fbpx
Ładowanie Warsztaty

« Wszystkie warszataty

  • Te warsztaty już się odbyły.
aneta zabiegała

Warsztaty z Anetą Zabiegałą – Sałatki Yotama Ottolenghiego

3 października 10:00 - 14:00

245zł

Uwielbiasz sałatki ale w ich przygotowaniu wpadłaś w rutynę i monotonię?

Zapraszamy na warsztat z przepisami Yotama Ottolenghi podczas którego nauczysz się 4 zaskakujących smakiem dressingów na bazie m.in tofu, migdałów, harrisy czy żurawiny.
3 marynat i sposobów obróbki warzyw z poszanowaniem ich struktury i smaku 4 chrupiących dodatków w tym słodko-słonych orzechów Zata'r, domowej szalotki, czy sekretnej receptury Dukkah wędzenia sera i piklowania warzyw. 
Stworzymy wspólnie 5 kolorowych sałatek, natomiast znajomość elementów tych dań umożliwi Wam niekończące się wariacje i zabawy w kuchni.

Oprócz praktycznej wiedzy na temat potraw z bakłażana, buraka, marchewki czy dyni, zabierzecie do domu prostą instrukcję jak wykorzystać zdobytą wiedzę w komponowaniu kolejnych potraw takich jak np. Buddha Bowls.  

MENU:

- Pieczoną marchewkę z fenkułem, harrisą, domową prażoną szalotką i migdałowym tofu;
- Sałatkę z bakłażana idealnego z konfiturą z winogron i serem Manchiego i posypką Zata'r; 
- Sałatkę z pieczonej dyni z piklami, estragonem, chrupiącą posypką i dressingiem;
  z czarnego sezamu;
- Sałatkę z pieczonego buraka, sosu żurawinowego z chilli;
- Pieczoną paprykę z wędzonym labneh i chrupiącymi pini;
- Przygotowaną od podstaw, oryginalną mieszankę przypraw Dukkah, którą każdy zabierze ze sobą do domu;

O prowadzącym:

Aneta Zabiegała to z wykształcenia dziennikarka i psychodietetyczka.
Z zamiłowania i zawodu kucharka. Lekcje gotowania odbierała u polskich Szefów Kuchni oraz we Włoszech, Tajlandii, Indonezji, Japonii. Gotowała dla celebrytów oraz gości Europejski Kongresu Gospodarczego. Po kilku latach prowadzenia własnej firmy cateringowej przeniosła się do Londynu, do pracy u Yotama Ottolenghi. 
Aktualnie ukierunkowana na odkrywanie tajników fermentacji i piekarnictwa.

Details

Date:
3 października
Time:
10:00 - 14:00
Cost:
245zł
Warsztaty Category:

Miejsce

Pracownia Smaku

Organizator

Pracownia Smaku

Zapisz się