Ładowanie Warsztaty

« Wszystkie warszataty

  • Te warsztaty już się odbyły.
hiszpania

Sierpniowe warsztaty z Jolantą Kleser – Słoneczna Hiszpania

26 sierpnia 18:00 - 21:00

190zł

Zapraszamy na ostatni taki wakacyjny warsztat z Jolantą Kleser i jej ukochaną Hiszpanią.

Południowa uczta.

Na spotkaniu poznacie czym są tapas - niewielkie przekąski podawane zazwyczaj do napojów, które można spotkać w Hiszpanii niemal w każdym barze, zwłaszcza przy plaży. Przyrządza się je z najróżniejszych składników - owoców morza, warzyw, mięs, jajek... a liczba rodzajów tych przekąsek jest naprawdę ogromna! Z Jolą przygotujecie najpopularniejszą z nich -  hiszpańską tortillę - rodzaj omleta z ziemniakami.

Jako danie główne w menu pojawi się słynna już paella, która zachwyciła Magdę Gessler, Annę Starmach i Michela Moran. Na warsztacie spróbujecie przygotować to jednogarnkowe danie z ryżem, kiełbasą chorizo, owocami morza, kurczakiem, grillowanymi paprykami, pomidorami, doprawione szafranem z samą mistrzynią tej potrawy!

Na deser przygotujecie razem idealne churros - słodkie paluszki, które przygotowuje się z ciasta parzonego smażonego na głębokim oleju. Je się je jeszcze gorące, posypane cukrem pudrem lub maczając w prawdziwej gorącej czekoladzie.
A wszystko to podlejemy kieliszkiem hiszpańskiej sangrii z owocami...

MENU:

- najpopularniejsza hiszpańska tapa, czyli tortilla - rodzaj omleta z ziemniakami
- paella - jednogarnkowe danie z ryżem, kiełbasą chorizo, owocami morza, grillowanymi paprykami, pomidorami, doprawione szafranem
- churros - słodkie paluszki, które przygotowuje się z ciasta parzonego smażonego na głębokim oleju, podawane jeszcze gorące, posypane cukrem pudrem lub zanurzone w prawdziwej gorącej czekoladzie
- hiszpańskie wino sangria z owocami

 

Będzie to ostatnia szansa na zakosztowanie kuchni hiszpańskiej w takiej konfiguracji, w nowym sezonie szykuje się nowe menu.

O prowadzącej:

Jolanta Naklicka-Kleser – trenerka kulinarna i pasjonatka dobrego jedzenia. Miłośniczka sezonowej i lokalnej kuchni. Gotując, poszukuje kompromisu pomiędzy smakiem, zdrowiem i prostotą. Z każdej podróży przywozi nowe przepisy, którymi inspiruje uczestników swoich warsztatów.
Regularnie gotuje w porannym programie "Pytanie na śniadane " TVP2, prowadzi warsztaty i pokazy kulinarne w całej Polsce. Jest autorką trzech książek: „Lodovo” (2017)  „Zdrowe przetwory” (2018). "Zdrowe łakocie" (2019)
Prywatnie szczęśliwa żona i matka trójki dzieci.

Details

Date:
26 sierpnia
Time:
18:00 - 21:00
Cost:
190zł
Warsztaty Category:

Miejsce

Pracownia Smaku

Organizator

Pracownia Smaku

Zapisz się