Polityka prywatności

Aby korzystać z naszej strony musisz zakceptować politykę prywatności oraz RODO.
czytaj więcej
Akceptuj Rezygnuj

Nasz zespół

Jolanta Naklicka-Kleser

Serce i rozum Pracowni Smaku. Trenerka kulinarna i pasjonatka dobrego jedzenia.

Miłośniczka sezonowej i lokalnej kuchni. Gotując, poszukuje kompromisu pomiędzy smakiem, zdrowiem i prostotą. Z każdej podróży przywozi nowe przepisy, którymi inspiruje uczestników swoich warsztatów.

Regularnie gotuje w porannym programie "Pytanie na śniadane" TVP2, prowadzi warsztaty i pokazy kulinarne w całej Polsce. Jest autorką czterech książek: „Lodovo” (2017) „Zdrowe przetwory” (2018), "Zdrowe łakocie" (2019) oraz „Zupa dobra na wszystko” (2020). Prywatnie szczęśliwa żona i matka trójki dzieci, która jednego dnia rzuciła pracę aby wstąpić w popularnym programie kulinarnym Masterchef (II edycja).

Serdecznie zapraszam

Prowadzący warsztaty

Miejsce spotkań kuchni całego świata

Polscy i zagraniczni szefowie kuchni, gotujący celebryci, profesjonalni blogerzy i eksperci kulinarni o nietuzinkowej osobowości, którzy kochają gotować i dzielić się swoją wiedzą z innymi.

Jolanta Kleser

Jolanta Kleser

Założycielka Pracowni Smaku. Trenerka kulinarna i pasjonatka dobrego jedzenia.

czytaj więcej
Edoardo Mallozzi

Edoardo Mallozzi

Od 2011 roku mieszka w Polsce i pomaga restauratorom i kucharzom prowadzić restauracje z prawdziwą kuchnią włoską.

czytaj więcej
Marcin Podliński

Marcin Podliński

Sushi to dla Marcina nie tylko praca, ale też pasja, której poświęca całe życie. Od 12 lat zawodowo zajmuje się przygotowaniem sushi na otwartych ...

czytaj więcej
Chef Przemek Błaszczyk

Chef Przemek Błaszczyk

Reprezentant nowej fali polskich kucharzy. Wychowany przez Kurta Schellera, gromadził doświadczenie i rozwijał się podczas podróży po europie. ...

czytaj więcej
Kurt Scheller

Kurt Scheller

Zarażony pasją do gotowania w rodzinnym szwajcarskim domu rozpoczął swoją podróż kulinarną, która z powodzeniem trwa do dzisiaj.

czytaj więcej
Marcin Morek

Marcin Morek

Uwielbia dalekie podróże, podczas których zawsze kosztuje nowych dań i uczy się lokalnej kuchni "od podszewki".

czytaj więcej
Kinga Bałazy

Kinga Bałazy

Dziewczyna, która postanowiła przekuć pasję w profesję i od 10 lat pewnie porusza się ścieżkami gastronomi.

czytaj więcej
Bartosz „Snecz” Dębski

Bartosz „Snecz” Dębski

Zakochany w Azji szef kuchni z nietuzinkowym podejściem do kulinariów.

czytaj więcej
Marlena Starzec

Marlena Starzec

Pasjonatka gotowania i podróży kulinarnych. Uczestniczka X edycji programu MasterChef, w którym w finałowej 14tce skradła serca jurorów ...

czytaj więcej
Bartek Kieżun

Bartek Kieżun

Z wykształcenia antropolog kultury, z zamiłowania kucharz. Miłośnik książek, nie tylko kulinarnych. Publikuje w licznych magazynach kulinarnych i ...

czytaj więcej
Marcin Czubak

Marcin Czubak

Urodzony w Katowicach Szef Kuchni i Piekarz. Swoje doświadczenie zdobywał podczas licznych szkoleń, warsztatów oraz pracy w Szkocji, w Afryce ...

czytaj więcej

Goście Pracowni Smaku

Ina Rybarczyk

Ina Rybarczyk

Blogger-ka i trenerka kulinarna, prowadząca różnego rodzaju szkolenia i warsztaty kulinarne w najlepszych studiach kulinarnych w całej Polsce.

czytaj więcej
Medytujemy

Medytujemy

MEDYTUJEMY, czyli KAROLINA I MACIEK SZACIŁŁO. Ona, dziennikarka, na co dzień pisze reportaże społeczne i wywiady. Jest nauczycielką technik ...

czytaj więcej
Domowe Wypieki

Domowe Wypieki

Justyna Pszczółka i Dorota Pszczółka – Habdas – siostry, uczestniczki II edycji programu „Bake Off – Ale Ciacho”. Autorki słodkiej ...

czytaj więcej
Wegan Nerd

Wegan Nerd

Z wykształcenia graficzka. Prowadzi jeden z najstarszych, najpopularniejszych i najczęściej nagradzanych blogów o tematyce wegańskiej w Polsce. ...

czytaj więcej
Qmam Kaszę

Qmam Kaszę

Maia Sobczak - z wykształcenia psycholog, sięgający ochoczo do psychologii pozytywnej. Dietoterapeutka holistyczna, pracuje w oparciu o ...

czytaj więcej
Tapi Gotuje

Tapi Gotuje

Hindus z pochodzenia, Polak z wyboru. Doskonale radzi sobie z łączeniem tych skrajnie różnych kultur prywatnie oraz zawodowo. W kuchni pozostaje ...

czytaj więcej
Marta Dymek

Marta Dymek

Polska kucharka, autorka książek kulinarnych i bloga „Jadłonomia” oraz aktywistka na rzecz weganizmu. Publicystyka i kulturoznawczyni.

czytaj więcej
Gotuj z Gruzinem

Gotuj z Gruzinem

Gagik Grigoryan pochodzi z gruzińskiego miasta Batumi, dobrze znanego w Polsce ze słynnej piosenki Filipinek. Urodzony w rodzinie ...

czytaj więcej
Aneta Zabiegała

Aneta Zabiegała

Aneta Zabiegała, wiedzę z obszaru kuchni warzywnej czerpała m.in pracując w restauracji Yotama Ottolenhgi w Londynie. Jej kulinarna wyobraźnia ...

czytaj więcej
Jakub Steuermark

Jakub Steuermark

Urodzony i wychowany na warszawskim Powiślu, rocznik 1976. Przez wiele lat pracował w reklamie, ale to nigdy nie była jego prawdziwa pasja. ...

czytaj więcej
Arek Andrzejewski vel Chlebodawca

Arek Andrzejewski vel Chlebodawca

Chleb piecze wszędzie, w każdych okolicznościach i w każdym napotkanym piecu! Jego insygnia to drewniana łyżka i słój z wiekowym zakwasem o ...

czytaj więcej
Inessa Kim

Inessa Kim

Inessa Kim – Koreanka urodzona w Kazachstanie, w Polsce mieszka od ponad 20 lat. Historyk z wykształcenia, gotuje z powołania. Przez 6 lat ...

czytaj więcej
Kuba Korczak

Kuba Korczak

Szef kuchni, ekspert kulinarny, promotor wybitnych produktów i prawdziwego jedzenia. Juror, ambasador oraz wykładowca akademii kulinarnych w ...

czytaj więcej
Małgorzata Filipczak BEZOKRACJA

Małgorzata Filipczak BEZOKRACJA

Cukiernik Freelancer. Pasjonatka cukiernictwa. Właścicielka Studia Bezokracja.  Autorka słodkich przepisów oraz trener kulinarny. Specjalistka od ...

czytaj więcej
Michał Zagórski

Michał Zagórski

Cześć, nazywam się Michał Zagórski zawodowo zacząłem gotować 10 lat temu w Irlandii u boku Chefa Jonha O’Leary w restauracji „West ...

czytaj więcej
Maksymilian Smółka

Maksymilian Smółka

Piekarz i miłośnik dobrego jedzenia, od wielu lat wypieka chleby na zakwasie oraz inne wypieki. Swoje doświadczenie zdobywał w wielu piekarniach ...

czytaj więcej
Natalia Nowak-Bratek

Natalia Nowak-Bratek

Natalia Nowak-Bratek, krakowianka. Z wykształcenia jestem filologiem orientalnym i muzykiem, z zawodu fotografem kulinarnym, który oddał swoje ...

czytaj więcej
Magda Nowaczewska

Magda Nowaczewska

Zwyciężczyni programu MasterChef, autorka książki kulinarnej „ Z miłości do gotowania”, która ciężką pracą i pasją do garów zdobyła kilkuletnie ...

czytaj więcej
Katarzyna Gubała

Katarzyna Gubała

Katarzyna Gubała Ekoosobowość i wege ambasadorka. Promuje zdrowy styl życia w telewizji śniadaniowej, występuje jako kucharz i ekspert w „Pytaniu ...

czytaj więcej
Petar Simić

Petar Simić

Mam na imię Petar Simić i jestem rodowitym Serbem urodzonym w Belgradzie , mieszkam w Polsce od 2008 roku. Z Zawodu jestem kucharzem, szkole ...

czytaj więcej
Ela Hurek OooCiastko

Ela Hurek OooCiastko

Jej specjalnością są torty artystyczne oraz niebanalne słodkości z tradycyjną nutą. Przygoda z cukiernictwem zaczęła się, jak to często bywa, od ...

czytaj więcej
Julien Secher

Julien Secher

Julien Secher gotuje od trzeciego roku życia, a dzieciństwo spędził w kuchni babci. Jak znalazł się w Polsce? Kiedy przyjechał do Krakowa ...

czytaj więcej
Jagoda Strzelecka

Jagoda Strzelecka

Jagoda Strzelecka, założycielka słodkiej marki Blueberry Cakery. Absolwentka Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, od wielu lat związana z działami ...

czytaj więcej
Do góry