Ładowanie Warsztaty

« Wszystkie warszataty

  • Te warsztaty już się odbyły.
grafiki FB Pracownia SMAKU-6-kopia

PRZYJĘCIE IDEALNE Z JOLANTĄ KLESER #6 – AZJATYCKIE SZALEŃSTWO

13 lutego 18:00 - 21:00

170zł

Jolanta Kleser zaprasza wszystkich na kolejne, lutowe spotkanie z cyklu akademii "Przyjęcie idealne". 
Karnawał wchodzi w decydującą fazę, dlatego nasza azjatycka propozycja dotrzyma tempa każdej, nawet najbardziej szalonej imprezie!

Zapraszamy do stołu.

Jedną z największych przyjemności Jolanty Kleser jest karmienie przyjaciół i rodziny. 
Spotkania w jej domu to uczta pobudzająca wszystkie zmysły - przede wszystkim smaku, ale także wzroku, zapachu. 
Na przyjęciu Joli każdy gość już od samego progu czuje się ważny i dopieszczony.
Tutaj równie ważne jak menu są również  zastawa, szkło, piękny stół, atmosfera.

Podczas każdego spotkania z nową akademią Jola Kleser nauczy Was przygotować inne, idealnie skomponowane menu, którym oczarujecie swoich gości.

Poznacie klasyki, które od lat królują na jej imprezach oraz nowości i inspiracje przywiezione z podróży i skomponowane tak, by stać się bohaterami wspaniałego przyjęcia - od niezobowiązujących letnich kolacji w ogrodzie, przez smakowite przyjęcia świąteczne, aż po bogate menu na najbardziej wyjątkowe okazje. 

Dowiecie się też, jak planować pracę w kuchni, gotowanie czy zakupy, by samo przygotowywanie przyjęcia samo w sobie było już przyjemnością i budowało atmosferę.

Nie zabraknie również porad nt. tego, jak poprawnie nakryć do stołu, jak ważna w każdym przyjęciu jest zastawa, sztućce, szkło czy kwiaty i delikatne dekoracje. 
Dzięki wszystkim tym elementom absolutnie każdy z Was może zostać prawdziwą królową (lub królem) przyjęcia.

Spotkanie #5 - Azjatyckie szaleństwo

Kuchnia azjatycka daje niesamowite pole do popisu: są w niej dania, których sekretem jest długie gotowanie i odpowiednie aromatyzowanie, są też takie, które na rozgrzanym woku dojdą dosłownie w kilka minut, a do ich przygotowania można z powodzeniem zaangażować gości. 
W miarę rozwoju imprezy na naszym karnawałowym stole będą pojawiać się kolejne pyszne dania, a deser wcale nie będzie oznaczał jej końca, gdyż nad ranem dodatkowego kopa doda nam aromatyczny, rozgrzewający bulion.
To będzie prawdziwa petarda!

MENU:

przystawka: 
pierożki won ton w trzech odsłonach (mięsnej, warzywnej i z krewetkami) gotowane na parze i smażone, podawane z azjatyckimi sosami

zupa:
aromatyczny tajski bulion z kurczakiem, stawiający na nogi również nad ranem

danie główne:
stir fry pełen obfitości
soczysta wołowina z grzybami z woka, podawana z ryżem 

deser:
sorbet mango z kokosem

 

Roczny rozkład jazdy:

#1 12.09 - Wspomnienie Wakacji
#2 10.10 - Francja Elegancja
#3 14.11 - Przy Bułgarskim stole
#4 05.12 - Świąteczna Kolacja
#5 16.01 - Hiszpański Karnawał
#6 13.02 - Azjatyckie Szaleństwo
#7 12.03 - Bliskowschodnia Uczta
#8 02.04 - Morska Przygoda
#9 14.05 - Wielkie Greckie Wakacje
#10 04.06 - Celebrujemy lato!

O prowadzącej:

Jolanta Naklicka-Kleser – trenerka kulinarna i pasjonatka dobrego jedzenia. Miłośniczka sezonowej i lokalnej kuchni. Gotując, poszukuje kompromisu pomiędzy smakiem, zdrowiem i prostotą. Z każdej podróży przywozi nowe przepisy, którymi inspiruje uczestników swoich warsztatów.
Regularnie gotuje w porannym programie "Pytanie na śniadane " TVP2, prowadzi warsztaty i pokazy kulinarne w całej Polsce. Jest autorką trzech książek: „Lodovo” (2017)  „Zdrowe przetwory” (2018). "Zdrowe łakocie" (2019)
Prywatnie szczęśliwa żona i matka trójki dzieci.

Details

Date:
13 lutego
Time:
18:00 - 21:00
Cost:
170zł
Warsztaty Category:

Miejsce

Pracownia Smaku

Organizator

Pracownia Smaku

Zapisz się