Ładowanie Warsztaty

« Wszystkie warszataty

  • Te warsztaty już się odbyły.
grafiki FB Pracownia SMAKU-7

Zmysłowe Walentynki dla Par z Charliem Daigneaultem

14 lutego 18:00 - 21:00

400zł

Zapraszamy wszystkich Zakochanych na nasze zmysłowem Walentynki dla par. Specjalnie dla Was tego dnia gotuje nasz czarujący Kanadyjczyk Charles Daigneault.

 

Przez żołądek do serca.

Nie od dziś wiadomo, że do serca ukochanej czy ukochanego najłatwiej trafić... przez żołądek!
Przygotowanie dla drugiej połówki wyjątkowej kolacji niewątpliwie jest romantyczne, ale zdecydowanie bardziej kuszące jest wspólne gotowanie.
Podczas tego wyjątkowego dnia, jakim są Walentynki, zapraszamy Was do naszej pięknej Pracowni SMAKU, by pod wodzą uroczego Charliego przygotować uwodzicielską kolację pełną afrodyzjaków, którą później, w asyście dobrego wina, wspólnie degustować.
Już samo czytanie menu spowoduje u Was szybsze bicie serca i gęsią skórkę.

Krzątanie się razem przy blacie, kosztowanie i karmienie się nawzajem, niecierpliwe czekanie na efekt, wreszcie wielki, romantyczny finał przy świecach, z kieliszkiem wina w ręce. Czyż to nie jest scenariusz idealny?

 

MENU: 

przystawka
sałatka landaise z rozpływającą się w ustach piersią kaczki, idealnym jajkiem poche i aromatycznym dressingiem

danie główne
marynowany w ziołowym pesto comber jagnięcy skąpany w esencjonalnym sosie na bazie czerwonego wina, podawany z fikuśnymi warzywami i kremowym kaszotto

deser
wieńczący wieczór, idealny suflet czekoladowy 

 

do kolacji: podbijające smak i doznania czerwone wino
do deseru: uderzające do głowy wino musujące

Podana cena jest ceną za parę, a jedno zarezerwowane miejsce to rezerwacja dla dwóch osób.

O prowadzącym:

Charlie mieszka w Polsce od 2005 roku i jak sam mówi, przyjechał do Polski z Kanady za głosem serca. Gotowanie jest jego wieloletnią pasją, co potwierdził biorąc udział w polskiej edycji programu MasterChef. Dotarł do półfinału i od razu zdobył serca szerokiej widowni i popularność.
Dostał własny program pt. „Domówka”, a dziś gotuje w programach Dzień Dobry TVN i zaraża swą pasją do gotowania rzesze Polaków.
Ten wielki pasjonat kuchni światowej - ze względu na bezpośredniość i showmańską swobodę - został ochrzczony polskim Anthonym Bourdain’em. Został nawet prawą ręką Magdy Gessler w programie „Kuchenne powroty”. Na zlecenie słynnej restauratorki, sprawdzał poziom restauracji, w których przeprowadzane były „Kuchenne rewolucje”. W swojej autorskiej książce “Imprezownik kulinarny” podaje proste i smaczne przepisy na domowe przyjęcia. 

Details

Date:
14 lutego
Time:
18:00 - 21:00
Cost:
400zł
Warsztaty Category:

Miejsce

Pracownia Smaku

Organizator

Pracownia Smaku

Zapisz się