Ładowanie Warsztaty

« Wszystkie warszataty

  • Te warsztaty już się odbyły.
letterbox_Vegetarian-pho-with-tofu-2-593

Warsztaty z Pyza Made in Poland – Wege Wietnam

21 marca 10:00 - 14:00

240zł

Zapraszamy po raz drugi w tym roku na warsztaty kuchni wietnamskiejw odsłonie wegetariańskiej z ekspertką w tej dziedzinie - Wiktorią Górecką, autorką bloga Pyza Made in Poland. 

Kto raz rozsmakował się w kuchni wietnamskiej, będzie poszukiwał jej smaków, gdyż niewątpliwie oczarowuje ona i rozkochuje. Wiktoria przygotowała nowe wegetariańskiej menu, które jest niczym emocjonująca wyprawa do Wietnamu, pełna zapachów i smaków od których może zakręcić się w głowie.

Każdy z przepisów uzupełniony jest sporą, ale lekkostrawną dawką wiedzy o składnikach, metodach ich najlepszego wykorzystania oraz przechowywania. To gwarancja nie tylko smacznej uczty finiszującej warsztaty, ale i łatwego przeniesienia smaków Wietnamu do własnej kuchni. 

Jeśli Wy też tęsknicie za smakiem wege Wietnamu - lub jeszcze nie rozsmakowaliście się w tej kuchni - ten warsztat jest dla Was.

MENU:

Zupa phở na bazie warzyw i grzybów

Kokosowe naleśniki bánh xèo z orzechami nerkowca, boczniakami i kiełkami mung

Stir fry ze szpinaku wodnego - morning glory (rau muống xào tỏi)

Nộm buổi - sałatka z pomelo z aromatycznym ziołami

Deser z owocami i galaretką kokosową - chè thập cẩm

 

O prowadzącej:

Wiktoria Górecka – autorka bloga Pyza made in Poland, psycholog kultury i jedzenia oraz psychodietetyk. Miłość do wietnamskich smaków przywiodła ją do Hanoi, w którym przez rok eksplorowała lokalny rynek gastronomiczny i gdzie wraca od 11 lat. Chętnie dzieli się tajnikami azjatyckich kuchni, inspirując do wzbogacania własnej diety w egzotyczne przysmaki, podpowiadając jak znaleźć potrzebne składniki lub zastąpić je produktami dostępnymi lokalnie.

Details

Date:
21 marca
Time:
10:00 - 14:00
Cost:
240zł
Warsztaty Category:

Miejsce

Pracownia Smaku

Organizator

Pracownia Smaku

Zapisz się