Ładowanie Warsztaty

« Wszystkie warszataty

  • Te warsztaty już się odbyły.
Asian Food: Ingredients for Asian Cooking Still LIfe

Warsztaty z Marcinem Morkiem- SMAKI AZJI #2

9 stycznia 18:00 - 21:00

200zł

Zapraszamy na kolejną edycję warsztatów z aromatycznej kuchni AZJATYCKIEJ. Nowe menu, nowe smaki.

W tajniki jednej z najpopularniejszych kuchni na świecie zabierze Was Marcin Morek, którego część z Was miała okazje już poznać.

Olbrzymia różnorodność – to pierwsze słowo, które przychodzi na myśl, kiedy myślimy o kuchni Azjatyckiej.  Jedno jednak jest pewne: wśród szerokiego wachlarzu egzotycznych smaków na pewno każdy znajdzie coś dla siebie. Smaki Azji to bez wątpienia soczyste mango, charakterystyczna w smaku kolendra czy trawa cytrynowa, której smak wzbogaca wiele dań.

 

Dania kuchnia Azjatyckiej to niepowtarzalna mieszanka smaków: ostrość, słodycz, gorycz, kwaśność i słoność. Tak właśnie smakuje prawdziwa Azja, doznania smakowe gwarantowane! Nowe menu Marcina skupi na jednym z bardziej popularnych dań w Azji, czyli Satayu z kurczaka. Przygotujecie również wolno gotowaną wołowinę z aromatycznymi przyprawami. Nie zabraknie klasyku tej kuchni, czyli lemoniady z trawą cytrynową. 

 

MENU:

  • Satay`e z Kurczaka
    Kawałki kurczaka z grilla marynowane w aromatycznej paście na bazie trawy cytrynowej , chilli , czosnku i wielu innych składników podawane z  orzechowym sosem.
    Jedno z najbardziej popularnych dań w Azji południowo - wschodniej , które można spotkać na ulicach straganach i nocnych targach we wszystkich krajach tego regionu lecz oryginalnie  pochodzi z Malezji . Zarówno  Marynatę i sos przygotujemy  od podstaw
  • Rendang Wołowy
    Wolno gotowana wołowina z aromatycznymi przyprawami ( cynamon , liście kaffiru, pieprz kardamon i inne ) tamaryndowcem, mlekiem kokosowym  i z pastą  przygotowaną z chilli , czosnku , imbiru i trawy cytrynowej. Podawany z ryżem i warzywnymi piklami.

    Jedno z najbardziej tradycyjnych i popularnych dań w Malezji.
  • Lemoniada z trawą cytrynową, limonką i liśćmi kaffiru

O prowadzącym:

Marcin Morek - gotowaniem interesuje się od prawie 15 lat, kiedy to pierwszy raz wyjechał do Londynu i zakochał się w kuchni azjatyckiej. Uwielbia dalekie podróże, podczas których zawsze kosztuje nowych dań i uczy się lokalnej kuchni "od podszewki".
Z biegiem lat jego preferencje kulinarne robiły się coraz bardziej "pikantne", stąd jego zainteresowanie kuchnią tajską i meksykańską właśnie.
Od dwóch lat prowadzi w Pracowni SMAKU zamknięte warsztaty kulinarne dla grup. 
Współpracuje też z Biobazarem, dla którego przygotowuje oryginalne tajskie i hinduskie pasty curry oraz swoje autorskie sosy.

Details

Date:
9 stycznia
Time:
18:00 - 21:00
Cost:
200zł
Warsztaty Category:

Miejsce

Pracownia Smaku

Organizator

Pracownia Smaku

Zapisz się