Ładowanie Warsztaty

« Wszystkie warszataty

  • Te warsztaty już się odbyły.
makaroons

Warsztaty z Pascalem Chevriaux – Francuskie makaroniki

9 lutego 10:00 - 14:30

240zł

Zapraszamy na długo wyczekiwane spotkanie z mistrzem francuskiego cukiernictwa - Pascalem Chevriaux - i prawdziwymi francuskimi makaronikami! 

Być jak francuski cukiernik

Nasz warsztat będzie miał za zadanie pokazać Wam, że nawet w domu możecie stać się mistrzem tych francuskich cudeniek i obalić mity o niemożliwości ich samodzielnego przygotowania.

Nauczycie się, jak od podstaw należycie przyrządzać bezę do makaroników, jakich składników używać i gdzie je kupować, a także jak pracować z rękawem cukierniczym, upiec bezę, przygotować kremy do ciasteczek, jak je potem złożyć i jak przechowywać. Słowem – najpopularniejsze francuskie ciasteczko bez żadych tajemnic!

Dodatkowo, podczas najbliższych zajęć skupimy się na smakach kremów uwielbianych przez niemal wszystkich – czekoladzie i kremie cytrynowym.

A to, co upieczceie, zabierzecie do domu.

Czas trwania warsztatu: ok 4-4,5h

 

Elementy warsztatu:

  • makaroniki z kremem lemon curd
  • makaroniki z ganaszem czekoladowym
  • przygotowanie bazy do makaroników
  • praca z rękawem cukierniczym
  • pieczenie bezy
  • przygotowywanie czekoladowego ganache i kremu karmelowowego z solonym masłem
  • składanie i przechowywanie makaroników

O prowadzącym:

PASCAL CHEVRIAUX - Paryżanin i cukiernik z wieloletnim stażem, który przez 15 lat mieszkał w Los Angeles i Nowym Jorku, gdzie dbał o podniebienia tamtejszej klienteli, pracując we francuskich restauracjach i prowadząc własną firmę cateringową. Aktualnie prowadzi warsztaty w całej Polsce, wprowadzając ambitnych amatorów słodkości w tajemnice francuskiego cukiernictwa.

Details

Date:
9 lutego
Time:
10:00 - 14:30
Cost:
240zł
Warsztaty Category:

Miejsce

Pracownia Smaku

Organizator

Pracownia Smaku

Zapisz się