Ładowanie Warsztaty

« Wszystkie warszataty

  • Te warsztaty już się odbyły.
Ciasto-jocodne-z-truskawkami2

Warsztaty z siostrami Domowe Wypieki – TORTY

25 maja 10:00 - 14:00

250zł

Zapraszamy na warsztat cukierniczy z Justyną i Dorotą, czyli siostrami Pszczółkami.
Po raz kolejny zajmiemy się pięknymi tortami przygotowywanymi francuską metodą pate decor.

 

Twój popisowy tort

Na warsztatach uczestnicy będą pracować w parach, a każda z nich przygotuje razem jeden tort.
Zajmiemy się klasyczną francuską techniką dekorowania  “patissiere pate decor”, wykorzystywaną do przygotowywania tortów o charakterystycznych kolorowych wzorach.
Ogromną zaletą tej "sztuki dekorowania" jest to, że sami możemy dopasować wzór i kolorystykę tortu odpowiednio do danej okazji.

Poza imponującą dekoracją tort zachwyci Was też kompozycją, gdyż połączymy w nim różne smaki i tekstury, m.in. jedwabisty cytrusowy krem, malinową żelkę, kokosową bezę i temperowaną czekoladę.

A poznana na warsztacie technika da nam pole do dalszych cukierniczych eksperymentów.

 

Program warsztatu:

  • przygotowanie ciasta pate decor
  • przygotowanie ciasta pate joconde do tworzenia oryginalnych wzorów na torcie
  • krem limonkowo - cytrynowy
  • żelka malinowa
  • bezowy biszkopt kokosowy
  • dyski z temperowanej czekolady
  • składanie tortu

 

O prowadzących:

Justyna Pszczółka i Dorota Habdas – siostry, uczestniczki II edycji programu „Bake Off - Ale Ciacho”. Autorki słodkiej strony www.domowe-wypieki.com. Oprócz pieczenia dziewczyny zawodowo zajmują się fotografią kulinarną. Na swoim koncie mają współpracę z takimi firmami jak: Polski Cukier, Gellwe, Netto Polska. W TVP3 prowadzą swój autorski program kulinarny.
Chętnie dzielą się swoją wiedzą cukierniczą na warsztatach kulinarnych z dzieciakami i osobami dorosłymi. Możliwość spotkania się z ludźmi w kuchni to wspaniały czas!

Details

Date:
25 maja
Time:
10:00 - 14:00
Cost:
250zł
Warsztaty Category:

Miejsce

Pracownia Smaku

Organizator

Pracownia Smaku

Zapisz się