Ładowanie Warsztaty

« Wszystkie warszataty

  • Te warsztaty już się odbyły.
Mexican_Restaurant_b380d829-c2ab-45a6-84a4-6e376168a3e3

WARSZTATY Z MARCINEM MORKIEM – ALE MEKSYK! #2

23 marca 18:00 - 21:00

225zł

Zapraszamy na kolejne warsztaty z Marcinem Morkiem i gorącą kuchnią meksykańską w nowej odsłonie. Zapraszamy na meksykańskie śniadanie, boskie tacos w trzech odsłonach! 

Ale Meksyk!

Kuchnia meksykańska jest pełna temperamentu.
Słoneczna jak ich wszechobecna kukurydza, rozgrzewająca niczym papryczki habanero, temperamentna jak pikantne sosy, konkretna jak gar chilli con carne.

Naszym przewodnikiem po tej kuchni będzie Marcin Morek, który zabierze Was w świat gorących jak plaże Acapulco dań i przygotuje z Wami coś nowego, coś innego. Huevors rancheros musi spróbować każdy fan kuchni meksykańskiej! To pożywne, smaczne meksykańskie śniadanie. Tacos jedno z najbardziej rozpoznawalnych potraw kuchni meksykańskiej, znane w przeróżnych konfiguracjach smakowych. Przygotujecie je, aż w trzech wersjach

MENU:

  • Huevos rancheros (w wolnym tłumaczeniu jajka farmerskie) to jeden z najwspanialszych sposobów na rozpoczęcie dnia. Danie śniadaniowe, bardzo popularne w Meksyku.
    Jest to danie na bazie  jajek i pomidorów z sosem rancheros, który przygotujemy oczywiście sami , dodatkiem guacamole, salsy pico de gallo, śmietany i cheddara.
    Co więcej... podobno huevos rancheros wspaniale sprawdza się na dolegliwość o nazwie „przypadłość dnia poprzedniego”.
  • Tacos w 3 odsłonach w tortillach które sami przygotujemy od podstaw
  1. z długo gotowaną wieprzowiną w meksykańskich przyprawach , soku z pomarańczy  z dodatkiem warzywnych pikli i sosów na bazie mango i habanero
  2. z krewetkami smażonymi z czosnkiem, jalapeno i kolendrą z dodatkiem  warzywnych pikli  i sosów na bazie mango i habanero.
  3. z długo gotowanym mięsem z ozora wołowego z dodatkiem pikli warzywnych i sosów na bazie mango i habanero

O prowadzącym:

Marcin Morek - gotowaniem interesuje się od prawie 15 lat, kiedy to pierwszy raz wyjechał do Londynu i zakochał się w kuchni azjatyckiej. Uwielbia dalekie podróże, podczas których zawsze kosztuje nowych dań i uczy się lokalnej kuchni "od podszewki".
Z biegiem lat jego preferencje kulinarne robiły się coraz bardziej "pikantne", stąd jego zainteresowanie kuchnią tajską i meksykańską właśnie.
Od dwóch lat prowadzi w Pracowni SMAKU zamknięte warsztaty kulinarne dla grup. 
Współpracuje też z Biobazarem, dla którego przygotowuje oryginalne tajskie i hinduskie pasty curry oraz swoje autorskie sosy.

Details

Date:
23 marca
Time:
18:00 - 21:00
Cost:
225zł
Warsztaty Category:

Miejsce

Pracownia Smaku

Organizator

Pracownia Smaku

Zapisz się