fbpx
Ładowanie Warsztaty

« Wszystkie warszataty

  • Te warsztaty już się odbyły.
sardines-1489630_1920

Włoska Akademia z Edoardo Mallozzim – Ryby we Włoskim stylu

24 lutego 18:00 - 21:00

200zł

 

Buongiorno!

Przygotowaliśmy dla Was cykl 10 spotkań tym razem w stylu włoskim. Przez 10 miesięcy - do września do czerwca - będziemy poznawać i smakować prawdziwych Włoch, do których zabierze nas włoski Chef Edoardo Mallozzi

Buona Appetit!

Wszyscy kochamy włoskie klasyki - aksamitne tiramisu z obłędną masą z mascarpone, miękką focaccie z pachnącym rozmarynem czy ravioli, którego ciasto jest idealne a farsz rozpływa się w ustach! Jeśli nie mieliście odwagi lub wam nie wyszło jedno z tych dań to najlepsza okazja, aby dołączyć do Włoskiej Akademii Edoardo i poznać klasyki kuchni włoskiej od samego mistrza.

Po całym cyklu:

Poznasz najpopularniejsze dania kuchni włoskiej. Dowiesz się jak wybierać świeże i najbardziej wartościowe włoskie produkty. Nauczysz się łączyć smaki i komponować dania poznając włoską kuchnię od podszewki. Na każdych warsztatach nasz boski szef kuchni pokaże Wam kilka odsłon jednego dania, na pewno nie będzie nudno!

Bohaterowie miesiąca.

Każde spotkanie skupi się na innych historiach kulinarnych prosto z Włoch w kilku odsłonach.

Luty - Ryby we Włoskim stylu 

 

Zabierzemy Was tym razem nad morze. Nie ma wątpliwości – ryby są zdrowe i powinno się je jeść dwa razy w tygodniu. Edoardo podzieli się z Wami swoimi ulubionymi przepisami z rybami w roli głównej, w nietypowym wydaniu. Królować będzie łosoś, z którego przygotujecie wyśmienity tatar z awokado w genialnym sosie z tuńczyka, do tego wszystkiego włoskie grissini. Nie może zabraknąć dorady zapiekanej pod ziemniakami w kremowym sosie z borowików. Wisienką na torcie będzie mus z dorsza i ricotty - brzmi pysznie! Podacie go z polentą i brokułami. Buon appetito!

 

MENU:

 

Marynowany tatar z łososia z avocado, sosem z tuńczyka i grissini.

Dorada zapiekana pod pierzynką z ziemniaków i sosem borowikowym.

Mus z dorsza i ricotty podany z polentą i brokułami.

 

Roczny rozkład jazdy:

#1  23.09 – Włoskie wariacje na temat risotto

#2 07.10  – Spaghetti w kilku odsłonach

 #3 04.11  - Foccacia i spółka 

#4 09.12  - Tortellini 

#5 27.01  -Włoskie słodkości 

#6  24.02 -Ryby w włoskim stylu

#7 02.03  - Ravioli różnie nadziane

#8 06.04  - Mięsa na włoski stole

#9 04.05 -  Tagliatelle nie jedno mają imię

#10 01.06 – Włoskie Wege

O prowadzącym:

EDOARDO MALLOZZI pochodzi z centralnej części Półwyspu Apenińskiego i jest zawodowym kucharzem z ponad 25-letnim stażem. Na swojej kulinarnej drodze przeszedł pracę zarówno w małych rodzinnych trattoriach jak i dużych restauracjach zdobywających międzynarodowe nagrody. Od 2011 roku mieszka w Polsce i pomaga restauratorom i kucharzom prowadzić restauracje z prawdziwą kuchnią włoską. W 2016 roku jako Chef Kuchni został wyróżniony przez Przewodnik Kulinarny Gault & Millau Polska, a o jego deserze tiramisu napisano, że lepszego próżno szukać nawet we Włoszech.

Details

Date:
24 lutego
Time:
18:00 - 21:00
Cost:
200zł
Warsztaty Category:

Miejsce

Pracownia Smaku

Organizator

Pracownia Smaku

Zapisz się