fbpx
Ładowanie Warsztaty

« Wszystkie warszataty

  • Te warsztaty już się odbyły.
Coastal Living, See food Diferently, Photographer: Greg Dupree,  Prop Stylist:Mindi Shapiro  Food Stylist: Erin Merhar

Słoneczna Hiszpania Część 2

15 października 18:00 - 21:00

200zł

Zapraszamy na klimatyczny warsztat z Jolantą Kleser i jej ukochaną Hiszpanią.

Południowa uczta.

Warsztaty z Jolą Kleser to idealna szansa, aby poznać Hiszpanie od kuchni.  Na początku przeniesiemy się do słonecznej Andaluzji, skąd wywodzą się nasze przepisy. Huevos a la flamenca to zapiekane jajka z chorizo i ziemniakami.

Następne danie to tradycyjny hiszpański chłodnik podawany z wędliną Serrano i gotowanym jajkiem. 

Jako danie główne w menu pojawi się słynna paella, która zachwyciła Magdę Gessler, Annę Starmach i Michela Moran, tym razem w nowym, ciemniejszym wydaniu z owocami morza.

Na deser upieczemy tarta de Santiego, bardzo słodkie, energetyczne, wilgotne w środku ciasto, nazywane inaczej ciastem pielgrzyma. Idealne do porannej kawy albo popołudniowego kieliszka słodkiego wina. 

MENU:

  • huevos a la flamenca - danie na bazie jajek popularne w Andaluzji;
  • ajo blanco - chłodnik hiszpański z migdałów, pieczywa i czosnku;
  • black paella seafood - popularna hiszpańska potrawa na bazie ryżu z owocami morza;
  • tarta de Santiego - ciasto migdałowe;

O prowadzącej:

Jolanta Naklicka-Kleser – trenerka kulinarna i pasjonatka dobrego jedzenia. Miłośniczka sezonowej i lokalnej kuchni. Gotując, poszukuje kompromisu pomiędzy smakiem, zdrowiem i prostotą. Z każdej podróży przywozi nowe przepisy, którymi inspiruje uczestników swoich warsztatów.
Regularnie gotuje w porannym programie "Pytanie na śniadane " TVP2, prowadzi warsztaty i pokazy kulinarne w całej Polsce. Jest autorką czterech książek: „Lodovo” (2017)  „Zdrowe przetwory” (2018). "Zdrowe łakocie" (2019) oraz "Zupa dobra na wszystko" (2020)
Prywatnie szczęśliwa żona i matka trójki dzieci.

Details

Date:
15 października
Time:
18:00 - 21:00
Cost:
200zł
Warsztaty Category:

Miejsce

Pracownia Smaku

Organizator

Pracownia Smaku

Zapisz się