Ładowanie Warsztaty

« Wszystkie warszataty

Our Biggest Sale Yet

Warsztaty z Joanną Jakubiuk – lepimy pierogi i gotujemy ziemniaki

14 grudnia 10:00 - 14:30

250zł

Zapraszamy serdecznie po raz pierwszy na wyjątkowe warsztaty z Joanną Jakubiuk, gdzie królować będą pierogi i ziemniaki rodem z Podlasia.  Warsztaty z mistrzynią w sztuce pierogarstwa i znawczynią ziemniaków, napisała nawet o nich książkę! Można będzie zakupić ją z autografem podczas warsztatów. 

  

Ziemniaka kochamy wszyscy, ale czy na prawdę wszystko o nim wiemy?
Czy jest zdrowy? Ile ma odmian, typów kulinarnych i jak precyzyjnie dobrać je do konkretnej potrawy? Spróbujecie kilku odmian które obierzecie, zetrzecie, ugotujecie i usmażycie rozgryzając tajemnice “jabłka ziemi”, jak mówią na niego Francuzi.

Przełamiemy stereotyp, że ziemniaki to tylko purée i frytki!

Nauczycie się się także jak  własnoręcznie zrobić  idealne, cienkie i elastyczne pierogowe ciasto. Jak je skleić, by podczas gotowania nie wypłynął farsz? Jak ozdobić pieróg piękną falbanką? I wreszcie… z czego zrobić doskonały farsz?

MENU:

  • ziemniaczaną sałatkę ze śledziem, kurkami i żubrówką
  • podlaskie zaguby czyli zwijane pierogi z cebulą
  • kartacze z białą kiełbasą i chrzanem
  • sasznie z twarogiem i ziołami

Deser:

  • makowe kluski z palonym masłem i owocami
  • pierogi ze śliwką, orzechami i miodem

O prowadzącej: 

Joanna Jakubiuk – Podlasianka, aktywistka kulinarna i kucharka. Tropi najlepsze produkty lokalne. Gotuje, wałkuje, lepi, kroi i miesza w garnkach codziennie, zawodowo i prywatnie. Propagatorka smaków tradycyjnej polskiej kuchni regionalnej. Laureatka konkursów kulinarnych w tym najbardziej dla nich ważnych Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów. Opracowuje autorskie przepisy i potrawy, współpracuje z branżowymi magazynami o jedzeniu. Niekwestionowana mistrzyni w sztuce pierogarstwa.  Zbiera książki kucharskie i … wałki do ciasta. ZIEMNIAK nie ma dla niej tajemnic. Napisała o nim książkę!

Details

Date:
14 grudnia
Time:
10:00 - 14:30
Cost:
250zł
Warsztaty Category:

Miejsce

Pracownia Smaku

Organizator

Pracownia Smaku

Zapisz się

Warsztaty z Joanną Jakubiuk - lepimy pierogi i gotujemy ziemniakiBrak wolnych miejsc!Cena: 250,00