fbpx
Ładowanie Warsztaty

« Wszystkie warszataty

  • Te warsztaty już się odbyły.
Warsztaty Świadome odżywianie roślinne ze Smakoterapią

Warsztaty Świadome odżywianie roślinne ze Smakoterapią

26 kwietnia 10:00 - 14:00

330zł

Zapraszamy na smakowite warsztaty z Iwoną Zasuwą.  Roślinne menu na wiosnę - dbałość o własny dobrostan i matkę Ziemię.

 

Masowa produkcja żywności, w tym przede wszystkim przemysł mięsny,  już dawno przestała służyć naszemu zdrowiu a jej konsekwencje sięgają głęboko, naruszając ekosystem, stawiając pod znakiem zapytania przyszłość całej naszej planety. Jakich dokonywać wyborów by ograniczyć ten negatywny  proces? Czy nasze codzienne wybory mają znaczenie?

 

W trosce o zdrowie i przyszłość dla nas i naszych dzieci przyjrzymy się naszemu codziennemu menu, przygotujemy pyszne dania roślinne.

Więcej warzyw na talerzu!

Mniej mięsa i nabiału!

Więcej różnorodnych produktów naturalnych!

Bez całodniowego stania przy garach!

Szybkie, dobre, zdrowe patenty na smaczne, pożywne potrawy!

 

To co jemy buduje nasze ciała, to co wkładamy do sklepowego koszyka - może budować lub rujnować naszą planetę. Zapraszam na warsztaty świadomego odżywianie ze Smakoterapią.

W planie odrobina teorii i praktyczne wspólne przyrządzanie posiłków z roślin. Kuchnia roślinna jest różnorodna, kolorowa, przepyszna i często zaskakująca.  Nie musisz być wegetarianinem lub weganinem! Wystarczy, że zechcesz świadomie komponować swoje menu, z dbałością o swoje ciało i naszą planetę.

 

Menu:

1. kiełkowanie nasion - w jakim celu jemy kiełki? Porady praktyczne i degustacja

2. placki z kiełków ciecierzycy

3. fermentowanie warzyw i owoców - zasady i cele fermentacji, praktyczne porady i degustacja

  • lemoniada z ananasa
  • kombucha z ziołami
  • kiszone rzodkiewki
  • domowe kimchi
  • salsa z ogórkami i cukinią

4. pasta banalna - genialna pachnąca bazylią

5. hummus buraczany ze słonecznikiem

6. wiosenna zupa botwinkowa wegańska - zabielana

7. warzywna szybka potrawka jednogarnkowa

8. domowe kule kokosowe - najszybsza dawka energii i dobrego smaku słodkiego

O Smakoterapii:

Iwona Zasuwa - muzyk i pedagog (emisja głosu, sztuka dla dzieci). Na co dzień jest jedną z najbardziej cenionych wokalistek sesyjnych i chórzystek na polskim rynku muzycznym. Od 20 lat bierze udział w niemal wszystkich projektach muzycznych Kayah.

Równorzędną jej pasją jest gotowanie a motto jej kuchni oparte jest o założenia medycyny profilaktycznej (hipokratejskiej) czyli jak żyć (co jeść) żeby nie chorować. Mama małego alergika, autorka strony smakoterapia.pl, autorka przepisów oraz prowadząca w programie Ugotuj mi Mamo oraz Ugotuj mi Mamo 2 (2014-2015r) na antenie kuchni+. Edukatorka żywieniowa: autorka cykli edukacyjnych dla dorosłych – „Żyj i jedz zdrowo” oraz warsztatów kulinarnych dla dorosłych, twórczyni Akademii Smakoterapii dla Dzieci (edukacyjno – kulinarnej). Społeczniczka: założycielka kooperatywy Smakoterapia w Warszawie zajmującej się tworzeniem środowiska dla producentów dobrej, zdrowej żywności i ich odbiorców. Zafascynowana leczeniem za pomocą naturalnego żywienia. Posiada niezwykłą łatwość wymyślania ciekawych przepisów na smaczne i zdrowe potrawy mimo ograniczeń dietetycznych, jakie musiała zastosować w swojej kuchni (bez cukru, bez nabiału, w większości potraw bez glutenu, wegetariańskie lub wegańskie). Przez Czytelników nazywana jest Królową Kaszy Jaglanej. W 2017 roku wydała długo wyczekiwaną i bestsellerową już książkę "Smakoterapia. Kuchnia roślinna bez glutenu, nabiału i cukru", we wrześniu 2018 roku światło dzienne ujrzała jej kontynuacja "Smakoterapia 2".

Details

Date:
26 kwietnia
Time:
10:00 - 14:00
Cost:
330zł
Warsztaty Category:

Miejsce

Pracownia Smaku

Organizator

Pracownia Smaku

Zapisz się