fbpx
Ładowanie Warsztaty

« Wszystkie warszataty

Ramen 28.08.2019-33

Bartek „Snecz” Dębski – Ramen

24 października 10:00 - 14:00

245zł

Warsztaty poświecone jednej z najpopularniejszych potraw kuchnia azjatyckiej. Mowa tutaj o Ramen'ie w wykonaniu Bartka Snecza Dębskiego.  

Podczas części teoretycznej Snecz opowie nam czym charakteryzuje się makaron Ramen. Dowiemy się, na czym polega jego wyjątkowość i czemu tak świetnie nadaje się do tego japońskiego dania.

Poznamy i wspólnie wykonamy wywar Chintan - bogaty i pełny smaku wywar, który będzie bazą do kilku rodzajów ramenu. Nauczymy się, jaka jest różnica pomiędzy Shio, Shoyu i Miso ramen, oraz które orientalne dodatki się z nimi idealnie komponują.

MENU:

- Japońska przystawka od Szefa Kuchni
- Shio Ramen z siekanym kurczakiem, kukurydzą, szczypiorkiem, olejem z krewetek i Nori
- Miso Ramen z boczniakiem w Hoisin, cebulą, rzodkiewką, olejem chilli, Nori i czarnym sezamem
- Shoyu Ramen z Chashu podany z jajkiem Ajitsuke, bambusem Menma, olejem z palonego czosnku, szczypiorkiem, Nori oraz sezamem

O prowadzącym:

Bartosz „Snecz” Dębski
Zakochany w Azji szef kuchni z bardzo fajnym podejściem do kulinariów. Tworzy dania stosunkowo proste, trochę street foodowe, ale jednocześnie bardzo oryginalne i bazujące na najmodniejszych trendach w światowej gastronomii. Podczas warsztatów kulinarnych stawia na proste, szybkie i sprytne receptury, które dają uczestnikom maksymalną frajdę podczas gotowania. Współtworzył i tworzył menu w znanych miejscach fast casualowych ( m.in. Pizza Boyz, dogidog, Mañana Tex-Mex Bar, Pho Shop). Prowadzi swój projekt street foodowy SPOKO SZAMA oraz instagram Snecz Gotuje.

Details

Date:
24 października
Time:
10:00 - 14:00
Cost:
245zł
Warsztaty Category:

Miejsce

Pracownia Smaku

Organizator

Pracownia Smaku

Zapisz się

Bartek "Snecz" Dębski - RamenBrak wolnych miejsc!Cena: 245,00