Akademia MAŁEGO KUCHARZA to comiesięczne zajęcia stworzone z myślą o dzieciach, które wolny czas lubią spędzać w kuchni, a gotowanie to dla nich sposób na kreatywne spędzanie wolnego czasu.
Jeśli Twoje dziecko ma serce do gotowania, zapisz je na nasze comiesięczne zajęcia dodatkowe.
Młodzi w akcji.
Podczas 10 poniedziałkowych spotkań Akademii MAŁEGO KUCHARZA prowadząca Agnieszka Jasińska pokazuje i omawia podstawy zdrowego odżywiania, pełnowartościowych produktów, kuchni całego świata, stosowanych technik.
Dzieci poznają zasady savoir-vivru, zdobywają kulinarne umiejętności i wiedzę. Każde ze spotkań realizuje inną tematykę, by dzieci poznały różne grupy produktowe, nauczyły się jak najwięcej o ich właściwościach, wpływie na swoje zdrowie, sposobach przygotowania, podawania.
Po ukończeniu kursu dzieci zostaną uhonorowane dyplomami Małego Kucharza i kulinarnymi nagrodami.
Rekomendowany wiek dziecka: 8-15 lat
Czas trwania zajęć: 3h
Harmonogram Akademii:
10/09 Placki i placuszki
08/10 Ryba na talerzu
12/11 Granole i zdrowe słodycze
03/12 Bożonarodzeniowe wypieki - ZAPISY
07/01 Pan Ziemniak
04/02 Domowy makaron
11/03 Naleśniki, pankejki i krokiety
08/04 Wiosenne warzywo
06/05 Dżemy, pasty, smarowidła
10/06 Zdrowe ciasteczka
O prowadzącej:
Agnieszka Jasińska - finalistka Hell`s Kitchen, miłośniczka podróży i dobrego jedzenia. Współpracuje z magazynem kulinarno - podróżniczym Slow Life. Prowadzi warsztaty w studiach kulinarnych w całej Polsce, również dla dzieci. Gotuje na imprezach okolicznościowych jako „Private Chef”. Uważa, że sezonowe produkty i dobre składniki, z jakich powstaje danie, to gwarancja smacznej kuchni. O smakach, podróżach i miejscach wartych odwiedzenia pisze na swoim blogu www.kulinarnenawigacje.pl.
Prowadząca roczną autorską Akademię Małego Kucharza w sezonie 17/18 oraz kilka edycji Kulinarnych Kolonii.