Ładowanie Warsztaty

« Wszystkie warszataty

  • Te warsztaty już się odbyły.
grafiki FB Pracownia SMAKU-6-kopia

Przyjęcie idealne z Jolantą Kleser #6 – Azjatyckie szaleństwo

27 lutego 18:00 - 21:00

175zł

Jolantą Kleser zaprasza wszystkich na kolejne, lutowe spotkanie z cyklu akademii "Przyjęcie idealne". 
Karnawał wchodzi w decydującą fazę, dlatego nasza azjatycka propozycja dotrzyma tempa każdej, nawet najbardziej szalonej imprezie!

 

Zapraszamy do stołu.

Jedną z największych przyjemności Jolanty Kleser jest karmienie przyjaciół i rodziny.
Spotkania w jej domu to uczta pobudzająca wszystkie zmysły - przede wszystkim smaku, ale także wzroku, zapachu. 
Na przyjęciu Joli każdy gość już od samego progu czuje się ważny i dopieszczony.
Tutaj równie ważne jak menu są również  zastawa, szkło, piękny stół, atmosfera.

Podczas każdego spotkania z nową akademią Jola Kleser nauczy Was przygotować inne, idealnie skomponowane menu, którym oczarujecie swoich gości.

Poznacie klasyki, które od lat królują na jej imprezach oraz nowości i inspiracje przywiezione z podróży i skomponowane tak, by stać się bohaterami wspaniałego przyjęcia - od niezobowiązujących letnich kolacji w ogrodzie, przez smakowite przyjęcia świąteczne, aż po bogate menu na najbardziej wyjątkowe okazje. 

Dowiecie się też, jak planować pracę w kuchni, gotowanie czy zakupy, by samo przygotowywanie przyjęcia samo w sobie było już przyjemnością i budowało atmosferę.

Nie zabraknie również porad nt. tego, jak poprawnie nakryć do stołu, jak ważna w każdym przyjęciu jest zastawa, sztućce, szkło czy kwiaty i delikatne dekoracje. 
Dzięki wszystkim tym elementom absolutnie każdy z Was może zostać prawdziwą królową (lub królem) przyjęcia.

 

Spotkanie #5 - Azjatyckie szaleństwo

 

Kuchnia azjatycka daje niesamowite pole do popisu: są w niej dania, których sekretem jest długie gotowanie i odpowiednie aromatyzowanie, są też takie, które na rozgrzanym woku dojdą dosłownie w kilka minut, a do ich przygotowania można z powodzeniem zaangażować gości. 
W miarę rozwoju imprezy na naszym karnawałowym stole będą pojawiać się kolejne pyszne dania, a deser wcale nie będzie oznaczał jej końca, gdyż nad ranem dodatkowego kopa doda nam aromatyczny, rozgrzewający bulion.
To będzie prawdziwa petarda!

 

MENU:

przystawka: 
pierożki won ton w trzech odsłonach (mięsnej, warzywnej i z krewetkami) gotowane na parze i smażone, podawane z azjatyckimi sosami

zupa:
aromatyczny tajski bulion z kurczakiem, stawiający na nogi również nad ranem

danie główne:
stir fry pełen obfitości
soczysta wołowina z grzybami z woka, podawana z ryżem

deser:
sorbet mango z kokosem

 

Roczny rozkład jazdy:

#1  26.09 
#2  24.10 
#3  15.11 
#4  05.12 
#5  23.01  
#6  27. 02  
#7  27.03  
#8  17. 04  
#9  22.05 
#10 12.06

Details

Date:
27 lutego
Time:
18:00 - 21:00
Cost:
175zł
Warsztaty Category:

Miejsce

Pracownia Smaku

Organizator

Pracownia Smaku

Zapisz się