fbpx
Ładowanie Warsztaty

« Wszystkie warszataty

  • Te warsztaty już się odbyły.
Dodaj podtytuł

Warsztaty z Dominiką Wójciak – Wege Ramen

16 maja 10:00 - 14:00

240zł

Zapraszamy na Wege Ramen z Jarzynovą czyli Dominiką Wójciak!

 

Na warsztatach poznacie słownik ramenu i nauczycie się jak komponować domowy ramen krok po kroku. Zrobicie domowy alkaliczny makaron na bazie japońskiej mąki i kansui oraz przygotujecie dwa wegańskie buliony, na bazie których zbudujecie dwie miski ramenu pełne sezonowych, jarzynowych dodatków.

Menu:

  • wegańskie dashi (z pieczona papryką i wędzoną solą)
  • mineralny bulion z grzybów, wodorostów i warzyw (bez soli)
  • tare – shoyu i miso
  • olej aromatyczny – mayu z palonego czosnku i chili
  • dodatki: mielone tofu, marynowane jajko (ajitsuke tomago), szitake, pak choi
  • miso ramen z maślaną kukurydzą, mielonym tofu, pieczonym batatem i blanszowanym pak choi
  • shoyu ramen z grzybami szitake, marynowanym jajkiem, szpinakiem i porem

 

O prowadzącej:

Dominika Wójciak - autorka książek Warzywo, Sezonowe warzywo, Ziarno oraz Prosto, pysznie, do pudełka. Felietonistka miesięcznika KUCHNIA. Gotująca podróżniczka o niezaspokojonym apetycie. Uwielbia karmić ludzi, w kuchni odpoczywa. Jej talent dostrzegli jurorzy programu MasterChef oraz kucharz i restaurator Gordon Ramsey.

"Dominika Wójciak po mistrzowsku komponuje niebanalne, lekkie i wyłącznie roślinne posiłki na wynos. Dzięki jej wskazówkom nauczycie się, jak tworzyć własne lunchowe wariacje. Wszyscy w pracy będą wam zaglądać do pudełka!"
Monika Jankowska- Kapica, KUCHNIA

"Dominika Wójciak uczy nas strategii.Planowanie jadłospisu, taktyka zakupów, zapasy kiszonek, sztuczki, by wygrać z nagłym przypływem głodu. Z takim generałem mamy szansę zwyciężyć długą i żmudną bitwę o zdrowe jedzenie na co dzień".
Monika Brzywczy, USTA

Details

Date:
16 maja
Time:
10:00 - 14:00
Cost:
240zł
Warsztaty Category:

Miejsce

Pracownia Smaku

Organizator

Pracownia Smaku

Zapisz się