Ładowanie Warsztaty

« Wszystkie warszataty

  • Te warsztaty już się odbyły.
boat

Przyjęcie idealne z Jolantą Kleser #8 – Morska przygoda

2 kwietnia 18:00 - 21:00

190zł

Jolanta Kleser zaprasza wszystkich na kwietniowe spotkanie z cyklu akademii "Przyjęcie idealne". 
Tym razem zabierzemy Was w rejs po najsmaczniejszych smakach mórz i oceanów, czyli imprezowych potrawach z ryb i owoców morza.

Zapraszamy do stołu.

Jedną z największych przyjemności Jolanty Kleser jest karmienie przyjaciół i rodziny. 
Spotkania w jej domu to uczta pobudzająca wszystkie zmysły - przede wszystkim smaku, ale także wzroku, zapachu. 
Na przyjęciu Joli każdy gość już od samego progu czuje się ważny i dopieszczony.
Tutaj równie ważne jak menu są również  zastawa, szkło, piękny stół, atmosfera.

Podczas każdego spotkania z nową akademią Jola Kleser nauczy Was przygotować inne, idealnie skomponowane menu, którym oczarujecie swoich gości.

Poznacie klasyki, które od lat królują na jej imprezach oraz nowości i inspiracje przywiezione z podróży i skomponowane tak, by stać się bohaterami wspaniałego przyjęcia - od niezobowiązujących letnich kolacji w ogrodzie, przez smakowite przyjęcia świąteczne, aż po bogate menu na najbardziej wyjątkowe okazje. 

Dowiecie się też, jak planować pracę w kuchni, gotowanie czy zakupy, by samo przygotowywanie przyjęcia samo w sobie było już przyjemnością i budowało atmosferę.

Nie zabraknie również porad nt. tego, jak poprawnie nakryć do stołu, jak ważna w każdym przyjęciu jest zastawa, sztućce, szkło czy kwiaty i delikatne dekoracje. 
Dzięki wszystkim tym elementom absolutnie każdy z Was może zostać prawdziwą królową (lub królem) przyjęcia.

Spotkanie #8 - Morska przygoda

Ahoj przygodo!
Podczas najbliższej Akademii "Przyjęcie idealne" rozwijamy żagle i obieramy kurs na najsmaczniejsze imprezowe dania z ryb i owoców morza.
Będziemy rozkoszować się mulami podanymi na kilka różnych sposobów, morskie ryby zapakujemy wraz ze świeżutkimi kalmarami i krewetkami w urocze, aromatyczne sakiewki idealne na niezobowiązujące przyjęcie, a po orzeźwiające ceviche udamy się w rejs aż do Ameryki Południowej.
Jak na prawdziwych piratów przystało, dojrzałe i soczyste ananasy przed ugrillowaniem zamarynujemy w białym rumie.
A pomiędzy jedną i drugą przygodą będziemy nieśpiesznie popijać musujące, cytrusowo-ziołowe posecco.
Kto wyrusza z nami w tę morską podróż?

MENU:

aperitif: 
przed wejściem na pokład: musująca hiszpańska cava z mrożonymi cytrusami i ziołowym lodem

I przygoda:
orzeźwiające ceviche z tuńczyka, które zabierze nas w podróż po morzach Ameryki Południowej

II przygoda:
świeże mule na 3 sposoby, czyli rejs po Morzu Śródziemnym

III przygoda:
aromatyczne sakiewki z białej ryby z kalmarami i krewetkami, czyli wypływamy na szerokie wody oceanów

deser:
piracki grillowany ananas w marynacie z białego rumu

pomocnicy na pokładzie:
świeże zioła, chrupiące bagietki, pyszne sosy

 

Roczny rozkład jazdy:

#1 12.09 - Wspomnienie Wakacji
#2 10.10 - Francja Elegancja
#3 14.11 - Przy Bułgarskim stole
#4 05.12 - Świąteczna Kolacja
#5 16.01 - Hiszpański Karnawał
#6 13.02 - Azjatyckie Szaleństwo
#7 12.03 - Bliskowschodnia Uczta
#8 02.04 - Morska Przygoda
#9 14.05 - Wielkie Greckie Wakacje

#10 18.06 - Celebrujemy lato!

O prowadzącej:

Jolanta Naklicka-Kleser – trenerka kulinarna i pasjonatka dobrego jedzenia. Miłośniczka sezonowej i lokalnej kuchni. Gotując, poszukuje kompromisu pomiędzy smakiem, zdrowiem i prostotą. Z każdej podróży przywozi nowe przepisy, którymi inspiruje uczestników swoich warsztatów.
Regularnie gotuje w porannym programie "Pytanie na śniadane " TVP2, prowadzi warsztaty i pokazy kulinarne w całej Polsce. Jest autorką trzech książek: „Lodovo” (2017)  „Zdrowe przetwory” (2018). "Zdrowe łakocie" (2019)
Prywatnie szczęśliwa żona i matka trójki dzieci.

Details

Date:
2 kwietnia
Time:
18:00 - 21:00
Cost:
190zł
Warsztaty Category:

Miejsce

Pracownia Smaku

Organizator

Pracownia Smaku

Zapisz się