchnia podbiła serca amatorów kulinarnych na całym świecie.
Jolanta Kleser - niczym boska Julia - pochyli się nad najlepszymi smakami Francji i przygotuje z Wami menu, które oczaruje absolutnie wszystkich Waszych gości.

MENU:

aperitif: szampańska galaretka z malinami
przystawka: francuska zupa cebulowa zapiekana w kokilkach
danie główne: coq au vin podawany z zapiekanką gratin dauphinois i warzywnym raratouille
deser: mini tarty crème brûlée na czekoladowym spodzie

Harmonogram akademii:

#1 12.09 - Wspomnienie Wakacji
#2 10.10 - Francja Elegancja
#3 14.11 - Przy Bułgarskim stole
#4 05.12 - Świąteczna Kolacja
#5 16.01 - Hiszpański Karnawał
#6 13.02 - Azjatyckie Szaleństwo
#7 12.03 - Bliskowschodnia Uczta
#8 02.04 - Morska Przygoda
#9 14.05 - Wielkie Greckie Wakacje
#10 04.06 - Celebrujemy lato!

O prowadzącej:

Jolanta Naklicka-Kleser – trenerka kulinarna i pasjonatka dobrego jedzenia. Miłośniczka sezonowej i lokalnej kuchni. Gotując, poszukuje kompromisu pomiędzy smakiem, zdrowiem i prostotą. Z każdej podróży przywozi nowe przepisy, którymi inspiruje uczestników swoich warsztatów.
Regularnie gotuje w porannym programie "Pytanie na śniadane " TVP2, prowadzi warsztaty i pokazy kulinarne w całej Polsce. Jest autorką czterech książek: „Lodovo” (2017)  „Zdrowe przetwory” (2018). "Zdrowe łakocie" (2019) oraz "Zupa dobra na wszystko" (2020). 
Prywatnie szczęśliwa żona i matka trójki dzieci.

Details

Date:
8 października
Time:
18:00 - 21:00
Cost:
200zł
Warsztaty Category:

Miejsce

Pracownia Smaku

Organizator

Pracownia Smaku

Zapisz się