Polityka prywatności

Aby korzystać z naszej strony musisz zakceptować politykę prywatności oraz RODO.
czytaj więcej
Akceptuj Rezygnuj
Kuchnia azjatycka

Azja – Azjatycki Wok

Czas trwania: 4 godziny 17 listopad 2020, 18:00
225 zł / os
brak miejsc Warsztat już się odbył

Azjatycki Wok

Wok od zawsze był nieodłącznym elementem w każdej kuchni dalekiego wschodu . Gotują na nim mieszkańcy Tajlandii, Wietnamu, Chin czy Korei.
Sztuka gotowania na woku wymaga umiejętności i precyzji . Gotowanie w nim jest spektakularne, szybkie i zdrowe.
Tego wszystkiego nauczycie się na naszych warsztatach AZJATYCKI WOK na które serdecznie Was zapraszamy

MENU:

  1. Smażony makaron ryżowy z  wołowiną  marynowaną w sosie ostrygowym z czosnkiem, chilli , trawą cytrynową z dodatkiem warzyw ,  podawana z orzechami nerkowca , miętą i kolendrą.
  2. Smażony tajski ryż z warzywami ( cebula, marchewka, brokuł, papryka) z sosem sojowym , chilli i jajkiem.
  3. Smażony makaron z kurczakiem i warzywami z dodatkiem czosnku, chilli i tajskiej bazylii

O prowadzącym:

Marcin Morek – gotowaniem interesuje się od prawie 15 lat, kiedy to pierwszy raz wyjechał do Londynu i zakochał się w kuchni azjatyckiej. Uwielbia dalekie podróże, podczas których zawsze kosztuje nowych dań i uczy się lokalnej kuchni „od podszewki”.

Z biegiem lat jego preferencje kulinarne robiły się coraz bardziej „pikantne”, stąd jego zainteresowanie kuchnią tajską i meksykańską właśnie.

Od dwóch lat prowadzi w Pracowni SMAKU zamknięte warsztaty kulinarne dla grup.
Współpracuje też z Biobazarem, dla którego przygotowuje oryginalne tajskie i hinduskie pasty curry oraz swoje autorskie sosy.

Prowadzący

Warsztat już się odbył, zapraszamy ponownie!

Warto wiedzieć

Co warto zabrać

Co zabrać na warsztaty?

Dobry humor i swoje pojemniczki - zdarza się, że podczas warsztatów przygotowane potrawy nie mieszczą się w brzuszkach, można wziąć na wynos.

Jak się ubrać

Jak się ubrać?

Zapewniamy fartuszki, weź po prostu wygodny strój i obuwie.

Po warsztatach

Po warsztatach

Dostaniesz dostęp do przepisów z warsztatów i galerii zdjęć z wspólnego gotowania.

Najbliższe warsztaty

24 kwiecień, 18:00
Marcin Morek

Azja – Azjatycki Wok

wolne miejsca
26 kwiecień, 18:00
Bartek Kieżun

Bartek Kieżun – Portugalia od kuchni

brak miejsc
27 kwiecień, 10:00
Bartek Kieżun

Bartek Kieżun – Grecka Uczta

brak miejsc
Do góry