Ładowanie Warsztaty

« Wszystkie warszataty

  • Te warsztaty już się odbyły.
King prawns with chimichurri

Sierpniowy festiwal krewetek z Jolantą Kleser

30 sierpnia 18:00 - 21:00

200zł

Zapraszamy na sierpniowy festiwal krewetek z Jolantą Kleser i jej ukochanymi owocami morza.
Przygotowywane na różne sposoby, inspirowane podróżami po całym świecie. Jeśli też uwielbiacie krewetki, ten warsztat jest dla Was!

Krewetka nie taka straszna.

Wstęp do warsztatu będzie jak zwykle pełen praktycznych informacji o tym, jak wybrać i kupić najlepsze krewetki i co z nimi dalej począć.
Nauczycie się je obierać i przełamiecie najdziwniejsze stereotypy.
Poznacie też różne techniki ich przygotowania i podawania oraz najciekawsze przepisy przywiezione przez Jolę z całego świata.

 

MENU:

  • krewetki pieczone w morskiej soli podawane z sosem aioli
  • ulubione czosnkowe krewetki Joli z patelni z bagietką
  • hiszpańskie gambas pil pil z chilli i czosnkiem
  • chrupiące krewetki w tempurze

O prowadzącej:

Jolanta Naklicka-Kleser – trenerka kulinarna i pasjonatka dobrego jedzenia. Miłośniczka sezonowej i lokalnej kuchni. Gotując, poszukuje kompromisu pomiędzy smakiem, zdrowiem i prostotą. Z każdej podróży przywozi nowe przepisy, którymi inspiruje uczestników swoich warsztatów.
Regularnie gotuje w porannym programie "Pytanie na śniadane " TVP2, prowadzi warsztaty i pokazy kulinarne w całej Polsce. Jest autorką trzech książek: „Lodovo” (2017)  „Zdrowe przetwory” (2018). "Zdrowe łakocie" (2019)
Prywatnie szczęśliwa żona i matka trójki dzieci.

Details

Date:
30 sierpnia
Time:
18:00 - 21:00
Cost:
200zł
Warsztaty Category:

Miejsce

Pracownia Smaku

Organizator

Pracownia Smaku

Zapisz się