Ładowanie Warsztaty

« Wszystkie warszataty

  • Te warsztaty już się odbyły.
Asian Food: Ingredients for Asian Cooking Still LIfe

Warsztaty z Marcinem Morkiem- SMAKI AZJI

1 października 18:00 - 21:00

200zł

Zapraszamy na kolejną edycję warsztatów z aromatycznej kuchni AZJATYCKIEJ. W tajniki jednej z najpopularniejszych kuchni na świecie zabierze Was Marcin Morek, którego część z Was miała okazje już poznać.

Olbrzymia różnorodność – to pierwsze słowo, które przychodzi na myśl, kiedy myślimy o kuchni Azjatyckiej.  Jedno jednak jest pewne: wśród szerokiego wachlarzu egzotycznych smaków na pewno każdy znajdzie coś dla siebie. Smaki Azji to bez wątpienia soczyste mango, charakterystyczna w smaku kolendra czy trawa cytrynowa, której smak wzbogaca wiele dań.

Dania kuchnia Azjatyckiej to niepowtarzalna mieszanka smaków: ostrość, słodycz, gorycz, kwaśność i słoność. Tak właśnie smakuje prawdziwa Azja, doznania smakowe gwarantowane! Podczas podróży kulinarnej poznacie takie składniki jak liść kafiru, trawa cytrynowa, korzeń galangalu, a przyrządzone własnoręcznie aromatyczne dania zjecie we wspólnym gronie.

Poznaj azjatyckie klasyki:

W menu znajdzie się miejsce dla tajskiego klasyka - zupa Tom Kha Gai. Będzie też curry z wołowiną na bazie domowej pasty oraz deser z najpopularniejszych w Azji owoców - mango.

Nie zapominamy o zielonej paście curry, którą przygotujecie własnoręcznie z aromatycznego imbiru, ganalgalu w smaku podobnego do imbiu, czosnku, szalotki, liści kafiru i trawy cytrynowej.

MENU:

  •  tajska zupa Tom Kha Gai z krewetkami
  •  zielone curry z wołowiną
  •  domowa pasta curry
  •  deser mango lassi

O prowadzącym:

Marcin Morek - gotowaniem interesuje się od prawie 15 lat, kiedy to pierwszy raz wyjechał do Londynu i zakochał się w kuchni azjatyckiej. Uwielbia dalekie podróże, podczas których zawsze kosztuje nowych dań i uczy się lokalnej kuchni "od podszewki".
Z biegiem lat jego preferencje kulinarne robiły się coraz bardziej "pikantne", stąd jego zainteresowanie kuchnią tajską i meksykańską właśnie.
Od dwóch lat prowadzi w Pracowni SMAKU zamknięte warsztaty kulinarne dla grup. 
Współpracuje też z Biobazarem, dla którego przygotowuje oryginalne tajskie i hinduskie pasty curry oraz swoje autorskie sosy.

Details

Date:
1 października
Time:
18:00 - 21:00
Cost:
200zł
Warsztaty Category:

Miejsce

Pracownia Smaku

Organizator

Pracownia Smaku

Zapisz się