Zapraszamy na przedostatnie, czerwcowe spotkanie z Jolantą Kleser i jej sezonową akademią.
Spotkanie #9 - Kolorowy Czerwiec
U progu lata kuchnia sezonowa nabiera rozpędu. Targowiska wprost pękają od świeżych warzyw i owoców. Inspiracją jest poranna wizyta na targowisku, bukiet sałat zerwany z własnej grządki czy koszyczek dojrzewających w czerwcowym słońcu owoców.
Truskawkowe love.
Czy jest ktoś, kto nie lubi truskawek? Soczystych, słodkich, uśmiechających się do nas z koszyczka? Czerwiec i truskawki są parą tak doskonałą, że jedzenie ich jest naszym letnim obowiązkiem!
W dodatku są to owoce tak wdzięczne, że do wyczarowania niesamowitych dań, deserów i przekąsek nie potrzebują wiele.
Gdy do truskawek dorzucimy jeszcze garść świeżutkiego bobu i zielonego groszku, nic więcej do szczęścia nam nie potrzeba. No, może poza inspiracją, jak wycisnąć z nich jeszcze więcej smaku i lata!
Szybko, zdrowo, sezonowo - szybkie przypomnienie
To już dziewiąte z serii 10 spotkań Akademii, podczas której Jola pokaże i nauczy, jak przy zachowaniu kilku prostych zasad mieć zawsze bazę pod przygotowanie szybkich posiłków, jak wybierać sezonowe produkty i komponować zdrowy jadłospis, których bazą będą ziarna, białko, warzywa, owoce, orzechy i przyprawy.
Jak w 20 minut wyczarować obiad dla całej rodziny, jak przygotować lekką kolację bez wyrzutów sumienia i jak nigdy nie wyjść z domu bez śniadania?
Mamy cały rok, aby krok po kroku przejść przez wszystkie sezony i powoli i skutecznie uczyć się rozsądnego planowania.
Dzięki udziałowi w Akademii:
- skompletujesz spiżarnię idealną
- zakochasz się w kalendarzu sezonowych produktów
- dowiesz się, jak komponować posiłki, których bazą będą różne rodzaje białka oraz zdrowe ziarna
- odkryjesz wspaniały świat ziół i przypraw
- będziesz gotowy na codzienne wyzwanie nakarmienia całej rodziny
- zapanujesz nad czasem, który spędzasz w swojej kuchni
- odkryjesz na nowo radość z codziennego gotowania