fbpx
Ładowanie Warsztaty

« Wszystkie warszataty

  • Te warsztaty już się odbyły.
edo pizza 22 07 2019-1

KULINARY ONLINE Z EDOARDO MALLOZZI

28 maja 18:00 - 19:30

30zł

Następny WARSZTAT online zaczynamy w stylu włoskim!
Szef Edoardo Mallozzi zaprasza wszystkich na wspaniałą ucztę.

Viva Italia.

Edoardo Mallozzim przygotował dla Was totalnie włoskie menu.
Wstępem będzie zaskakująca grzeszna przystawka rodem z Neapolu - ukryta w chrupiącym, smażonym toście mozzarella di bufala z prosciutto i anchois. 
Na danie główne spaghetti z krewetkami z klasycznym aglio olio e peperoncinio. Oczywiście nie zabraknie deseru. 

MENU:

przystawka:

MOZZARELLA IN CARROZZA
chrupiący, smażony chleb faszerowany mozzarellą di bufala, prosciutto cotto i anchois, serwowany z włoskim sosem pomidorowym

danie główne:

SPAGHETTI AL GAMBERO to spaghetti z krewetkami na bazie AGLIO OLIO E PEPERONCINO z cytrusami. 

deser:

COPPA RICOTTA&PERE ALL'AMARETTO świeża ricotta z gruszkami i amaretto.

Fascynujące są dania, w których prościej już nie można. 

Żyjemy w świecie, gdzie dobre oznacza skomplikowane i trudne. A nie zawsze tak jest.
Chcielibyśmy, by podczas naszych warsztatów każdy z Was uczył się wspaniałej sztuki ugotowania czegoś niemal z niczego. Żeby idąc w świat umieć w kilka minut przygotować coś smacznego nie tłumacząc się brakiem czasu czy pustą lodówką. Są bowiem dania, które można zrobić od ręki.I taka właśnie jest KUCHNIA WŁOSKA

Lista zakupowa pojawi się na Facebooku PRACOWNI SMAKU i Instagramie. Przepisy otrzymacie przed warsztatami RAZEM  z linkiem do warsztatów.

Pamiętajcie, aby na czas warsztatów ustawić laptopa, tablet lub telefon w dogodnym miejscu w kuchni, aby dokładnie widzieć, co i jak przygotowuje Szef Kuchni, zapewniając sobie również miejsce do pracy.

JEŚLI NIE MOŻESZ TEGO DNIA GOTOWAĆ Z NAMI - NIC STRACONEGO! NAGRANIE Z WYDARZENIA BĘDZIESZ MÓGŁ ODTWORZYĆ W DOWOLNYM MOMENCIE.

O prowadzącym:

EDOARDO MALLOZZI pochodzi z centralnej części Półwyspu Apenińskiego i jest zawodowym kucharzem z ponad 25-letnim stażem. Na swojej kulinarnej drodze przeszedł pracę zarówno w małych rodzinnych trattoriach jak i dużych restauracjach zdobywających międzynarodowe nagrody. Od 2011 roku mieszka w Polsce i pomaga restauratorom i kucharzom prowadzić restauracje z prawdziwą kuchnią włoską. W 2016 roku jako Chef Kuchni został wyróżniony przez Przewodnik Kulinarny Gault & Millau Polska, a o jego deserze tiramisu napisano, że lepszego próżno szukać nawet we Włoszech.
Aktualnie jest szefem kuchni włoskiej restauracji La Squadra w Katowicach.

Details

Date:
28 maja
Time:
18:00 - 19:30
Cost:
30zł
Warsztaty Category:

Miejsce

Pracownia Smaku

Organizator

Pracownia Smaku

Zapisz się