Ładowanie Warsztaty

« Wszystkie warszataty

  • Te warsztaty już się odbyły.
08E078DE-2182-4E73-B7D1-B2C2377FFB33

Warsztaty z Ambasadą Śledzia – w grudniu króluje śledzik.

7 grudnia 10:00 - 14:00

230zł

Zapraszamy serdecznie na warsztaty śledziowe z Ambasadą Śledzia. Marta i Filip o śledziach wiedzą wszystko, a nawet jeszcze więcej!

 

Razem zabiorą Was w świat kulinarnych improwizacji, niebanalnych połączeń smakowych i interesujących opowieści o tej  fascynującej rybie. Poznacie też wiele praktycznych śledziowych porad, na przykład co przyrządzić ze śledziowego mlecza lub ikry i jak śledzia skutecznie zastąpić… warzywem, by zaskoczyć podczas Wigilii wegetarian.

Na miejscu będzie też okazja zakupu nowości książkowej z przepisami na śledzie, w specjalnej promocyjnej cenie.

 


MENU:


1. Przystawka: Rumuńska pasta Shuli - czyli różowe szaleństwo z ikry
2. Danie: Śledź zimowy korzenny z cynamonem, miodem, orzechami włoskimi w towarzystwie świeżej kolendry i słodkich batatów.
3. Danie ciepłe: Aromatyczna zapiekanka ziemniaczana ze śledziem w sosie cytrynowym i świeżym rozmarynem oraz chrupiącym serem cheddar.
4. Śledzie egzotyczne deserowe: pieczone koreczki z salsą mango i chili lub afrykańskim bananowym curry.
5. Niespodzianka wege - „ślepy śledź” czyli klasyczny smak śledzi w wersji roślinnej! Śmietana lub olej do wyboru.

 

O prowadzących: 

Marta Sawicka-Danielak, Filip Danielak - właśnie wydali wyjątkową książkę podróżniczo-kulinarną pod tytułem „Ambasada Śledzia” z ponad 50 przepisami, a od blisko dekady prowadzą w różnych miastach lokale o tej nazwie, sprzedając rocznie kilka ton śledzi w rozmaitych smakach. O ich lokalach pisały z uznaniem polskie i zagraniczne media, wygrali tez nimi liczne plebiscyty kulinarne. On kucharz i muzyk jazzowy, ona pisarka, dziennikarka i… nauczycielka jogi.

Details

Date:
7 grudnia
Time:
10:00 - 14:00
Cost:
230zł
Warsztaty Category:

Miejsce

Pracownia Smaku

Organizator

Pracownia Smaku

Zapisz się