Ładowanie Warsztaty

« Wszystkie warszataty

  • Te warsztaty już się odbyły.
green peas

Akademia Sezonowa Jolanty Kleser #10 – Czerwiec, ach to Ty!

4 czerwca 18:00 - 21:00

160zł

Zapraszamy na ostatnie w tym cyklu spotkanie z Jolantą Kleser i jej sezonową Akademią.

Przez 10 miesięcy – od września do czerwca – zgłębialiśmy tajniki sezonowości, gotowania z łatwo dostępnych produktów oraz komponowania pełnowartościowego, zbilansowanego i co najważniejsze pysznego codziennego jadłospisu.

 

Kulinarne ABC.

Codziennie gotowanie wydaje się trudne, czasochłonne i przytłaczające?
Nie, jeśli poznasz podstawowe zasady komponowania składników i przygotowywania posiłku.
Kluczem do sukcesu jest idealnie zaopatrzona spiżarnia, korzystanie z produktów sezonowych i umiejętność komponowania tego wszystkiego w szybkie codziennie posiłki - a tego wszystko nauczysz się właśnie podczas naszej Akademii.

 

Po całym cyklu:

- poznasz i pokochasz kalendarz sezonowości
- dowiesz się, jak wybierać świeże produkty i jak się z nimi obchodzić
- skompletujesz spiżarnię idealną
- zbilansujesz składniki odżywcze
- nauczysz się łączyć smaki i komponować dania
- zaoszczędzisz czas i pieniądze

 

Bohaterowie miesiąca.

Każde spotkanie skupi się na innych warzywach i owocach, królujących w danym miesiącu.
Dowiesz się, jak je wybierać, jak z nimi postępować, z czym najlepiej się łączą i jak szybko wyczarować z nich podstawowe posiłki, dania do pracy i szkoły, szybkie przekąski i zdrowe desery.
Baza, którą u nas dostaniesz, otworzy przed Tobą zupełnie nowe możliwości i sprawi, że codziennie przygotowywanie posiłków nie będzie przykrym obowiązkiem, a inspirującym wyzwaniem.

 

 

#10 CZERWIEC, ach to Ty!

Ostatnie spotkanie sezonowe będzie wielkim wstępnem do lata.
Wreszcie (!) objemy się truskawkami, będziemy garściami zrywać z drzew słodkie czereśnie, łuskać zielony groszek i świeży bób, chrupać młode rzodkiewki.
Będzie lekko, letnio, kolorowo i jak zawsze sezonowo!

 

Roczny rozkład jazdy:

#1 18.09 – bakłażan, papryka, pomidor, cukinia; morele i brzoskwinie
#2 16.10 – dynia, por, cebula; jabłka i śliwki
#3 13.11 -  kalafior, brokuł, grzyby i gruszki
#4 04.12 - warzywa korzeniowe: marchewka, pietruszka, burak, seler,
#5 15.01  - ziemniaki, bataty i topinambury
#6 05. 02  - warzywa kapustne i cytrusy
#7 12.03  -  fasola
#8 09. 04  - ciecierzyca i soczewica
#9 07.05 - rabarbar i szparagi
#10 04.06 – bób i groszek,  wiśnie i czereśnie, truskawki i owoce jagodowe

Details

Date:
4 czerwca
Time:
18:00 - 21:00
Cost:
160zł
Warsztaty Category:

Miejsce

Pracownia Smaku

Organizator

Pracownia Smaku

Zapisz się