Ładowanie Warsztaty

« Wszystkie warszataty

  • Te warsztaty już się odbyły.
1539270340756_totopho-1-36

Warsztaty z Pyza Made in Poland – Kuchnia wietnamska cz.2

23 lutego 10:00 - 14:00

215zł

Zapraszamy na drugie już warsztaty kuchni wietnamskiej z Wiktorią Górecką w Pracowni SMAKU.  

 

Bogactwo przypraw.

Kto raz rozsmakował się w kuchni wietnamskiej, będzie poszukiwał jej smaków, gdyż niewątpliwie oczarowuje ona i rozkochuje.
Jej flagowym daniem jest aromatyczna zupa pho, której najważniejszym elementem jest odpowiednia mieszanka przypraw - m.in. imbiru, anyżu, cynamonu. 
Wietnam to także wszechobecne sajgonki w wersji świeżej lub smażonej, szybkie, acz pełne smaku dania z woka, zielona kolendra oraz inne typowe dla Wietnamu zioła i dodatki.
Jeśli Wy też tęsknicie za smakiem idealnego pho lub wręcz przeciwnie - jeszcze nie rozsmakowaliście się w tej kuchni - ten warsztat jest dla Was.

 

MENU:

- Nộm hoa chuối - sałatka z kwiatów bananowca z wieprzowiną i krewetkami
- Nem cuốn - summer rolls (surowe/świeże sajgonki) 
- Phở gà – wietnamska, aromatyczna zupa z kurczakiem i makaronem ryżowym
- sinh tố bơ cà phê - wietnamski koktajl z awokado i kawą

 

O prowadzącej:

Wiktoria Górecka – autorka bloga Pyza made in Poland, psycholog kultury i jedzenia oraz psychodietetyk; wykładowca Food Studies i trener kuchni wietnamskiej Instytutu Sztuki Kulinarnej.
Miłość do wietnamskich smaków przywiodła ją do Hanoi, w którym przez rok eksplorowała lokalny rynek gastronomiczny i gdzie wraca od 11 lat. Chętnie dzieli się tajnikami azjatyckich kuchni, inspirując do wzbogacania własnej diety w egzotyczne przysmaki, podpowiadając jak znaleźć potrzebne składniki lub zastąpić je produktami dostępnymi lokalnie.

Details

Date:
23 lutego
Time:
10:00 - 14:00
Cost:
215zł
Warsztaty Category:

Miejsce

Pracownia Smaku

Organizator

Pracownia Smaku

Zapisz się