
Gieno Mientkiewicz
Kucharz z wykształcenia, smakosz z wyboru. Serowy ekspert. Autor określenia – „sery zagrodowe”, które sam zdefiniował i wytrwale promuje. Przez trzy lata prowadził w kanale Kuchni+ program „Przez dziurkę od sera”. Szkoli, realizuje serowe warsztaty i degustacje. Współtworzył Festiwale Smaku w Grucznie i Sandomierzu. Doradca serowy topowych kucharzy, kancelarii Prezydenta i Premiera za lepszych czasów. […]
Kucharz z wykształcenia, smakosz z wyboru. Serowy ekspert. Autor określenia – „sery zagrodowe”, które sam zdefiniował i wytrwale promuje. Przez trzy lata prowadził w kanale Kuchni+ program „Przez dziurkę od sera”. Szkoli, realizuje serowe warsztaty i degustacje. Współtworzył Festiwale Smaku w Grucznie i Sandomierzu. Doradca serowy topowych kucharzy, kancelarii Prezydenta i Premiera za lepszych czasów. Zagorzały smakosz i sybaryta. Nie umie tańczyć… ale tańczy.