fbpx
Ładowanie Warsztaty

« Wszystkie warszataty

  • Te warsztaty już się odbyły.
Lunch Party

Warsztaty z Przemkiem Błaszczykiem – Wielkanoc

25 marca 18:00 - 21:30

250zł

Zapraszamy na inny niż wszystkie warsztat wielkanocny z szefem Przemkiem Błaszczykiem.

 

Autorska Wielkanoc

Niby klasyka gatunku: domowa biała kiełbasa, chrzan, sernik. Wiadomo. 
Dajcie się zaskoczyć autorskiemu menu szefa, a potem sami zaskoczcie domowników przy świątecznym stole.
Po tym warsztacie żadne święta nie będą już takie same. 

MENU:

Domowa biała kiełbasa, mostarda z pieczonego czosnku

Krem z chrzanu z rukwią i jajkiem w koszulce 

Gicz jagnięca w cydrze z zapiekanką warzywną i sałatami z jajkiem Mimoza

Sernik jak Pascha z likierem jajecznym własnej produkcji

 

O prowadzącym:

Przemek Błaszczyk - reprezentant nowej fali polskich kucharzy. Wychowany przez Kurta Schellera, gromadził doświadczenie i rozwijał się podczas podróży po europie. Jest kulinarnym kosmopolitą, rozmiłowanym w tradycji i lokalnych produktach.

Otwarcie autorskiego Mañana bistro & wine bar w 2009 roku wyznaczyło zupełnie nowy kierunek rozwoju sztuki gotowania w regionie. Jako pierwszy na Śląsku otrzymał dla siebie i Mañany rekomendację Slow Food Polska „za pionierskie na Śląsku wyszukiwanie wybornych produktów z różnych regionów Polski, oraz ich autorską i mistrzowską interpretację kulinarną“.

W żółtym przewodniku o międzynarodowej renomie „Gault & Millau” Mañana otrzymała dwie czapki, a trzydziestolatek Przemek Błaszczyk tytuł „szef jutra“ w południowej Polsce.

Dotarcie do finału drugiej edycji programu „Top Chef” Polska oraz wygrany w jednym z odcinków staż w hiszpańskiej restauracji Arzak, posiadającej trzy gwiazdki michelin, wzbogaciło warsztat i doświadczenie Przemka, stawiając go w czołówce najlepszych kucharzy w Polsce.

Do niedawna Przemek był szefem kuchni autorskiego Mańana bistro & wine bar, gdzie odpowiedzialny był także za selekcję win, za co otrzymał grand prix Magazynu Wino w 2017 roku. Ponadto jest patronem kuchni w Cooler Food w Katowicach oraz dobrym duchem Sezo’novo - letniego konceptu gastronomicznego w katowickim parku, który współtworzy wraz z dwójką przyjaciół. Sukces letniego projektu przekuli w całoroczny restobar w centrum Katowic o nazwie ’novo.

Details

Date:
25 marca
Time:
18:00 - 21:30
Cost:
250zł
Warsztaty Category:

Miejsce

Pracownia Smaku

Organizator

Pracownia Smaku

Zapisz się