Polityka prywatności

Aby korzystać z naszej strony musisz zakceptować politykę prywatności oraz RODO.
czytaj więcej
Akceptuj Rezygnuj
Kuchnia azjatycka

Bartek „Snecz” Dębski – Wietnam

Czas trwania: 4 godziny 22 czerwiec 2024, 10:00
350 zł / os
brak miejsc lista rezerwowa

Wietnam

Warsztaty poświecone popularnym potrawom kuchnia wietnamskiej. Oczywiście w wykonaniu Bartka Dębskiego.

Smak świeżych ziół oraz aromatycznych przypraw sprawiają, że potrawy przenikają niesamowitymi smakami. obowiązkowym składnikiem tych dań jest sos rybny, który nadaje potrawom charakterystyczny smak. Dania łączom składniki mięsne, rybne, owoców morza, warzyw oraz owoców.  Jest to właśnie kwintesencja kuchni Wietnamskiej.

MENU:

–  Phở Bò – tradycyjna wietnamska zupa na kościach wołowych, podana z makaronem ryżowym, pręgą wołową, kiełkami Mung i świeżymi ziołami
–  Gỏi Cuốn – wietnamskie Summer Rolls w papierze ryżowym z krewetkami, warzywami, sałatą, podane z delikatnie pikantnym sosem słodko-kwaśnym
–  Bánh Mì – Idealnie połączenie kuchni francuskiej i wietnamskiej, chrupiąca bagietka z Paté, grillowanym kurczakiem, piklowanymi warzywami i świeżymi ziołami
–  Bánh Tiêu – Puste w środku słodkie pączki z sezamem

Prowadzący

Brak wolnych miejsc? Dołacz do listy rezerwowych

    Warto wiedzieć

    Co warto zabrać

    Co zabrać na warsztaty?

    Dobry humor i swoje pojemniczki - zdarza się, że podczas warsztatów przygotowane potrawy nie mieszczą się w brzuszkach, można wziąć na wynos.

    Jak się ubrać

    Jak się ubrać?

    Zapewniamy fartuszki, weź po prostu wygodny strój i obuwie.

    Po warsztatach

    Po warsztatach

    Dostaniesz dostęp do przepisów z warsztatów i galerii zdjęć z wspólnego gotowania.

    Najbliższe warsztaty

    20 maj, 18:00
    Edoardo Mallozzi

    Italian Party – Tagliatelle

    brak miejsc
    21 maj, 18:00
    Edoardo Mallozzi

    Pizza Italiana

    brak miejsc
    22 maj, 18:00
    Marcin Podliński

    Festiwal Sushi

    wolne miejsca
    Do góry