fbpx
Ładowanie Warsztaty

« Wszystkie warszataty

  • Te warsztaty już się odbyły.
włoska akademia z edoardo mallozzim (1)

WŁOSKA AKADEMIA Z EDOARDO MALLOZZIM – MIĘSA NA WŁOSKIM STOLE

6 kwietnia 18:00 - 21:00

200zł

Buongiorno!

Przygotowaliśmy dla Was cykl 10 spotkań tym razem w stylu włoskim. Przez 10 miesięcy - do września do czerwca - będziemy poznawać i smakować prawdziwych Włoch, do których zabierze nas włoski Chef Edoardo Mallozzi

Buona Appetit!

Wszyscy kochamy włoskie klasyki - aksamitne tiramisu z obłędną masą z mascarpone, miękką focaccie z pachnącym rozmarynem czy ravioli, którego ciasto jest idealne a farsz rozpływa się w ustach! Jeśli nie mieliście odwagi lub wam nie wyszło jedno z tych dań to najlepsza okazja, aby dołączyć do Włoskiej Akademii Edoardo i poznać klasyki kuchni włoskiej od samego mistrza.

Po całym cyklu:

Poznasz najpopularniejsze dania kuchni włoskiej. Dowiesz się jak wybierać świeże i najbardziej wartościowe włoskie produkty. Nauczysz się łączyć smaki i komponować dania poznając włoską kuchnię od podszewki. Na każdych warsztatach nasz boski szef kuchni pokaże Wam kilka odsłon jednego dania, na pewno nie będzie nudno!

Bohaterowie miesiąca.

Każde spotkanie skupi się na innych historiach kulinarnych prosto z Włoch w kilku odsłonach.

Kwiecień - Mięsa na Włoskim stole

 

Kuchnia Włoska to nie tylko makarony i boskie tiramisu. W kwietniu pod noże bierzemy mięsa!

Edoardo skomponował dla Was oryginalne menu, z pysznymi dodatkami. Pokaże Wam, które kąski są najlepsze i jak się z nimi obchodzić w kuchni. Dodatki, one odgrywają ogromną rolę, będą to cudowne w, warzywa sezonowe i zioła, podkręcające smak potrwa. Przygotujecie między innymi włoski - boski klasyk Saltina bocca alla Romana - soczyste kotlety cielęce z plasterkiem szynki parmeńskiej z listkiem szałwii.  

Buon appetito!

 

MENU:

  • Saltina bocca alla Romana - kotlety cielęce z szynką parmeńską i listkiem szałwii, podane brokułami i sosem na bazie oliwy, masła i wina z cytryną.
  • Żeberka wieprzowe gotowane z warzywami, serwowane z polentą i sosem winno - pomidorowym.
  • Mięso z królika podane z pomidorami, oliwkami, włoskim boczkiem panchetta i purée z ziemniaków.

 

Roczny rozkład jazdy:

#1  23.09 – Włoskie wariacje na temat risotto

#2 07.10  – Spaghetti w kilku odsłonach

 #3 04.11  - Foccacia i spółka 

#4 09.12  - Tortellini 

#5 27.01  -Włoskie słodkości 

#6  24.02 -Ryby w włoskim stylu

#7 16.03  - Ravioli różnie nadziane

#8 06.04  - Mięsa na włoskim stole

#9 04.05 -  Tagliatelle nie jedno mają imię

#10 01.06 – Włoskie Wege

O prowadzącym:

EDOARDO MALLOZZI pochodzi z centralnej części Półwyspu Apenińskiego i jest zawodowym kucharzem z ponad 25-letnim stażem. Na swojej kulinarnej drodze przeszedł pracę zarówno w małych rodzinnych trattoriach jak i dużych restauracjach zdobywających międzynarodowe nagrody. Od 2011 roku mieszka w Polsce i pomaga restauratorom i kucharzom prowadzić restauracje z prawdziwą kuchnią włoską. W 2016 roku jako Chef Kuchni został wyróżniony przez Przewodnik Kulinarny Gault & Millau Polska, a o jego deserze tiramisu napisano, że lepszego próżno szukać nawet we Włoszech.

Details

Date:
6 kwietnia
Time:
18:00 - 21:00
Cost:
200zł
Warsztaty Category:

Miejsce

Pracownia Smaku

Organizator

Pracownia Smaku

Zapisz się