Ładowanie Warsztaty

« Wszystkie warszataty

  • Te warsztaty już się odbyły.
gnocchi

Warsztaty z Edoardo Mallozzim – Włoskie Gnocchi

26 stycznia 10:00 - 13:30

200zł

Była pasta, była pizza. Nadszedł zatem czas na... gnocchi!

Jak we włoskim domu.

Gnocchi to jedna z bazowych i bardziej popularnych potraw kuchni włoskiej. Przygotowywane najczęściej z ziemniaków i mąki, w smaku i konsystencji przypominają trochę nasze kluski czy kopytka. Są obecne w kuchni niemal całego kraju, jednak sposób przygotowania różni się w zależności od regionu. Mało tego - każda mamma przygotowuje je trochę inaczej!
Podczas warsztatu Edoardo zdradzi Wam wszystkie tajniki przygotowywania idealnych gnocchi - od przepisu podstawowego aż po wyszukane połączenia i niebanalne sosy i sposoby podania.

MENU:

-GNOCCHI DI RAPE ROSSE AI QUATTRO FORMAGGI E TARTUFO
(gnocchi ziemniaczano-buraczane, podane z sosem cztery sery i pastą truflową)

-GNOCCHI DI PATATE CON COZZE E ZUCCHINI
(gnocchi ziemniaczane, podane z małżami, pomidorami i cukinią)
 
-GNOCCHI DI PATATE CON PANCETTA E PORCINI
(gnocchi ziemniaczane z dodatkiem marchewki i pietruszki, podane z sosem śmietanowym, boczkiem i borowikami)

 

O prowadzącym:

EDOARDO MALLOZZI pochodzi z centralnej części Półwyspu Apenińskiego i jest zawodowym kucharzem z ponad 25-letnim stażem. Na swojej kulinarnej drodze przeszedł pracę zarówno w małych rodzinnych trattoriach jak i dużych restauracjach zdobywających międzynarodowe nagrody. Od 2011 roku mieszka w Polsce i pomaga restauratorom i kucharzom prowadzić restauracje z prawdziwą kuchnią włoską. W 2016 roku jako Chef Kuchni został wyróżniony przez Przewodnik Kulinarny Gault & Millau Polska, a o jego deserze tiramisu napisano, że lepszego próżno szukać nawet we Włoszech.
Aktualnie zaangażowany w rozwój dużego kulinarnego (i oczywiście włoskiego) projektu w Katowicach. 

Details

Date:
26 stycznia
Time:
10:00 - 13:30
Cost:
200zł
Warsztaty Category:

Miejsce

Pracownia Smaku

Organizator

Pracownia Smaku

Zapisz się