Ładowanie Warsztaty

« Wszystkie warszataty

  • Te warsztaty już się odbyły.
nachos

Warsztaty z Marcinem Morkiem – Ale Meksyk!

15 października 18:00 - 21:00

200zł

Zapraszamy na kolejne warsztaty z Marcinem Morkiem i gorącą kuchnią meksykańską.

Ale Meksyk!

Kuchnia meksykańska jest pełna temperamentu.
Słoneczna jak ich wszechobecna kukurydza, rozgrzewająca niczym papryczki habanero, temperamentna jak pikantne sosy, konkretna jak gar chilli con carne.
Naszym przewodnikiem po tej kuchni będzie Marcin Morek, który zabierze Was w świat gorących jak plaże Acapulco dań i przygotuje z Wami tak popularne klasyki jak chilli con carne, burrito czy nachos. Sami ukręcicie też tradycyjne guacamole.
Podczas warsztatu skosztujecie też oryginalnych, ręcznie robionych przez Marcina meksykańskich sosów PESOS, które dodatkowo podkręcą każde danie.

MENU:

  • chilli con carne, czyli klasyczne danie na bazie mielonej wołowiny z fasolą i pomidorami
  • drobiowe burrito, czyli grillowany kurczak w przyprawach z piklami z cebuli , ogórków i rzodkiewki sosami na bazie mango i habanero
  • ręcznie robione, tradycyjne guacamole
  • nachosy z cheedarem, salsą i dodatkiem chilli con carne

O prowadzącym:

Marcin Morek - gotowaniem interesuje się od prawie 15 lat, kiedy to pierwszy raz wyjechał do Londynu i zakochał się w kuchni azjatyckiej. Uwielbia dalekie podróże, podczas których zawsze kosztuje nowych dań i uczy się lokalnej kuchni "od podszewki".
Z biegiem lat jego preferencje kulinarne robiły się coraz bardziej "pikantne", stąd jego zainteresowanie kuchnią tajską i meksykańską właśnie.
Od dwóch lat prowadzi w Pracowni SMAKU zamknięte warsztaty kulinarne dla grup. 
Współpracuje też z Biobazarem, dla którego przygotowuje oryginalne tajskie i hinduskie pasty curry oraz swoje autorskie sosy.

Details

Date:
15 października
Time:
18:00 - 21:00
Cost:
200zł
Warsztaty Category:

Miejsce

Pracownia Smaku

Organizator

Pracownia Smaku

Zapisz się