fbpx
Ładowanie Warsztaty

« Wszystkie warszataty

  • Te warsztaty już się odbyły.
Warsztaty Azajtycki wok

Azja – Azjatycki Wok

6 października 18:00 - 21:00

225zł

Azjatycki Wok

Wok od zawsze był nieodłącznym elementem w każdej kuchni dalekiego wschodu . Gotują na nim mieszkańcy Tajlandii, Wietnamu, Chin czy Korei.
Sztuka gotowania na woku wymaga umiejętności i precyzji . Gotowanie w nim jest spektakularne, szybkie i zdrowe.
Tego wszystkiego nauczycie się na naszych warsztatach AZJATYCKI WOK na które serdecznie Was zapraszamy

MENU:

  1. Smażony makaron ryżowy z  wołowiną  marynowaną w sosie ostrygowym z czosnkiem, chilli , trawą cytrynową z dodatkiem warzyw ,  podawana z orzechami nerkowca , miętą i kolendrą.
  2. Smażony tajski ryż z warzywami ( cebula, marchewka, brokuł, papryka) z sosem sojowym , chilli i jajkiem.
  3. Smażony makaron z kurczakiem i warzywami z dodatkiem czosnku, chilli i tajskiej bazylii

O prowadzącym:

Marcin Morek - gotowaniem interesuje się od prawie 15 lat, kiedy to pierwszy raz wyjechał do Londynu i zakochał się w kuchni azjatyckiej. Uwielbia dalekie podróże, podczas których zawsze kosztuje nowych dań i uczy się lokalnej kuchni "od podszewki".

Z biegiem lat jego preferencje kulinarne robiły się coraz bardziej "pikantne", stąd jego zainteresowanie kuchnią tajską i meksykańską właśnie.

Od dwóch lat prowadzi w Pracowni SMAKU zamknięte warsztaty kulinarne dla grup.
Współpracuje też z Biobazarem, dla którego przygotowuje oryginalne tajskie i hinduskie pasty curry oraz swoje autorskie sosy.

Details

Date:
6 października
Time:
18:00 - 21:00
Cost:
225zł
Warsztaty Category:

Miejsce

Pracownia Smaku

Organizator

Pracownia Smaku

Zapisz się