Ładowanie Warsztaty

« Wszystkie warszataty

tagliatelle

Warsztaty z Edoardo Mallozzim – Włoska pasta: tagliatelle

25 lutego 18:00 - 21:00

200zł

Nigdy Wam dość włoskich smaków, dlatego nasz włoski szef Edoardo Mallozzi zaprasza na warsztat ze świeżą pastą w roli głównej. Tym razem na warsztat pójdzie tagliatelle.

 

Jak we włoskim domu.

Świeża pasta do podstawa włoskiej, domowej kuchni. Żaden makaron nie może się równać temu, który przygotowujemy samodzielnie, a tagliatelle to bodaj jeden z najpopularniejszych i najbardziej lubianych makaronowych kształtów. 
Jego bazą będą oczywiście mąka i jaja, ale nie ograniczymy się do przepisu podstawowego. Pod okiem szefa przygotujemy aż trzy różne rodzaje makaronowego ciasta, a później będziemy bawić się sosami, dodatkami i sposobami podania. 

 

 

MENU:

-TAGLIATELLE AL PORCINO CON PESTO DI RUCOLA E SPECK CROCCANTE
tagliatelle borowikowe z pesto z rukoli i orzechów włoskich, podawane z chrupiącym włoskim speckiem
 
-TAGLIATELLE ALLE RAPE ROSSE CON FONDUTA AL TALEGGIO E SPINACI
czerwone tagliatelle buraczane z sosem maślanym z serem taleggio, podawane ze świeżym szpinakiem
 
-TAGLIATELLE AL NERO DI SEPPIA SU COULIS DI POMODORINO GIALLO E GAMBERETTI
czarne tagliatelle z sepią z coulis na bazie żółtych pomidorów i krewetkami
 

 

O prowadzącym:

EDOARDO MALLOZZI pochodzi z centralnej części Półwyspu Apenińskiego i jest zawodowym kucharzem z ponad 25-letnim stażem. Na swojej kulinarnej drodze przeszedł pracę zarówno w małych rodzinnych trattoriach jak i dużych restauracjach zdobywających międzynarodowe nagrody. Od 2011 roku mieszka w Polsce i pomaga restauratorom i kucharzom prowadzić restauracje z prawdziwą kuchnią włoską. W 2016 roku jako Chef Kuchni został wyróżniony przez Przewodnik Kulinarny Gault & Millau Polska, a o jego deserze tiramisu napisano, że lepszego próżno szukać nawet we Włoszech.
Aktualnie zaangażowany w rozwój dużego kulinarnego (i oczywiście włoskiego) projektu w Katowicach. 

Details

Date:
25 lutego
Time:
18:00 - 21:00
Cost:
200zł
Warsztaty Category:

Miejsce

Pracownia Smaku

Organizator

Pracownia Smaku

Zapisz się

Tagliatelle z Edoardo MallozzimBrak wolnych miejsc!Cena: 200,00