fbpx
Ładowanie Warsztaty

« Wszystkie warszataty

mule

Morskie ABC – Mule

28 października 18:00 - 21:00

220zł

Morskie ABC

Gdy wyjeżdżamy na wakacje, zajadamy się owocami morza. Krewetki, kalmary, przegrzebki i ośmiornica są przygotowywane na całym świecie. A czy wiedzieliście, że prawdziwego eksperta w tej dziedzinie kuchni macie pod samym nosem?

Jola Kleser, bo to właśnie o niej mowa, jest numerem 1 na Śląsku jeśli chodzi o morskie przysmaki. 
Jeśli chcecie dowiedzieć się jak rozpoznać świeże owoce morza, gdzie najlepiej je kupić, jak je oczyścić i gdzie przechowywać, to odwiedźcie nasze studio. Na tych warsztatach weźmiemy pod nóż mule i małże w każdej postaci. Poznamy potrawy wywodzące się z dalekiej Ameryki,  Hiszpanii oraz Włoch. Jedno jest pewne. Po tych warsztatach będziecie wiedzieć wszystko o mulach!

Menu:

mussels rockefeller - zapiekane małże z dodatkami;
linguine con vongole - spaghetti z vongolami;
butter garlic steamed clams - mule gotowane na parze;
thai clams in coconut - sercówki w stylu tajskim;

Następne tematy:

28.10 - ABC małże/mule;
12.11 - ABC kalmary;
07.01 - ABC ośmiornica;
24.02 - ABC przegrzebki;
25.03 - ABC langustynki;

O prowadzącej:

Jolanta Naklicka-Kleser – trenerka kulinarna i pasjonatka dobrego jedzenia. Miłośniczka sezonowej i lokalnej kuchni. Gotując, poszukuje kompromisu pomiędzy smakiem, zdrowiem i prostotą. Z każdej podróży przywozi nowe przepisy, którymi inspiruje uczestników swoich warsztatów.

Regularnie gotuje w porannym programie "Pytanie na śniadane " TVP2, prowadzi warsztaty i pokazy kulinarne w całej Polsce. Jest autorką czterech książek: „Lodovo” (2017)  „Zdrowe przetwory” (2018). "Zdrowe łakocie" (2019) oraz "Zupa dobra na wszystko" (2020)

Prywatnie szczęśliwa żona i matka trójki dzieci.

Details

Date:
28 października
Time:
18:00 - 21:00
Cost:
220zł
Warsztaty Category:

Miejsce

Pracownia Smaku

Organizator

Pracownia Smaku

Zapisz się

Morskie ABC - MuleBrak wolnych miejsc!Cena: 220,00