Ładowanie Warsztaty

« Wszystkie warszataty

Przemek steki 06 06 2019-1

Burgery na warsztacie z Przemysławem Błaszczykiem

18 września 18:00 - 21:30

230zł

Zapraszamy na warsztaty wszystkich mięsożerców! Wspólnie z Przemysławem Błaszczykiem przygotujecie cztery rodzaje pysznych i soczystych burgerów z idealnie skomponowanymi dodatkami. Będą nietypowe, inne niż wszystkie podawane w pysznych bułkach maślanych oraz chałkach - palce lizać. 

Razem z prowadzącym obalicie wszystkie mity na temat burgerów, nie muszą być nudnym i wysoko kalorycznym fast foodem! Burgery przygotujecie sami od A do Z! wypieczecie bułki, przygotujecie przepyszne sosy i dodatki własnoręcznie. 

Soczyste, ciepłe i aromatyczne. Podawane między innymi w towarzystwie guacamole, piklów czy koziego sera z różnymi rodzajami frytek lub pieczonymi warzywami zadowolą każdego głodomora. Prawdziwa gratka dla fanów burgerów!

MENU:

  • burger wołowy na chałce z guacamole, smażonym chorizo, jajkiem, majonezem z kolendrą, chilli i limonką, frytki belgijskie
  • burger jagnięcy w bułce maślanej z czarnuszką, raita paprykowa, pikle z ogórka, feta, grillowana cebula i marynowane papryczki, frytki z batata
  •  burger z dziczyzny na chałce z kozim serem, karmelizowaną cebulą, piklami, ketchupem z buraka i pieczonymi warzywami
  •  burger drobiowy w bułce maślanej z pomidorem, mozzarellą, chrupiącym parmezanem, szynką dojrzewającą, ziołowym pesto i frytkami z cukinii

O prowadzącym:

Przemek Błaszczyk - reprezentant nowej fali polskich kucharzy. Wychowany przez Kurta Schellera, gromadził doświadczenie i rozwijał się podczas podróży po europie. Jest kulinarnym kosmopolitą, rozmiłowanym w tradycji i lokalnych produktach.

 

Otwarcie autorskiego Mañana bistro & wine bar w 2009 roku wyznaczyło zupełnie nowy kierunek rozwoju sztuki gotowania w regionie. Jako pierwszy na Śląsku otrzymał dla siebie i Mañany rekomendację Slow Food Polska „za pionierskie na Śląsku wyszukiwanie wybornych produktów z różnych regionów Polski, oraz ich autorską i mistrzowską interpretację kulinarną“.

W żółtym przewodniku o międzynarodowej renomie „Gault & Millau” Mañana otrzymała dwie czapki, a trzydziestolatek Przemek Błaszczyk tytuł „szef jutra“ w południowej Polsce.

Dotarcie do finału drugiej edycji programu „Top Chef” Polska oraz wygrany w jednym z odcinków staż w hiszpańskiej restauracji Arzak, posiadającej trzy gwiazdki michelin, wzbogaciło warsztat i doświadczenie Przemka, stawiając go w czołówce najlepszych kucharzy w Polsce.

Do niedawna Przemek był szefem kuchni autorskiego Mańana bistro & wine bar, gdzie odpowiedzialny był także za selekcję win, za co otrzymał grand prix Magazynu Wino w 2017 roku. Ponadto jest patronem kuchni w Cooler Food w Katowicach oraz dobrym duchem Sezo’novo - letniego konceptu gastronomicznego w katowickim parku, który współtworzy wraz z dwójką przyjaciół. Sukces letniego projektu przekuli w całoroczny restobar w centrum Katowic o nazwie ’novo.

Details

Date:
18 września
Time:
18:00 - 21:30
Cost:
230zł
Warsztaty Category:

Miejsce

Pracownia Smaku

Organizator

Pracownia Smaku

Zapisz się

Burgery na warsztacie z Przemysławem BłaszczykiemBrak wolnych miejsc!Cena: 230,00