Ładowanie Warsztaty

« Wszystkie warszataty

  • Te warsztaty już się odbyły.
table

Przyjęcie Idealne z Jolantą Kleser #1 – Wspomnienie wakacji

12 września 18:00 - 21:00

180zł

Od września zapraszam jak co roku na akademię Joli Kleser

Jolantą Kleser zaprasza wszystkich na swoją drugą całoroczną akademię. 
Tym razem kompleksowo zajmiecie się tematem organizacji idealnego przyjęcia.

Zapraszamy do stołu.

Jedną z największych przyjemności Jolanty Kleser jest karmienie przyjaciół i rodziny.
Spotkania w jej domu to uczta pobudzająca wszystkie zmysły - przede wszystkim smaku, ale także wzroku, zapachu. 
Na przyjęciu Joli każdy gość już od samego progu czuje się ważny i dopieszczony.
Tutaj równie ważne jak menu są również kwiaty, zastawa, atmosfera.

Podczas każdego spotkania z nową akademią Jola Kleser nauczy Was przygotować inne, idealnie skomponowane 4-daniowe menu, którym oczarujecie swoich gości.
Od wprowadzającego w wyjątkową atmosferę aperitifu, poprzez zaskakującą przystawkę, królewskie danie główne, na powalającym deserze kończąc. 

Poznacie klasyki, które od lat królują na jej imprezach oraz nowości i inspiracje przywiezione z podróży i skomponowane tak, by stać się bohaterami wspaniałego przyjęcia - od niezobowiązujących letnich kolacji w ogrodzie, przez smakowite przyjęcia świąteczne, aż po bogate menu na najbardziej wyjątkowe okazje. 

Dowiecie się też, jak planować pracę w kuchni, gotowanie czy zakupy, by samo przygotowywanie przyjęcia samo w sobie było już przyjemnością i budowało atmosferę.

Nie zabraknie również porad nt. tego, jak poprawnie nakryć do stołu, jak ważna w każdym przyjęciu jest zastawa, sztućce, szkło czy kwiaty i delikatne dekoracje. 
Dzięki wszystkim tym elementom absolutnie każda z Was może zostać prawdziwą królową przyjęcia.

Wspomnienie wakacji.

Pierwsze spotkanie w ramach Akademii "Przyjęcie Idealne" będzie hołdem oddanym wakacyjnym smakom, letnim podróżom i przyjęciom inspirowanym smakami Morza Śródziemnego.
Orzeźwiający aperitif z lekkim procentem, owoce morza z orzeźwiającą nutą, świeże ryby jak z porannego targu nad brzegiem morza, pełny słodyczy deser. Wszystko to pozwoli Wam powrócić do smaków ostatnich wakacji i ugościć swoich przyjaciół jak w śródziemnomorskim kurorcie. 

MENU:

aperitif: pomarańczowa granita z ziołową nutą aperola i musującym prosecco
przystawka: carpaccio z ośmiornicy z orzeźwiającymi cytrusami, nutą kolendry i różowym pieprzem
danie główne: ryba pieczona w morskiej ze śródziemnomorskimi dodatkami
deser: mini bezy Pavlova z kremem tahini i karmelizowanymi figami

 

Jolanta Naklicka-Kleser – trenerka kulinarna i pasjonatka dobrego jedzenia. Miłośniczka sezonowej i lokalnej kuchni. Gotując, poszukuje kompromisu pomiędzy smakiem, zdrowiem i prostotą. Z każdej podróży przywozi nowe przepisy, którymi inspiruje uczestników swoich warsztatów.
Regularnie gotuje w porannym programie "Pytanie na śniadane " TVP2, prowadzi warsztaty i pokazy kulinarne w całej Polsce. Jest autorką trzech książek: „Lodovo” (2017)  „Zdrowe przetwory” (2018). "Zdrowe łakocie" (2019)
Prywatnie szczęśliwa żona i matka trójki dzieci.

Details

Date:
12 września
Time:
18:00 - 21:00
Cost:
180zł
Warsztaty Category:

Miejsce

Pracownia Smaku

Organizator

Pracownia Smaku

Zapisz się