Ładowanie Warsztaty

« Wszystkie warszataty

  • Te warsztaty już się odbyły.
Processed with VSCO with a5 preset

Warsztaty z Bartoszem Sneczem Dębskim- RAMEN

28 września 10:00 - 14:00

240zł

Wraz z Bartoszem Sneczem Dębskim zapraszamy Was na kolejną wspaniałą przygodę po Azji.

Tym razem przeniesiemy się do kraju Kwitnącej Wiśni. Poznamy wszystkie tajniki cudownego, japońskiego dania jakim jest RAMEN.

Podczas części teoretycznej Snecz opowie nam czym charakteryzuje się Makaron Ramen. Dowiemy się, na czym polega jego wyjątkowość i czemu tak świetnie nadaje się do tego japońskiego dania. Poznamy i wspólnie wykonamy wywar Chintan - jeden bogaty i pełny smaku wywar, który będzie bazą do kilku rodzajów ramenu. Nauczymy się, jaka jest różnica pomiędzy Shio, Shoyu i Miso ramen, oraz które orientalne dodatki się z nimi idealnie komponują.

MENU:

  • Japońska przystawka od Szefa Kuchni
  • Shoyu Ramen z Chashu podany z jajkiem Ajitsuke, bambusem Menma, olejem z palonego czosnku, Nori oraz z sezamem
  • Shio Ramen z siekanym kurczakiem, kukurydzą, szczypiorkiem, olejem z krewetek i Nori
  • Miso Ramen z wędzonym tofu, cebulą, rzodkiewką, olejem chilli, oraz Nori i czarnym sezamem

O prowadzącym:

Bartosz „Snecz” Dębski
Zakochany w Azji szef kuchni z bardzo fajnym podejściem do kulinariów. Tworzy dania stosunkowo proste, trochę street foodowe, ale jednocześnie bardzo oryginalne i bazujące na najmodniejszych trendach w światowej gastronomii. Podczas warsztatów kulinarnych stawia na proste, szybkie i sprytne receptury, które dają uczestnikom maksymalną frajdę podczas gotowania. Współtworzył i tworzył menu w znanych miejscach fast casualowych ( m.in. Pizza Boyz, dogidog, Mañana Tex-Mex Bar, Pho Shop). Prowadzi swój projekt street foodowy SPOKO SZAMA oraz instagram Snecz Gotuje.

Details

Date:
28 września
Time:
10:00 - 14:00
Cost:
240zł
Warsztaty Category:

Miejsce

Pracownia Smaku

Organizator

Pracownia Smaku

Zapisz się