Ładowanie Warsztaty

« Wszystkie warszataty

octopus

Warsztaty z Kubą Korczakiem – Greckie party finger food

30 marca 10:00 - 14:00

230zł

Zapraszamy na kolejną grecką ucztę z Kubą Korczakiem. Tym razem będziemy biesiadować przy stole zastawionym najlepszymi greckimi daniami w imprezowej formie finger food!

 

Greckie party

Oj, Grecy potrafią świętować!
Niespiesznie, spotykając się całą rodziną (a najlepiej wioską) przy jednem, wielkim stole zastawionym ich najlepszymi przekąskami, z kieliszeczkiem zimnego ouzo w dłoni.
Uwarunkowania klimatyczne Grecji sprawiają, że nawet najprostsze produkty urastają tu do rangi prawdziwych przysmaków, a chrupiąca pita umoczona w złotej oliwie to już pokarm bogów.
Do tego dojrzewające w słońcu warzywa, owcze i kozie sery, soczysta jagnięcina, świeże owoce morza... I te wszystkie pierożki, ciasta, placuszki!
Ach, kuchnia grecka to niekończąca się lista dań, które uwodzą i z których każde może być pierwszoplanowym bohaterem. A wszystkie one podane razem to już prawdziwa uczta, której nie możecie przegapić.

 

MENU:

- spanakotiropitakia - chrupiące rożki z ciasta filo z farszem ze szpinaku i greckiego sera;
- keftedes - delikatne placuszki w czterech odsłonach: 
chtapodo - z ośmiornicy,
kolokitho - z cukinii i warzyw,
tiro - z serami,
arni - z jagnięciną;
- kalamarakia tiganita - chrupiące kalmary z oliwą cytrynową;
- kalitsounia - pierożki z serem myzithra, miodem, miętą i cynamonem
 
dodatki:
- tzatziki
- oliwa cytrynowa
- oliwki
- pity
 
ponadto podczas naszych warsztatów będziecie mieli możliwość:
- kupienia oryginalnych greckich produktów najwyższej jakości, niedostępnych w Polsce
- degustacji oryginalnych greckich oliw oraz oliwek
 
 

O prowadzącym:

Kuba Korczak - szef kuchni, ekspert kulinarny, promotor wybitnych produktów i prawdziwego jedzenia. Juror, ambasador oraz wykładowca akademii kulinarnych w całym kraju. Wieloletni działacz Slow Food Polska oraz Slow Food Youth zaangażowany w promocję niepowtarzalnych i nieodkrytych regionalnych smaków. Twórca konkursu Produkt Regionalny – Mistrzostwa Kulinarne im. Hanny Szymanderskiej oraz festiwalu GOOD FOOD FEST. W kuchni działa jedynie na najlepszych produktach, nie uznając żadnych kompromisów.
Po 15 latach ściśle związanych z gastronomią obecnie zajmuje się głównie realizacją wydarzeń kulinarnych (warsztaty, pokazy, degustacje) . Prowadzi konsultacje oraz rewolucje w obiektach związanych w branżą oraz szkoli ich kadrę.
W wolnych chwilach robi wyjątkowe cateringi dla wyjątkowych ludzi oraz instytucji. Ponieważ nieustanne zróżnicowanie jest jego motorem napędowym, bez przerwy podróżuje, poszukuje i odkrywa. Więcej o szefie  na kubakorczak.pl.

 

Details

Date:
30 marca
Time:
10:00 - 14:00
Cost:
230zł
Warsztaty Category:

Miejsce

Pracownia Smaku

Organizator

Pracownia Smaku

Zapisz się

Warsztaty z Kubą Korczakiem - Greckie party finger foodBrak wolnych miejsc!Cena: 230,00