fbpx
Ładowanie Warsztaty

« Wszystkie warszataty

  • Te warsztaty już się odbyły.
sezonowa 19-20

Akademia sezonowa Jolanty Kleser KARNET NA SEZON 20/21

30 września

1800zł

Zapraszamy na kolejny sezon z Jolantą Kleser i jej sezonową Akademią.
Przez 10 miesięcy – od września do czerwca – będziemy zgłębiać tajniki sezonowości, gotowania z łatwo dostępnych produktów oraz komponowania pełnowartościowego, zbilansowanego i co najważniejsze pysznego codziennego jadłospisu.

Kup już teraz karnet na wszystkie 10 wejść, zagwarantuj sobie miejsce na każdym warsztacie i skorzystaj z naszej promocyjnej ceny.

Kulinarne ABC.

Codziennie gotowanie wydaje się trudne, czasochłonne i przytłaczające?
Nie, jeśli poznasz podstawowe zasady komponowania składników i przygotowywania posiłku.
Kluczem do sukcesu jest idealnie zaopatrzona spiżarnia, korzystanie z produktów sezonowych i umiejętność komponowania tego wszystkiego w szybkie codziennie posiłki - a tego wszystko nauczysz się właśnie podczas naszej Akademii.

Po całym cyklu:

- poznasz i pokochasz kalendarz sezonowości
- dowiesz się, jak wybierać świeże produkty i jak się z nimi obchodzić
- skompletujesz spiżarnię idealną
- zbilansujesz składniki odżywcze
- nauczysz się łączyć smaki i komponować dania
- zaoszczędzisz czas i pieniądze

Bohaterowie miesiąca.

Każde spotkanie skupi się na innych warzywach i owocach, królujących w danym miesiącu.
Dowiesz się, jak je wybierać, jak z nimi postępować, z czym najlepiej się łączą i jak szybko wyczarować z nich podstawowe posiłki, dania do pracy i szkoły, szybkie przekąski i zdrowe desery.
Baza, którą u nas dostaniesz, otworzy przed Tobą zupełnie nowe możliwości i sprawi, że codziennie przygotowywanie posiłków nie będzie przykrym obowiązkiem, a inspirującym wyzwaniem.

Harmonogram akademii:

1) 16.09 – bakłażan, papryka, pomidor, cukinia; morele i brzoskwinie
2) 21.10 – dynia, por, cebula; jabłka i śliwki; grzyby
3) 18.11 -  kalafior i brokuł; gruszki
4) 02.12 - warzywa korzeniowe: marchewka, pietruszka burak, seler
5) 20.01  - ziemniaki, bataty i topinambury
6) 17.02  - warzywa kapustne i cytrusy
7) 17.03  - warzywa strączkowe: fasola
8) 21.04  - ciecierzyca i soczewica
9) 19.05 - rabarbar i szparagi
10) 16.06 – bób, groszek, rzodkiewka, ogórek; truskawki

Uwaga! Zakup karnetu gwarantuje wstęp na wszystkie spotkania akademii. Jeśli nie możesz przyjść na któryś warsztat, nie ma problemu, aby zastąpiła Cię inna osoba - po prostu poinformuj nas o tym przed warsztatem. 
Zakup jednorazowych warsztatów możliwy będzie od sierpnia.

O prowadzącej:

Jolanta Naklicka-Kleser – trenerka kulinarna i pasjonatka dobrego jedzenia. Miłośniczka sezonowej i lokalnej kuchni. Gotując, poszukuje kompromisu pomiędzy smakiem, zdrowiem i prostotą. Z każdej podróży przywozi nowe przepisy, którymi inspiruje uczestników swoich warsztatów.
Regularnie gotuje w porannym programie "Pytanie na śniadane " TVP2, prowadzi warsztaty i pokazy kulinarne w całej Polsce. Jest autorką czterech książek: „Lodovo” (2017)  „Zdrowe przetwory” (2018). "Zdrowe łakocie" (2019) oraz "Zupa dobra na wszystko" (2020)
Prywatnie szczęśliwa żona i matka trójki dzieci.

Details

Date:
30 września
Cost:
1800zł
Warsztaty Category:

Miejsce

Pracownia Smaku

Organizator

Pracownia Smaku

Zapisz się