Nasz zespół


Jolanta Naklicka-Kleser
Serce i rozum Pracowni Smaku. Trenerka kulinarna i pasjonatka dobrego jedzenia.
Miłośniczka sezonowej i lokalnej kuchni. Gotując, poszukuje kompromisu pomiędzy smakiem, zdrowiem i prostotą. Z każdej podróży przywozi nowe przepisy, którymi inspiruje uczestników swoich warsztatów.
Regularnie gotuje w porannym programie "Pytanie na śniadane" TVP2, prowadzi warsztaty i pokazy kulinarne w całej Polsce. Jest autorką czterech książek: „Lodovo” (2017) „Zdrowe przetwory” (2018), "Zdrowe łakocie" (2019) oraz „Zupa dobra na wszystko” (2020). Prywatnie szczęśliwa żona i matka trójki dzieci, która jednego dnia rzuciła pracę aby wstąpić w popularnym programie kulinarnym Masterchef (II edycja).
Serdecznie zapraszam


Jolanta Kleser
Założycielka Pracowni Smaku. Trenerka kulinarna i pasjonatka dobrego jedzenia.
czytaj więcej
Edoardo Mallozi
Od 2011 roku mieszka w Polsce i pomaga restauratorom i kucharzom prowadzić restauracje z prawdziwą kuchnią włoską.
czytaj więcej
Marcin Podliński
Sushi to dla Marcina nie tylko praca, ale też pasja, której poświęca całe życie. Od 12 lat zawodowo zajmuje się przygotowaniem sushi na otwartych ...
czytaj więcej
Przemek Błaszczyk
Reprezentant nowej fali polskich kucharzy. Wychowany przez Kurta Schellera, gromadził doświadczenie i rozwijał się podczas podróży po europie. ...
czytaj więcej
Marcin Morek
Uwielbia dalekie podróże, podczas których zawsze kosztuje nowych dań i uczy się lokalnej kuchni "od podszewki".
czytaj więcej
Kinga Bałazy
Dziewczyna, która postanowiła przekuć pasję w profesję i od 10 lat pewnie porusza się ścieżkami gastronomi.
czytaj więcejGoście Pracowni Smaku

Ina Rybarczyk
Blogger-ka i trenerka kulinarna, prowadząca różnego rodzaju szkolenia i warsztaty kulinarne w najlepszych studiach kulinarnych w całej Polsce.
czytaj więcej
Kurt Scheller
Zarażony pasją do gotowania w rodzinnym szwajcarskim domu rozpoczął swoją podróż kulinarną, która z powodzeniem trwa do dzisiaj.
czytaj więcej
Weronika Studnicka
Jedna z finałowej 16, ostatniej edycji MasterChef Junior Polska. Gotuje od najmłodszych lat.
czytaj więcej
Bartosz “Snecz” Dębski
Zakochany w Azji szef kuchni z nietuzinkowym podejściem do kulinariów.
czytaj więcej
Medytujemy
MEDYTUJEMY, czyli KAROLINA I MACIEK SZACIŁŁO. Ona, dziennikarka, na co dzień pisze reportaże społeczne i wywiady. Jest nauczycielką technik ...
czytaj więcej
Domowe Wypieki
Justyna Pszczółka i Dorota Pszczółka – Habdas – siostry, uczestniczki II edycji programu „Bake Off – Ale Ciacho”. Autorki słodkiej ...
czytaj więcej
Wegan Nerd
Z wykształcenia graficzka. Prowadzi jeden z najstarszych, najpopularniejszych i najczęściej nagradzanych blogów o tematyce wegańskiej w Polsce. ...
czytaj więcej
Qmam Kaszę
Maia Sobczak - z wykształcenia psycholog, sięgający ochoczo do psychologii pozytywnej. Dietoterapeutka holistyczna, pracuje w oparciu o ...
czytaj więcej
Tapi Gotuje
Hindus z pochodzenia, Polak z wyboru. Doskonale radzi sobie z łączeniem tych skrajnie różnych kultur prywatnie oraz zawodowo. W kuchni pozostaje ...
czytaj więcej
Marta Dymek
Polska kucharka, autorka książek kulinarnych i bloga „Jadłonomia” oraz aktywistka na rzecz weganizmu. Publicystyka i kulturoznawczyni.
czytaj więcej
Gotuj z Gruzinem
Gagik Grigoryan pochodzi z gruzińskiego miasta Batumi, dobrze znanego w Polsce ze słynnej piosenki Filipinek. Urodzony w rodzinie ...
czytaj więcej