Ładowanie Warsztaty

« Wszystkie warszataty

  • Te warsztaty już się odbyły.
rzodkiewka

Akademia Małego Kucharza #8 – Wiosenne warzywo

8 kwietnia 17:00 - 20:00

135zł

Akademia MAŁEGO KUCHARZA to comiesięczne zajęcia stworzone z myślą o dzieciach, które wolny czas lubią spędzać w kuchni, a gotowanie to dla nich sposób na kreatywne spędzanie wolnego czasu.
Jeśli Twoje dziecko ma serce do gotowania, zapisz je na nasze comiesięczne zajęcia dodatkowe.

Młodzi w akcji.

Podczas 10 poniedziałkowych spotkań Akademii MAŁEGO KUCHARZA prowadząca Agnieszka Jasińska pokazuje i omawia podstawy zdrowego odżywiania, pełnowartościowych produktów, kuchni całego świata, stosowanych technik.  
Dzieci poznają zasady savoir-vivru, zdobywają kulinarne umiejętności i wiedzę. Każde ze spotkań realizuje inną tematykę, by dzieci poznały różne grupy produktowe, nauczyły się jak najwięcej o ich właściwościach, wpływie na swoje zdrowie, sposobach przygotowania, podawania.

Po ukończeniu kursu dzieci zostaną uhonorowane dyplomami Małego Kucharza i kulinarnymi nagrodami.
Rekomendowany wiek dziecka: 8-15 lat
Czas trwania zajęć: 3h 

 

Harmonogram Akademii:

10/09  Placki i placuszki 
08/10  Ryba na talerzu 
12/11  Granole i zdrowe słodycze 
03/12  Bożonarodzeniowe wypieki
07/01  Pan Ziemniak
04/02  Domowy makaron 
11/03  Naleśniki, pankejki i krokiety
08/04  Wiosenne warzywo
06/05  Dżemy, pasty, smarowidła
10/06  Zdrowe ciasteczka

 

O prowadzącej:

Agnieszka Jasińska - finalistka Hell`s Kitchen, miłośniczka podróży i dobrego jedzenia. Współpracuje z magazynem kulinarno - podróżniczym Slow Life. Prowadzi warsztaty w studiach kulinarnych w całej Polsce, również dla dzieci. Gotuje na imprezach okolicznościowych jako „Private Chef”. Uważa, że sezonowe produkty i dobre składniki, z jakich powstaje danie, to gwarancja smacznej kuchni. O smakach, podróżach i miejscach wartych odwiedzenia pisze na swoim blogu www.kulinarnenawigacje.pl
Prowadząca roczną autorską Akademię Małego Kucharza w sezonie 17/18 oraz kilka edycji Kulinarnych Kolonii.  

Details

Date:
8 kwietnia
Time:
17:00 - 20:00
Cost:
135zł
Warsztaty Category:

Miejsce

Pracownia Smaku

Organizator

Pracownia Smaku

Zapisz się